etusivu hevoset kasvatus toiminta

Estevalmennus 28.04.2012

» Osallistumisaikaa on 26.04. asti
» Valmentajana (ja vastuuhenkilönä sekä järjestäjänä) toimii Ziki
» Valmennus pidetään Hulmurissa

SÄÄNNÖT
» Voit osallistua vain yhdellä hevosella koko valmennukseen
» Hevosella on oltava luonne, jossa on ratsastaessa - kohta!
» Hevonen saa olla minkä tasoinen tahansa - valmennukset pidetään nimittän jokaisen tason mukaan
» Valmennukseen otetaan 6 osallistujaa!
» Vain eestinhevosille avoin!

OSALLISTUMINEN
Osallistumiset sähköpostiini webmaster@kauhukuva.net otsikolla Valmennus3. 
Osallistumiset seuraavassa muodossa:
Ratsastaja - <a href="hevosen osoite">Hevosen nimi</a><br>

OSALLISTUJAT 3/6
miwwy - Falange EST
Valmennus alkoi tietenkin tutulla juttutuokiolla heti aamu varhain, uusimmat juorut aina suomenhevosista puoliverisiin, tietenkin välillä poiketen eestinhevosissakin. Kun olin jo kaatamassa miwwyllekin kahvikuppia, tämä muistutti, että valmennuksessahan täällä ollaan! Hieman häkeltyneenä palailin takaisin ajatuksistani tähän hetkeen tajuten, että niinpä onkin! Fasu olikin jo odotellut siinä jonkin aikaa. Aloitimmekin siis valmennuksen heti pikimmiten! Alkuun lämmittelyissä jatkoimme vielä hieman venähtänyttä juttutuokiotamme, kunnes aloin kehottaa ratsukkoa tulemaan ravissa puomeja ja pieniä kavaletteja. Fasu oli alkuun hieman unessa eikä aivan mukana menossa, mutta innostui pikku hiljaa. Jatkoimme työskentelyä, ja välillä sainkin huomauttaa, että miwwy meni liian kumaraan asentoon. Etenkin hypyn jälkeen tasapaino petti, ja muistutinkin keskivartalon hallinnasta. Esteet nousivat aina 60-70cm korkeuksiin, mutta tammalla ei edelleenkään ollut ongelmia esteiden kanssa. Jatkoimme näiden parissa työskentelyä kuitenkin, kunnes esteitä nostettiin vielä parikymmentä senttiä. Fasun silmien pilke vain korostui, kun tämä korvat hörössä ja puhisten katseli esteitä. Niin okserit kuin pystyesteet onnistuivat ratsukolta, kuin myös hieman pelottavampi muuri. Alkuun niitäkin tuli katseltua pidemmän aikaa, mutta sitten alkoi näyttää jo paremmalta! Hienosti meni siis teidän osaltanne valmennus, ja oikein hyvä aloitus aamulle!

unni - Vigur EST
Unnin oma Virolainen tuontiori tepasteli maneesiin oikein maanherran elkein. Vikuri olikin oikein täynnä energiaa, eikä mielenkiinto valmennukseen tuntunut oikein riittävän. Ratsastaja ei kuitenkaan tuntunut välittävän orista, vaan pikemminkin tuntui keskittyvän enemmän selittämään Turkin matkastaan ja käytimme muutaman hetken unnin rusketuksen ihasteluun. Juttutuokiomme jälkeen oli kuitenkin aika aloittaa lämmittelyt, jotka Vikuri aloittikin laittamalla vastaan pysähtelemällä ja kääntymällä milloin minnekin takaisin portille. Ori ei tosiaan kuunnellut, mitä unnilla oli sanottavana! Pienen kurinpalautuksen jälkeen ori kuitenkin laantui hieman, laittaen kuitenkin vielä hieman vastaan pikkupojan tavoin – koskaan ei tule luovuttaa kuitenkaan lopullisesti, vaan on yritettävä saada se viimeinen sana! Jatkoimme tästä kuitenkin esteiden parissa, josta alkuun aloitimme pienemmillä esteillä siirtyen aina suuremmille esteille. Vikurilla oli kyllä hyvä hyppytyyli, se on pakko myöntää! Ori liiteli esteiden yli hyvällä tekniikalla ja keskittyen hyppykohtaan. Vauhtia kuitenkin löytyi, ja unnin oli muistettava puolipidätteet ja myös ne ainaiset olkapäät, jotka tuntuivat aina vain valuvan takaisin eteen sen sijaan, että olisivat pysyneet takana! Lopulta tein ratsukolle radan, jossa oli oksereita pari, muuri, pysty sekä sarjaeste pystyillä. Vikuri oli aivan innoissaan, ja kyllähän se rata hyvin menikin. Orilla on hyvä tuntuma esteille, joten kyllä tästä vielä hieno ori tulee! Lopulta annoinkin luvan loppujäähdyttelyille.

Annika N. - Hommikul HVL
Hommikul HVL! Annika katsoi minua hieman loukkaantunein elkein, kun tervehdin kasvattiani huomattavasti sydämellisemmin kuin itse ratsastajaa. Sain kuitenkin nopeasti anteeksi tervehtimällä Annikaakin, ja sainkin heti kuulla miten tamman kanssa oikein on mennyt. Tyytyväisenä kasvattajana hymyilin vain iloisesti ja kuuntelin tarinoita, kunnes keskeytin tämän lähes törkeästi muistuttaen, että nyt olisi aika aloittaa itse valmennus ja lopettaa alkukäynnit. Aloitimme pienemmillä esteillä, joista lähdimme hitaasti rakentamaan korkeampia esteitä. Hani oli hieman jännittynyt, joten kehotin tekemään puolipidätteitä ja asettamaan ympyrällä sisään. Tamma alkoikin rentoutua hitaasti, ja myös hyppääminen sujui luontevammin tällöin. Tamma innostui kuitenkin aivan silminnähden, kun kentälle alkoi ilmestyä enemmän esteitä ja korkeudet vain nousivat. Innon palaessa tamman silmissä tämä pääsi lopulta hyppäämään esteitä aivan ratana, johon kuuluu kuusi estettä. Ensimmäinen oli vain pystyeste, mutta toisena tuleekin hieman pidemmän puoleinen okseri, josta tiukasta kurvista muurille. Lopulta tuli vielä sarjaesteet. Olin hieman yllättynyt, kuinka luontevasti tamma hyppäsi esteet. Vaikkakin nopealla vauhdilla, niin tamma hyppäsi kuin ammattilainen Annikan avulla. Hieman oli epävarmuuttakin, ja etenkin muurilla tamma ihmetteli tätä hieman liian kauan kappaleiden tullessa lopulta maahan. Onnistuneen suorituksen jälkeen ratsukko sai aloittaa loppujäähdyttelyt.


ULKOASUN © MILKA L. 2009
SIVUN KUVASTA KIITOS ANNELI KÄO / WWW
KYSEESSÄ ON VIRTUAALITALLI