etusivu hevoset kasvatus toiminta

Este- & Kouluvalmennus 02.12.2012

» Osallistumisaikaa on 26.11. asti
» Valmentajana (ja vastuuhenkilönä sekä järjestäjänä) toimii Ziki
» Valmennus pidetään Hulmurissa

SÄÄNNÖT
» Voit osallistua vain kerran Eestinhevosviikonlopun valmennukseen
» Hevosella on oltava luonne, jossa on ratsastaessa - kohta!
» Hevonen saa olla minkä tasoinen tahansa - valmennukset pidetään nimittän jokaisen tason mukaan
» Kaikille avoin!

OSALLISTUMINEN
Osallistumiset sähköpostiini virtuaali@pois.uinuva.net otsikolla VEY Valmennus 7
Osallistumiset seuraavassa muodossa:
Ryhmä (rv) Ratsastaja - <a href="hevosen osoite">Hevosen nimi</a><br>

RYHMÄ 1. estevalmennus 3/3 TÄYNNÄ
Yogi - Carpe Diem W!
Tervehdin ensimmäisiä valmennettaviani hymyillen, ja sain takaisin samanlaisen vastaanoton. Kun olimme aikamme rupatelleet, oli aika siirtyä päivän tehtävään nimittäin valmennukseen! Kenttä oli hieman jäässä, joten korkeita esteitä emme hyppäisi tänään. Tätä se on, kun ei ole maneesia ja järjestää valmennuksia talvella...! Ratsukko aloitti lämmittelyt erittäin hyvin, ja kun Yogi hieman pyysi tammaa kokoamaan itsensä, oli ratsu jo koottuna ja kulki hyvin niskaansa pyöristäen. Ratsukko saikin kuulla kehuja tämän osalta. Aloitimme pienillä esteillä, joiden tarkoitus oli hieman herätellä tammaa. Tämä ei tietenkään ollut kilpakonkarille tarpeen, mutta ainahan se tekee hyvää muistutella perusasioista! Ratsukko lähestyi esteitä hyvin, mutta tiukasta kurvista kääntyminen oli hieman vaikeampaa, etenkin lyhyellä lähestymisellä. Treenasimmekin tätä, jotta tamma saa tekniikkansa kuntoon tämän osalta. Yogia muistutin pitämään painon keskellä, ettei saa kaatua keskelle tamman kääntyessä. Tämä auttoi Dimmaa saamaan itsensä nopeammin suoraksi ja askeleet kuntoon hyppyä varten. Muistutin myös rauhallisesta vauhdista ja puolipidätteistä, jotka hieman unohtuivat silloin tällöin! Valmennuksen lopulla harjoitus sujui aina vain paremmin, ja tamma sai lähestyttyä aina vain lähempää estettä onnistuneesti. Hienoa!

Kiiwi - Virginia F
Ratsukon saapuessa kentälle tervehdin heitä iloisesti, ja lopputuloksena oli säpsähtävä tamma nimeltä Gini. Sainkin kuulla tamman olevan hieman hermoheikko, ja etenkään vieraassa ympäristössä se ei muuttunut yhtään paremmaksi. Ratsukon lämmitellessä kävinkin hakemassa tallin estevarastosta hieman erikoisemman näköisiä esteitä – ihan vain harjoitukseksi tammalle! Kenttä oli hieman kova ja jäinen, joten kovinkaan korkeita esteitä emme hypänneet. Lämmittelyissä Gini katseli kaikkialle, säpsyi ja otti sivuaskeleita. Kehotin Kiiwiä tekemään paljon puolipidätteitä ja kiinnittämään ratsun huomion itseensä, jotta aikaa ympäristön tutkimiselle ei tule. Tämä saikin tamman liikkumaan rennommin ja pyöristämään itsensä. Esteet sujuivat hyvin, ainakin niin kauan kuin erikoisuudet pysyivät poissa. Aaltokuvioitu este käytiin ensin katsomassa kummaltakin puolelta, kunnes oli aika yrittää päästä siitä yli. Alkuun Gini ei suostunut hypätä, kielsi vain suoraan. Seuraavaksi tamma yrittikin jo päästä siitä ohi! Kolmannella kerralla kehotin Kiiwiä pitämään ohjastuntuman, ja kun pienikin liike paljasti tamman aikeet yrittää ohi, tuli antaa pohkeilla merkki että nyt mennään eteen esteen yli! Tämä saikin tamman hyppäämään esteen yli oikein hienolla hypyllä! Jatkoimme harjoitusta kunnes este ei ollut enää pelottava vaihdellen sen paikkaa. Valmennus meni siis kaiken kaikkiaan hyvin alun säikähdyksien jälkeen!

eva - Giresha II
Tervehdin ratsukkoa iloisesti, kun he saapuivat paikalle. Kentän kovuuden ja jäätymisen vuoksi emme voineet hypätä korkeita esteitä, mutta ainahan voidaan käydä perusasioita läpi myös? Valmennus alkoi rauhallisissa merkeissä ratsukon lämmitellessä. Saga oli alkuun hieman hankala ja yritti laittaa ratsastajan pyyntöjen vastaisesti, mutta lopulta yhteistyö alkoi sujua kun tamma myönsi tappionsa. Tammalla oli varmat ja hyvät askeleet, jotka olivat matkaa voittavat ja sulavat. Nyt menisi kuitenkin testiin tamman kyvyt koota itseään esteiden välissä, nimittäin tänään harjoiteltaisiin sarjaesteitä! Kokosin harjoituksen ratsukolle, jossa oli ensin kaksoissarjaeste, U-käännös ja sitten kolmoissarja este. Teimme alkuun vain kaksoissarjaa. Esteet eivät olleet haastavia, mutta tamma joutui silti lyhentämään askeleitaan melko lailla, jotta ne mahtuivat esteiden väliin. Tämän sujuessa hyvin oli aika aloitella kolmoissarjan parissa myös! Tamman reippaalla vauhdilla ei hyppäämisestä oikein tullut mitään, vaan esteet tulivat kolahdellen alas. Puolipidätteillä tamman vauhtia sai hillittyä edes hieman joka, edesauttoi tamman askeleiden lyhentymiseen. Tahti pysyi kuitenkin tammalla hyvin yllä samanlaisena. Loppuun teimme molempia sarjoja ratana, ja voin vain sanoa, että valmennus sujui todella hyvin teiltä!

RYHMÄ 2. kouluvalmennus 3/3 TÄYNNÄ
Pierre - SH Vekselin Pedro
Valmennus alkoi rauhallisissa merkeissä ratsukon saapuessa kentälle. Juttelimme siinä hetken niitä ja näitä, kunnes oli aika aloittaa valmennus kunnolla! Vekseli oli hieman rauhattomalla tuulella, ja tämä puhisi omiaan eikä malttanut keskittyä. Tämä näkyi lämmittelyissä, nimittäin ori ei oikein mennyt alleen kunnolla. Askeleet olivat nopeat ja lyhyet, hermostuneen oloiset, joten aloitimme aivan rauhoittumalla ja pyrkimällä rentoutumaan. Teimme paljon aivan perusharjoituksia. Siirtymiset ja tempon vaihtelut sujuivat hyvin, kun ori oli kuulolla. Hitaasti mutta varmasti ori alkoi keskittyä enemmän ratsastajaan kuin ympäristön tapahtumiin! Käynnistä ja ravista laukka nousi hyvin, samoin kuin laukasta pysähtyminen sujui ennen pitkää orin ollessa erittäin kuuliaisena. Pidimme tehtävät monipuolisina, jotta Vekselin aika ei kävisi pitkäksi. Valmennus sujui kaiken kaikkiaan hyvin, ja ori olikin erittäin tyytyväisen oloinen valmennuksen loppuvaiheilla. Mitään erityisen haastavaa emme tehneet valmennuksen aikana, mutta ainahan on hyvä pitää perusasiat kunnossa, vai mitä?

Susanna - Good as Gold
Valmennus alkoi pienellä rupattelulla, kun kyselin hieman Goldenin erikoisesta rodusta! Wielkopolski kun ei ole tainnut kovinkaan montaa kertaa ennen eteeni sattua. Kun olin saanut kyseltyä tarpeeksi monet kysymykset ja Susanna alkoi olla jo hieman hermostunut, annoin luvan aloittaa alkulämmittelyt! Tamma liikkui hyvin ja herkästi, alusta asti kiinnostunut mitä ratsastaja oikein ohjeiksi antaa. Teimme alkuun aivan perusharjoituksia, joissa tempoa tuli vaihtaa ja tehdä pohkeenväistöjä. Näiden sujuessa siirryimme hieman haastavampiin tehtäviin. Nyt olisi nimittäin aika treenata oikein liitävää ja komeaa lisättyä ravia ja laukkaa! Pitkä käynti näytti sujuvan jo, sen sain nähdä tamman kulkiessa ohjat pitkänä taukojen aikana. Annoin ohjeeksi aloittaa kootusta ravista, siirtyä lyhyellä sivulla keskiraviin ja siitä lähteä pitkällä sivulla lisättyyn raviin. Tämä sujuikin hyvin, Golden oli hyvin kuulolla ja teki mitä ratsastaja pyysi. Laukassa annoin samat ohjeet, ja samanlainen lopputulos. Hieman laukassa tahti pääsi katoamaan, mutta seuraavalla kerralla se oli jo korjattu! Valmennus meni siis oikein hyvin ratsukon osalta!

Mariella - Mariella B
Tamma saapui kentälle kovasti mieltään osoittaen ja huudellen ympärilleen, katsellen nyrpeästi minua ja kenttää. Mariella talutti ratsuaan hieman ärtyneen näköisenä, mutta yritti pitää sen sisällään. Ilmeisesti tämä tamma ei ole sieltä helpoimmasta päästä...! Lämmittelyissä tamma laittoi jatkuvasti johonkin asiaan jotakin vastaan. Alkuun ei haluttu mennä uralla, jonka jälkeen uralta ei menty millään pois voltille. Kehotin ratsastajaa istumaan syvälle satulaan harjoitusraviin, tekemään puolipidätteitä ja pitämään tamman pohkeiden välissä jotta tämä on kuulolla. Alkuun näytti kuin kaikki olisi mennyt kuin kuuroille korville, mutta kyllä tamma alkoi lopulta hieman myöntyä menemään ratsastajan tahdon alaisena. Emme tehneet valmennuksessa mitään kummallisuuksia, ihan vain perusasioita. Teimme muun muassa pysähdyksiä ja peruutuksia, siirtymisiä ja tempon vaihteluita. Tamma liikkui hyvin ainakin loppuajasta, kun alun nyrpeä ilme alkoi poistua. Vaihdoin tehtäviä nopeaan tahtiin, nimittäin tamma vaikuttaa juuri siltä, että kyllästyy nopeasti toistoihin! Mariella ratsasti hyvin, ja sai tammansa kuriin, vaikka tämä ei selvästikään ihan helppo tapaus ole. Valmennus meni siis hyvin, hienoa!


ULKOASUN © MILKA L. 2009
SIVUN KUVASTA KIITOS ANNELI KÄO / WWW
KYSEESSÄ ON VIRTUAALITALLI