Etusivu                 Hevoset                 Kasvatus                 Muuta

Kasvatus


Spiros siis kasvattaa irlannincobeja, tai tuttavallisemmin myös tinkerinä tunnettuja tupsujalkoja. Tavoitteena on kasvattaa hyvä rakenteisia ja luonteisia hevosia niin käyttöön, näyttöön kuin siitokseenkin. Myyn myös ratsastuskouluille. Hyvä ja pitkäikäinen koti on tittelilistoja tärkeämpi! Varsoja syntyy harvakseltaan, enemmän oman tarpeen mukaan kuin myyntiin.

Spirosissa panostamme määrän sijasta laatuun. Yksi laadun mittareista on hyvin kilpailuissa pärjänneet vanhemmat. Erinäköiset laatuarvostelu palkinnot ovat sitten silkkaa plussaa. En kuitenkaan pois sulje käyttämästä muitakin oreja kuin vain palkittuja, sillä se tekisi vain hallaa muutenkin pieni populaatioiselle rodulle. Pyrin kuitenkin valitsemaan orit huolella, silmällä pitäen mm. tammojeni puutteita.
Toinen tärkeä kriteeri vanhemmille on luonne. Irlannincobin rotumääritelmä sanoo, että hevosen tulisi olla rohkea, ystävällinen ja rauhallinen, sekä oppimiskykyinen ja –haluinen. Näitä luonteenpiirteitä pyrin myös omassa kasvatuksessani vaalimaan.

Tallin kasvatus painottuu tällä hetkellä lyhyt sukuisiin (1 - 2-polvea). Ajan kuluessa ja hevosmäärän lisääntyessä on kuitenkin tarkoitus kasvattaa myös pidempi sukuisia hevosia.

Nimeäminen

Kasvatit tunnistaa etuliitteestä Spiros. Nimeämiskielinä toimii iiri, intiaani ja irlantilaiset nimet sekä kelttiläiset jumalat. Omistajan toiveesta myös Englantia voidaan käyttää. Ori varsat pyritään nimeämään silmällä pitäen isän nimeä, ja tammat vastaavasti silmällä pitäen emän nimeä.

Tilausvarsa mahdollisuus

Spirosista on mahdollista saada tilausvarsaa, ja todennäköisesti suurinosa tallin ulkopuolelle lähtevistä varsoista tullaankin toteuttamaan tilausvarsa periaatteella. Tilausvarsalle voidaan katsoa myös ulkopuolista oria, mikäli varsan tuleva omistaja ei löydä tallin ori valikoimasta itselleen mieluista.

Tilausvarsaa kysellessä lähetä sähköpostia osoitteeseen virthamzi@gmail.com selkeästi aiheeseen otsikoituna (esim. tilausvarsaa).
Kerrothan viestissä haluamasi yhdistelmän, sekä kodin mihin varsa olisi tulossa. Myös pientä tulevaisuuden suunnitelmaa on aina mukava lukea. Mikäli et osaa päättää yhdistelmää, niin voit aina myös kysyä ehdotuksia vanhemmiksi. Siinä tapauksessa kerro vain suvun pituus mistä haluaisit varsan.Myyntiehdot

¤     Varsan sivut ilmoitetaan minulle sähköpostilla 2 viikon kuluessa myynnistä.
¤     Kasvatin sivuilta tulee löytyä kasvattaja sekä vanhemmat linkitettyinä.
¤     Perustietoja (nimi, syntymäaika, rotu, vanhemmat) ei saa muuttaa.
¤     Toivon, että kasvatit rekisteröidään VRL:ssä. Rekisteröidessä tulisi kasvattajaksi merkitä SPIR4220.
¤     Mikäli omistaja joutuu luopumaan kasvatistani, toivon siitä ilmoitettavan myös minulle.
¤     Kasvatin kuollessa, sille olisi suotavaa tehdä muistosivut!

En vaadi kasvattieni omistajilta kisaamista. Mikäli näen vanhempien laatuarvostelu suunnitelmia ajatellen jälkeläisten kisaamisen tarpeelliseksi, voin itse kilpailla niillä ennalta sovitun määrän. Erittäin toivottavaa olisi käyttää kasvattejani jalostukseen edes yhden varsan verran, mutta tämäkään ei ole pakollista.

Kasvatit -15

Kasvatit 2016

s. 17.02. o. Spiros Morrigán i. Canyon Masquerade e. Bandana om. kasvattaja
04.03. t. Spiros Cheyanna i. Fake no More e. Crown Royal om. Ginevra / Golder Creatures
15.03. o. Spiros Áthas i. Fake no More e. Feel Free to Scream om. Veera R. / Ponipallero
20.03. o. Spiros Dempsey i. Dyantha's Doyle e. Spiros Talulah om. Kasvattaja
24.03. o. Spiros Athdara i. Spiros Folamh e. Spiros AneMy om. Kasvattaja
00.03. o./t. Spiros ? i. Sleepy Moo e. Bandana om. Myynnissä!
00.03. o./t. Spiros ? i. Dyantha's Doyle e. Spiros Sooleawa om. Myynnissä!
15.04. t. Spiros Sheelah i. Spiros Zingari e. Spiros Sooleawa om. Kasvattaja
24.04. o. Spiros Sikyatavo i. Breandan Seachlann e. Spiros Talulah om. Miltsu / Breawa
00.04. o./t. Spiros ? i. Dyantha's Doyle e. Spiros Amore om. Myynnissä!
16.08. o. Spiros Zaefrain i. Spiros Zingari e. Spiros AneMy om. Taciturn / Hazard

ulkoasu © Cery 2015
otsikon kuvat © Clononeen Farm
sivun kuvat © Clononeen Farm
Tämä on virtuaali talli! / This is a sim-game stable!