Etusivu       Esittely       Hevoset       Kasvatus


Kasvatus Shadowsissa

Shadow on kasvatukseen painottunut talli. Sen kasvatus rotuina on suomalaisten ylpeys, Suomalainen puoliverinen eli tutummin fwb sekä hollantilainen super suorittaja kwpn (hollantilainen puoliverinen). Talli ei painotu kasvatuksessaan mihinkään tiettyyn lajiin, vaan varsoja syntyy kaikissa olympia lajeissa, este, koulu ja kenttä.
FWB jalostuksessa käytetään vaihtelevasti uusia ja vanhoja sukulinjoja, sekä pyritään luomaan omia, uusia linjoja evm sukuisten hevosten voimin. Myös täysiveristen (xx, ox) käyttö jalostuksessa on suhteellisen runsasta.
KWPN jalostuksessa suosin ns. puhtaita linjoja, eli linjoja joissa on vain kwpn tai xx verta. Rodun pienen populaation takia, pidempi sukuisilla hevosilla sallitaan muun rotuisia puoliverisiä suvussaan, kunhan ne jäävät tulevilla varsoille vähintään kolmanteen polveen. KWPN jalostuksessa pyritään myös luomaan uusia linjoja evm sukuisten hevosten voimin ja xx veren käyttö jalostuksessa on runsasta.
Varsoja tallilla syntyy säännöllisen epäsäännöllisesti. Ajatuksena on, että jokainen tuotettu varsa voisi jäädä myös kotiin.


Varsan osto ja myynti

Shadowsin kaikki varsat, rodusta riippumatta syntyvät Suomessa. FWB varsat saavat nimen eteensä liitteen Shadow's ja KWPN varsat nimensä perään liitteen vd Shadow. Mahdollisilla muilla Shadowsissa syntyvillä varsoilla (xx, muut pv't) ei käytetä minkäänlaista kasvatusliitettä, mutta nimeen pyritään mahdollisuuksien mukaan sisällyttämään sana Shadow.

Myyntiehdot
* Kasvatin sivut ilmoitetaan kasvattajalle sähköpostilla (@) 2 viikkoa myynnistä, jos ei toisin sovita
* Kasvatti rekisteröidään VRL:n rekisteriin
* Kasvattajaksi merkitään Hamzi (VRL-02163) tai Shadow (SHAD2833). Myös vanhemmat merkitään
* Hevosen kuoltua sille tehdään muistosivut, jotka olisi toivottavaa myös tallentaa web archiveen
* Myynti tapauksessa tarjotaan hevosta ensi sijaisesti ensin kasvattajalle!

Isompia kilpailu tai laatuarvostelu vaatimuksia kasvateille ei ole, pieni kilpailuttaminen olisi toki toivottavaa. Kasvatteja toivotaan käytettävän harkitusti jalostukseen.

Kasvatit -15 & -16


FWB kasvatit 2017


Tämä on virtuaalitalli!       © Layout Yogi 2011      © Otsikon kuvat Gestüt Hämelschenburg