Wendigo Brent


Kuvat © Beate Langels

    Virtuaalihevonen     Wendigo Brent, "Wendi"     Koulutustaso
    Rotu     Suomalainen puoliverinen         » kouluratsastus     Helppo A
    Rekisteritunnus     VH16-031-0943         » esteratsastus     150cm
    Syntynyt, Ikä     05.11.2016, 3v (4v. 20.01.2016)         » maastoesteet     130cm
    Väri, Sukupuoli     Ruunikko, Tamma
    Säkäkorkeus     163 cm     Omistaja     Ziki VRL-05965
    Painotuslaji     Estepainotteinen     Kasvattaja     Ziki, Brentwood Warmbloods

Ikääntyminen

3v. 20.12.2016
4v. 20.01.2017
5v. 20.02.2017

Historia

Wendigo Brent tuli minulle hieman vahingossa. Olin juuri palailemassa kurjuudesta ja hiljaisuudesta, päädyin uudelle tapahtuma-areenalle (Keskusta-foorumi) ja siellä olikin ilmoitus monesta, monesta kouluhevosesta - sekä Excusemyfrench PB orista. Esko valloitti sydämeni heti, ja aloin heti kaavailemaan tästä varsaa ja miettimään tammaa. Itseasiassa siinä tamman valinnassa ei kauaa mennyt, sillä ML Wichasta minulla ei vielä ole jälkeläistä ja tämä on aina ollut mielestäni mielenkiintoinen tapaus.

Ainut, mikä esti minua kysymästä heti Hannelta astutusta, oli että olin ollut niin kauan hiljaisuudessa. Uskallanko heti ottaa nuoren varsan huostaan ja koulutuksen alle? Onko minulla aikaa? No, tässä sitä ollaan, Wendigo saapui maailmaan ilahduttamaan ja piristämään tallin arkea. Wendigon nimi seuraa itseasiassa pientä nimeämissääntöä, jonka nica antoi minulle kun aikanaan ostin Wendin emän Wichan. Nimen tulisi olla hieman tähän tyyliin sopiva (noitajuttuja, tai muita yliluonnollisia juttuja muistaakseni), alkaa W-kirjaimella ja olla tammalle. Nyt siis tässä linjassa kulkee uusi tamma: Wendigo - Wicha - Wichita.

Luonne

Wendigo Brent on perinyt vanhemmiltaan näiden parhaat piirteet. Isä on rauhallinen herrasmies, ja äiti on aina iloinen hyvällä työmoraalilla. Wendi on aina ollut nuoresta pitäen hyvin rohkea ja utelias, mutta pitää aina pään kylmänä vaikka tapahtuisikin vähän jännittävämpiä juttuja. Rauhallisella otteella tamma hoitaa tehtävät ja tekee mitä pyydetään ilman, että asiasta täytyy huomauttaa toista kertaa. Wendi on hyvää vaihtelua tähän suorastaan tammamaiseen laumaan, ja erottuu kyllä joukosta edukseen!

Hoitaessa Wendi lähes nukkuu ja vain nautiskelee harjauksesta. Tämä nostaa jalat ensimmäisestä pyynnöstä ja nauttii jopa siitä, kun häntää yritetään setviä mutakylvyn jälkeen. Varusteiden kanssa ei ole koskaan ongelmaa ja kaikkien kanssa toimeen tuleva tamma on helppo heittää mihin tahansa laumaan, eikä riitoja synny. Taluttaessakin Wendi kulkee perässä rauhallisesti tallustaen. Jos jotain täytyy mainita tamman huonoista puolista, niin kuljetus ei ole koskaan ollut tämän tamman kanssa helppoa. Kyllähän Wendi menee helpommin koppiin kuin esimerkiksi Rarus, mutta tamman kanssa käydään aina se parin minuutin keskustelu siitä, mennäänkö koppiin vai ei. Lopulta Wendi antaa kyllä aina periksi.

Ratsunakin Wendi toimii kuin ajatus, ja tämän kanssa on helppoa ja hauskaa työskennellä. Tehtäviä kannattaa tosin vaihdella suhteellisen usein, sillä Wendi alkaa kiskoa ohjista aina tylsistyessään. Kouluratsun ura ei siis ole tämän tamman kanssa lähtenyt nousuun, vaikka tällä onkin kauniit askeleet ja hyvä liike. Wendi osaa Helppo A tasolle saakka koululiikkeitä ja niitä on hauska treenailla tamman kanssa, mutta tavoitteellisemmalle uralle tammasta ei ole. Esteratsastuksessa on sen verran vaihtelua ja vauhtia Wendin mielestä, että se on kuitenkin hauskaa ja sitä jaksaa jopa toistaa! Erikoisesteet ja tiukemmat reitit eivät ole tammalle ongelma, mutta usein uusintaradalla saattaa nousta ongelmaksi tamman hieman hitaamman puoleinen laukka. Jos uusinnassa on paljon pitkiä matkoja, muut menevät usein ajassa ohi. Tiukoilla käännöksillä ja lyhyillä reiteillä tamma taas on parhaimmillaan. Maastossa Wendin kanssa on helppoa mennä, tämä ei pelkää ohi meneviä autoilijoita taikka koiranulkoiluttajia. Maastoesteillä Wendin kanssa tulee ongelmaksi vauhti, tai sen riittämättömyys, mutta maastoesteet ovatkin Wendille enemmin hauskaa ajanvietettä kuin tavoitteellista kilpaurheilua tälle tammalle.

Kilpapaikoilla Wendi on kuin kotonaan, ilman sen kummempaa hälinää tai tohinaa. Tamma nauttii huomiosta ja usein näyttääkin oikein tyytyväiseltä puhtaan radan jälkeen, kun ihmiset taputtavat ratsukon suoritukselle. Itse radan suorittaminen sujuu juuri samalla tavalla kuin kotona; rauhallisen varmasti ja hyvällä hyppytekniikalla.

Sukutaulu

i. Excusemyfrench PB
hann, trn, 170cm
ii. Suprant Whichwitchiswhich ERJ-I KTK-II
fwb, rn, 170cm
iii. Whischipswitch ERJ-II
iie. Sol Invictus
ie. Valyria PB ERJ-II
hann, m, 167cm
iei. Thingol
iee. Anor Londo ERJ-I
e. ML Wicha ERJ-II
fwb, rt, 165cm
ei. Sentimental Tune ERL-II ERJ-II YLA2 SPL-I
fwb, rt, 164cm
eii. Origin of Joy
eie. Goodtry
ee. PP MVA ML Wichita ERJ-II YLA2 KRJ-III
fwb, vkk, 166cm
eei. OVEC Band Sereg
eee. PP MVA Ceinak Zhydar ERJ-I YLA1 KTK-II

isälinja Excusemyfrench PB - Suprant Whichwitchiswhich - Whischipswitch     emälinja ML Wicha - ML Wichita - Ceinak Zhydar

Jälkeläiset

Wendi on tarjolla jalostukseen 4 vuotiaana.

Kilpailut

ERJ sijoituksia 0 kpl

Tarinoinnit Wendin elämästä

Päiväkirjamerkinnät, 2 kpl

07.11.2016, Rohkea varsa hurjassa maailmassa
Wendi syntyi pari päivää sitten, eli on aivan uusi asukas tallissamme. Iina on ollut loistava emä, kuten aina, ja on pitänyt Wendistä erittäin hyvää huolta. Pieni Wendigo ei ole näyttänyt taipumusta yliluonnolliseen tai muuhun normaalista poikkeavaan, mikä on erittäin hyvä. Tässä tapauksessa toivon todella, ettei nimi ole enne! Ellei kyse ole yliluonnollisesta kyvystä menestyä kilpailuissa, se nimittäin ei olisi lainkaan haitaksi... Onneksi perimä ja geenit auttavat siinä asiassa, Iina ja Esko ovat nimittäin molemmat mahtavia esteratsuja. Wendi on ollut sisällä karsinassaan suurimman osan tästä ajasta, kävellyt reippaasti, syönyt ja nukkunut. Varsan elämää. Tänään pikkuinen pääsi kuitenkin hieman kunnollisemmin ulkoilemaan, kun pakkasta ei ollut kuin muutaman asteen. Ja voi sitä pienen tamman riemua!

Wendi loikki onnellisena ympäriinsä Iinan katsellessa vähän matkan päästä. Pariin otteeseen Wendi sai kuitenkin myös Iinan innostumaan mukaan laukkaan, ja tätä menoa oli aivan mahtavaa katsella. Wendi osoitti uteliaisuutta ja rohkeutta kentällä jo tässä iässä, joka ei todellakaan ole haitaksi. Menin nimittäin kentälle mukanani pari tötteröä ja harjakoppa, ja heitin myös kentän puolelle vieressä olevan taitellun pressun ja puomin sen päälle. Ei mennyt aikaakaan, kun Wendi yritti syödä kaikki harjat kopasta harjatessani Iinaa, samoin kuin lähti kuopsuttamaan pressua kaviollaan. Pian tammavarsa jo asteli tottuneena pressun päällä, ja oli tökkinyt tötteröt nurin turvallaan. Välissä piti myös ottaa muutama hurja spurttipätkä! Naureskellen seurasin varsan menoa. Koska ulkona oli kuitenkin kylmä, emme voineet olla ulkona kovinkaan kauaa. Niinpä pakkasin tavarat takaisin paikoilleen ja lähdin viemään kaksikkoa takaisin talliin.

30.12.2016, Metsässä seikkailua
Wendi on kasvanut hurjaa vauhtia ja onkin osoittautunut oikein päteväksi nuoreksi naiseksi. Tamma on juuri täyttänyt kolmen, ja ehtii juuri täyttämään neljän ennen Estevarsojen laatuarvostelua. Olemme tehneet ratsastusharjoituksia jo jonkin aikaa, ja Wendi on ollut erittäin nopea oppimaan. Irtohypytysharjoitukset ovat myös menneet juuri niin kuin olen toivonut, enkä usko, että tällä saralla tulee olemaan mitään ongelmaa laatuarvostelussa. Tamma on myös erittäin rohkea, joten en usko ramppikuumeenkaan iskevän ja suorituspaineiden yllättävän.

Tänään otin tamman yksinkertaiselle kävelylle maastoon, itse olin myös jalkaisin. Kiertelimme ensin tallin ympäristössä ja tarhojen ohi, ennen maastoon suuntaamista. Menimme pienen pätkän maantien varrella, kunnes käännyimme vanhalle traktoripolulle. Tällä suoralla jää oli hieman sulanut, joten otin narusta kunnon otteen ja kehotin Wendin raviin. Ainahan sitä voi esiintymistä harjoitella, ei tarvitse aina olla kentällä! Olemme tehneet tätä pariin otteeseen Wendin kanssa, joten tamma osasi jo tämän tempun oikein hyvin. Tämä nosti lennokkaan ravinsa ja heilautti päätäänkin innoissaan.

Pienen ravipätkämme jälkeen jatkoimme vielä hetken polulla ennen metsään kiipeämistä, jossa onneksemme oli hieman sulanutta eikä ollut niin jäistä kuin vielä pari päivää sitten. Lenkistämme ei tullut kovinkaan pitkä, sillä jo vartin päästä tulimme takaisin maantielle, jota pitkin kuljimme tallille. Vein tamman karsinaansa, jossa vielä harjasin tämän ja annoin tammalle hieman omaa aikaa ja rapsutuksia. Porkkanankin tamma sai vielä ennen kuin vein tämän takaisin tarhaansa nauttimaan varsin keväisestä joulukuun päivästä.