etusivu hevoset kasvatus toiminta

Kouluvalmennus 29.04.2012

» Osallistumisaikaa on 26.04. asti
» Valmentajana (ja vastuuhenkilönä sekä järjestäjänä) toimii Ziki
» Valmennus pidetään Hulmurissa

SÄÄNNÖT
» Voit osallistua vain yhdellä hevosella koko valmennukseen
» Hevosella on oltava luonne, jossa on ratsastaessa - kohta!
» Hevonen saa olla minkä tasoinen tahansa - valmennukset pidetään nimittän jokaisen tason mukaan
» Valmennukseen otetaan 6 osallistujaa!
» Vain eestinhevosille avoin!

OSALLISTUMINEN
Osallistumiset sähköpostiini webmaster@kauhukuva.net otsikolla Valmennus4. 
Osallistumiset seuraavassa muodossa:
Ratsastaja - <a href="hevosen osoite">Hevosen nimi</a><br>

OSALLISTUJAT 3/6
miwwy - Videvik HVL
Heti aamusta kouluvalmennukseen saapui oma kasvattini Videvik HVL! Iloinen jälleentapaaminen, kun on siitä jo jonkin aika kun viimeksi tammaa olen tavannut! Tänään jätimme miwwyn kanssa juttutuokiot hieman vähemmälle, ja sen sijaan että notkuisimme aidalla, menimme reippaasti kentälle ja keskelle, josta sitten aloitimme valmennuksen. Alkulämmittelyiden jälkeen olikin aika aloittaa kunnon valmennus. Aloitimme Veeran rentouttamisella, jossa vain haimme hyvää tuntumaa ratsastukselle, ja Veera kulkee hyvin eteen ja alas. Hieman oli liikaa vauhtia, jolloin kehotin vain päästämään jalat rennoksi ja polvet alas. Veeran askel hidastui hetkessä, ja koko tammasta tuli keskittyneempi. Tämän pohjalta aloimmekin tehdä juuri paljon käännöksiä ja pysähdyksiä, siirtymisiä ja väistöjä. Perusasioiden hiomista, mutta kertaus on opintojen äiti! Veera oli hieman epäileväinen kouluratsastuksen suhteen, mutta oppi loppua kohden myötäämään enemmän ja keskittymään kunnolla ratsastajan pyyntöihin. Ravista pysähdykseen ja pysähdyksestä raviin onnistui oikein hyvin ilman välillä olevaa käyntiaskelta, ja vieläpä tasajaloin pysähtyminen! Väistöt sujuivat myös pienellä lämmittelyllä hyvin niin käynnissä kuin ravissa, vaikka alkuun ei mennytkään niin puhtaasti. Harjoittelemalla alettiin saada kuitenkin tuloksia aikaan, ja lopulta ratsukko saikin aloittaa loppujäähdyttelyt.

unni - Roset EST
Toisen unnin tuomista eestinhevosista sainkin nähdä kouluvalmennuksen aamuna, ja pakko myöntää että tamma on oikein kaunis tapaus. Hieman diiva kuitenkin, nimittäin tämä oli kentälle kävellessä hypännyt merin sivuun, kun unni oli taluttamassa tätä ajattelemattomasti suoraan vesilätäkköön! Tamma tulikin melko järkyttyneenä kentälle, jossa katsoi maahan monesti lätäköiden varalta. Itse valmennus sujui kuitenkin hyvin, eikä erityisempiä ongelmia ollut. Rose oli alkuun hieman omissa maailmoissaan, kunnes alkoi keskittyä paremmin. Teimme hieman perusjuttuja, joissa Rose pärjäsi hyvin. Hieman sain muistutella unnille käsistä, jotka tuntuivat karkaavan jatkuvasti liian eteen. Teimme hieman siirtymisiä ja pysähdyksiä, joissa olikin kyllä sitä hiomista. Tamma ei meinannut ymmärtää lainkaan käskyä, että suoraan ravista pysähtyä! Aina tuli muutaman askeleen käyntimatka, ennen kuin tämä pysähtyi kokonaan. Hieman parantamalla unnin istuntaa tiiviimmäksi ja samalla saamalla Rose paremmin kuulolle, alkoivat hommat kuitenkin sujua jo paremmin. Pikku hiljaa alkoi tapahtua ja pysähdykset alkoivat tulla ajallaan ilman viittä käyntiaskelta. Myös peruutukset onnistuivat, ja ratsukko saikin olla oikein ylpeä itsestään. Lopulta annoinkin luvan aloittaa loppujäähdyttelyt.

Annika N. - Hommikul HVL
Päivän kolmas ja viimeinen valmennettava oli jälleen oma kasvattini Hommikul HVL. Tamma oli tänään hyvällä tuulella, kuten myös omistajansa. Hieman jutustelimme valmennuksen alkuun, ennen kuin aloitimme itse työt. Ratsukko oli heti alkuun virkeänä, ja työskentely sujui mallikkaasti. Myös Hani oli kuulolla, vaikka tämä onkin enemmän esteille suuntautunut. Kyllä kuitenkin nämä perusjutut on aina hyvä kerrata! Siirtymiset käynnin ja ravin välillä sujuivat hyvin ja tamma oli hyvin kuulolla, ja myös ympyrällä työskentely sujui hyvin. Hieman joutui muistuttelemaan käsien asennosta, että ei niitä heti tarvitse eteen puskea kun katseeni välttää! Myös jalat heiluivat melko paljon harjoitusravissa, jolloin kehotin rentouttamaan lantion, jotta myös jalat voivat rentoutua. Istuntakin parani, jolloin Hani pystyi ravaamaan rennommin ja kuuntelemaan ratsastajaansa valppaammin. Valmennus sujuikin rauhallisissa merkeissä loppuun, kun teimme siirtymisten jälkeen hieman väistöjä. Pohkeenväistöt eivät tainneetkaan olla tammalle se vahvin koululiike, mutta käynnissä saatiin jo jonkinlaisia tuloksia aikaan. Ravissa Hani hermostui liikaa, eikä saanut askeleitaan sopimaan hyvin. Haimme siis jälleen rauhallista liikettä, ja kun tamma oli hieman rentoutunut, alkoi työskentely sujua jälleen paremmin. Hyvän suorituksen jälkeen annoinkin luvan aloittaa loppujäähdyttelyt.


ULKOASUN © MILKA L. 2009
SIVUN KUVASTA KIITOS ANNELI KÄO / WWW
KYSEESSÄ ON VIRTUAALITALLI