etusivu hevoset kasvatus toiminta

Kouluvalmennus 01.12.2012

» Osallistumisaikaa on 26.11. asti
» Valmentajana (ja vastuuhenkilönä sekä järjestäjänä) toimii Ziki
» Valmennus pidetään Hulmurissa

SÄÄNNÖT
» Voit osallistua vain kerran Eestinhevosviikonlopun valmennukseen
» Hevosella on oltava luonne, jossa on ratsastaessa - kohta!
» Hevonen saa olla minkä tasoinen tahansa - valmennukset pidetään nimittän jokaisen tason mukaan
» Vain eestinhevosille avoin!

OSALLISTUMINEN
Osallistumiset sähköpostiini virtuaali@pois.uinuva.net otsikolla VEY Valmennus 6
Osallistumiset seuraavassa muodossa:
Ratsastaja - <a href="hevosen osoite">Hevosen nimi</a><br>

OSALLISTUJAT 3/4
Annika N - Hommikul HVL
Hommikul HVL on eksynyt jo kolmatta kertaa valmennukseeni. Jälleen oli aika parantaa ja katsella tamman koulutaitoja ja miten tämä onkaan kehittynyt! Tämä aloitti rauhallisesti ja hieman ehkä kankeasti, mutta kun annoin ratsukon tehdä lämmittelyt itsenäisesti, alkoi Hanista löytyä pehmeämpi ja notkeampi puoli myös. Aloitimme tekemällä pohkeenväistöä, ja kun tämä alkoi mennä hyvin, oli takaosan käännösten vuoro. Tamma ei keskittynyt aivan niin hyvin, ja oli hieman omissa maailmoissaan. Hetken kuluttua tämä kuitenkin oli mukana harjoituksissa! Takaosan käännökset sujuivatkin loppujen lopuksi hyvin. Ensin ongelmia tuli siinä, ettei tamma ollut tarpeeksi koottuna. Teimme aluksi vain puolikkaita takaosan käännöksiä. Tamma liikkui liian reippaasti, ja pääsi liikkumaan liikaa takajaloillaan myös. Harjoittelimme tätä, ja kehotin muun muassa vaihtamaan asetusta, eikä tamman kaulaa saanut taivuttaa liikaa. Kun ulko-ohjalla kaula pysyi paremmin suorassa, oli aika tehdä kokonaisia takaosan käännöksiä. Tämä sujuikin varsin mallikkaasti, ja ratsukko sai lopulta olla ylpeitä itsestään – ainakin kasvattaja on ylpeä, jos ei muuta!

turjake - Hüumärk Täpp
Muistan ihastelleeni tammaa ja tämän erikoisempaa väritystä jo aikaisemmin, mutta en koskaan ihan livenä ole nähnyt tammaa! Nyt siihen oli kuitenkin tilaisuus. Aloitimme lämmittelyt rauhallisissa merkeissä, ratsukko sai alkuun tehdä töitä itsekseen ja vähän ajan päästä aloin antaa ohjeita mitä tulee tehdä. Alkuun tamma liikkui himan kankeasti eikä myöntänyt kaulallaan, mutta asetteluilla ja taivutteluilla sekä volteilla ja pysähdyksillä tamma alkoi kuunnella paremmin ratsastajaansa selässään. Rauhallisella työskentelyllä meno alkoi muuttua vakaammaksi, ja pian aloitimme pohkeenväistöllä. Tamma liikkui rauhallisesti ja kuunteli hyvin apuja. Hieman sain huomauttaa, että lantio ja istuinavut paremmin mukaan, kuin myös ohjilla auttaa tammaa löytämään se, mitä on tarkoitus tehdä. Annoin ratsukolle ohjeeksi tehdä pohkeenväistöä aina pitkältä sivulta keskihalkaisijalle saakka, ja loppukierros ravissa ennen seuraavan väistön alkua. Harjoitus sujuikin mielestäni hyvin molemmissa suunnissa. Lopuksi teimme samaa vielä ravissa, niin että loppukierros tuli laukassa. Täpi kuumui hieman laukatessa, mutta jaksoi keskittyä loppuun asti pohkeenväistöjen kanssa. Hienoa!

miwwy - ST Päevavalgus
Tervehdin miwwyä tuttavallisesti, ja siinä hetken rupattelun jälkeen aloitimmekin valmennuksen! Alkulämmittelyt ratsukko sai tehdä itsenäisesti kun itse käytin aikaani kahvin hörppimiseen ja ratsukon tarkkailuun. Sain huomata heti alkuun, ettei Eva ole mikään vauhtihirmu, ainakaan näin koulujuttuja treenaillessa. Vasta muutaman ravikierroksen jälkeen tamma alkoi heräillä ja tulla tähän maailmaan keskittyen enemmän ja enemmän. Teimme aivan perusjuttuja tällä kertaa. Pysähdykset sille kohdalle kun käsketään, tempon vaihteluita ja peruutuksia. Pysähdykset tamma kyllä hoiti, mutta raviin siirtyminen sen jälkeen näytti tuottavan ongelmia. Peruutukset tamma osasi myös, mutta tämä pääsi peruuttamaan hieman uran ohi vinosti, kun tarkoituksena olisi mennä suoraan taaksepäin. Kehotinkin miwwyä miettimään suoraan taakse, ja pidättää ohjasta aina siltä puolelta kumpi takajalka on vuorossa liikkua. Tämä sai tamman liikkumaan paremmin suoraan, ja kun istunta oli valmiiksi jo syvällä, oli helppo antaa ohjeet lähteä liikkeelle raviin. Tempon vaihtelut tamma hoiti suoraan, siirtymiset olivat tammalle helppoja ja tämä nosti laukan ilman ongelmaa heti kun piti. Kaiken kaikkiaan valmennus meni mielestäni siis oikein hyvin!ULKOASUN © MILKA L. 2009
SIVUN KUVASTA KIITOS ANNELI KÄO / WWW
KYSEESSÄ ON VIRTUAALITALLI