Esittely

Brentwood Warmbloods sijaitsee virtuaalisen Länsi-Suomen metsissä, tietenkin metsien ja peltojen ympäröimänä. Vuonna 2014 tallirakennus on saanut kokea suuria muutoksia; koko ulkoasu on remontoitu ja entinen hutera navetta-rakennus on nykään uutuuttaan kiiltelevä talli, joka jopa näyttää siltä että sisältä löytää kovan luokan kilpahevosia! Myös maneesi ja kenttä ovat kokeneet pieniä uudistuksia, vaikka kyseessä olikin vain hieman ulkoasun kohennusta. Näiden lisäksi löytyy valtavat maastot maastoesteratoineen, joka tietenkin johtaa siihen että talli ei aivan sivistyksen keskipisteessä sijaitse, ja näin ollen tallille joutuu hieman ajamaan. Tallipihalle johtaa kuitenkin edelleen sama vanha hiekkatien pätkä, joka ei tule asfalttia näkemään!

Lue täältä enemmän tallin henkilökunnasta!

Talli ei sisältä ole remontin myötä kovasti muuttunut, mutta ulkoa senkin enemmän. Uutuuttaan kiiltelevä punatiilinen talli tarjoaa yhteensä 40 tallipaikkaa, jotka on jaettu tamma- ja oritalliin. Tallin kolmannesta osiosta löytää 6 varsomiskarsinaa, joissa on paljon tilaa ja lääkekaappi aivan vieressä. Sekä ori- että tammatallista löytää omat satulahuoneet, mutta rehuvarasto löytyy molempien keskeltä. Minun, eli Zikin toimiston voit löytää oritallista pääsisäänkäynnin vierestä. Pesukarsinoita on sijoitettu kaksi tallin sisälle ja kaksi ulos.

Tarhat ovat lähes tallin vieressä, jonne ei ole pitkä matka kuljettaa sinne hevosia. Silti matka tuntuu usein liian pitkältä, kun jollain hevosella on erityisen kiire syömään iltaruokiaan... Tarhoja on eri kokoluokkia ja eri tarkoituksiin. Aivan tallin vieressä on orien tarhat, joihin nämä majoitetaan muutaman kappaleen laumoissa tai yksin. Tallin omistaja viettääkin päivät pitkät toimistossaan miettien, ketkä oikein voi laittaa samaan tarhaan keskenään ilman että nämä repivät toisiaan kappaleiksi! Tammoilla järjestys ei ole niin tarkkaa, ja nämä on majoitettu hieman kauemmas oreista ja suurempiin tarhoihin. Sairastaville ja varsoville on rakennettu myös yksittäistarhat, joihin nämä voidaan majoittaa. Tarhat on aidattu puulaudoilla joissa valkoiset maalit, sekä sisäpuolella kulkee myös kolmet sähkölangat pitämään hevoset varmasti aitojen sisällä. Laitumia on kaksi, yksi tammoille ja yksi oreille. Laitumilla on myös metsäkaistaleet, joihin hevoset voivat mennä varjoon kuumilla kesäpäivillä.

Ratsastustiloihin kuuluu kaksi kenttää, maneesi ja tietenkin suuret maastot maastoesteillä ja uitto-mahdollisuuksilla. Jokainen tallin kenttä on varustettu estekalustolla, mutta vain pienemmällä tarhalla on kouluratsastusaidat vieressään mahdollisia harjoituksia varten. Maneesista löytää kaluston lisäksi juoksutusliinoja ja -raippoja valmiina käyttöön. Kentät ja maneesi ovat valaistuja, ja maneesissa on myös lämmitys päällä talvisin. Silloin maneesi saa myös huomattavan suurta suosiota, mutta tungosta siellä tulee harvoin - maneesissa riittää kyllä tilaa, niin kauan kuin kaikki vain pitävät silmänsä auki!

Maastoja löytyy joka suuntaan ja jokaiselle tielle jolle menee, haarautuu tästä vähintään kolme uutta tietä. Risteyksiin on laitettu kyltit hieman ohjaamaan tallin ja uittopaikan suuntaan, joten aivan mahdotonta suunnistaminen ei kuitenkaan ole. Maastoesteradoille on kuitenkin helppo löytää. Alkulämmittelyt voi hoitaa tallilla tai radan viereisellä pellolla (keväisin ja syksyisin se muistuttaa kyllä enemmän suota, mutta sanotaan sitä nyt pelloksi silti). Tallille on rakennettu kolme maastoesterataa, jotka joistain kohdista menevät hieman ristikkäin. Pienin rata on täynnä 30-50 cm korkuisia esteitä, jotka on tarkoitettu lämmittelyyn ja aloittevia ratsuja varten. Seuraava onkin jo hieman vaativampi ja samalla myös pidempi. Esteetkin ovat 70-90 cm korkeita, ja tämä on kyllä helposti suosituin rata. Kolmas rata on tarkoitettu kilpailuihin treenaaville, jossa esteet ovat 120-130 cm korkeita. Tässä myös vaativuustaso on huomattavasti korkeampi, käännökset jyrkempiä ja myös vauhtia saa kerättyä esteiden välissä!