Etusivu       Esittely       Hevoset       Kasvatus


Esittely

Tallin esittely jaetaan kahteen osaan, nyky hetkeen ja historiaan. Shadowsin historia on pitkä ja vaihderikas. Se on kokenut nimen muutoksen, kasvatusrotujen karsimisen, maasta muuton yms. Yksi asia Shadowissa on säilynyt läpi vuosien, Suomalainen puoliverinen.

Shadow sijaitsee virtuaalisessa Etelä-Suomessa isojen peltojen ja metsäalueen keskellä. Tallirakennus on uusi, 40 paikkainen josta löytyy kaikki mukavuudet solariumia myöten. Tallin karsinoista 12 on varattu oreille, ja ne sijaitsevat kokonaan tallin toisessa päässä. Loput 28 karsinaa ovat tavallista isompia ja niissä majailee tallin tammat mahdollisine varsoineen. Tallista löytyy myös varuste- ja rehuhuoneen lisäksi kaksi pesupaikkaa, oreille ja tammoille omat.

Tallialueelta löytyy kymmenen suurta ryhmä tarhaa, sekä kaksi laidunta. Alueen välittömässä läheisyydessä, kuitenkin pienen kävelyn päästä löytyy tallin loput viisi laidunta.
Hevoset tarhataan päivisin ryhmissä, niin että jokainen saa ulkoilla vähintään kuusi tuntia päivässä. Aamulla tarhaan menee orit . Osa oreistamme pystytään tarhaamaan myös keskenään. Tammat laiduntavat ympäri vuoden laumassa. Muuten kuin kesällä ne yöpyvät yöt tallissa. Tammat jotka eivät sopeudu elämään isossa laumassa tarhataan omassa pienemmässä laumassaan yhdessä ryhmä tarhassa. Muuten orit ja nuoret tarhataan päivisin ryhmä tarhoissa.
Hevoset ruokitaan neljä kertaa päivässä väkirehuilla. Lisäksi niillä on koko ajan heinää tarjolla.

Hevosten hyvinvoinnista huolehtii Shadowsin henkilökunta. Vakituiseen henkilökuntaamme kuuluu omistajan lisäksi, ratsuttaja, tallimestari ja kahdeksan hoitajaa. Hoitajien suurella määrällä taataan jokaiselle hevoselle asianmukainen ja hyvä hoito. Hevoset harjataan ja käydään läpi joka päivä, sekä niiden kanssa pyritään seurustelemaan muutenkin, vaikkei olisi ratsastusta tiedossa. Vierailevat tallin jäsenet ovat kengittäjät, eläinlääkäri ja hierojat.
Hevoset liikutetaan kuusi kertaa viikossa, kerta näistä on kevyempi päivä jolloin hoitajat vievät hevoset mahdollisuuksien mukaan maastoon. Mikäli hevonen ei ole maastovarma edes ryhmässä, sen kevyestä liikkumisesta huolehditaan pellolla tai kentällä. Kerran viikossa hevosilla on vapaapäivä, jolloin ne saavat ulkoilla tarhoissa aamusta iltaan. Hevosten liikunnasta vastaa pääasiassa omistaja yhdessä tallin ratsuttajan kanssa. Mahdollisuuksien mukaan hoitajat pääsevät ratsastamaan hevosilla muutenkin kuin maastossa, mikäli omistaja tai ratsuttaja on estynyt hevosta liikuttamaan.


Historia

Tulossa...


Tämä on virtuaalitalli!       © Layout Yogi 2011      © Otsikon kuvat Gestüt Hämelschenburg       © Sivun kuvat lasikuu.net/vapaasti/