Este- ja kouluvalmennus 05.05.2013

» Osallistumisaikaa on 30.04. asti
» Valmentajana (ja vastuuhenkilönä sekä järjestäjänä) toimii Ziki
» Valmennus pidetään Hulmurissa

SÄÄNNÖT

» Voit osallistua vain kerran koko valmennukseen
» Hevosella on oltava luonne, jossa on ratsastaessa - kohta!
» Hevonen saa olla minkä tasoinen tahansa - valmennukset pidetään nimittän jokaisen tason mukaan
» Avoinna vain eestinhevosille!

OSALLISTUMINEN

Osallistumiset sähköpostiini virtuaali@pois.uinuva.net otsikolla VEY Valmennus 8
Osallistumiset seuraavassa muodossa:
Ryhmä (rv) Ratsastaja - <a href="hevosen osoite">Hevosen nimi</a><br>

Ryhmä 1. estevalmennus 1/2

Katerina - Here Loviise
Valmennus alkoi iloisesti tervehtimällä ja sain nähdä Vissen ensimmäistä kertaa. Kerroin hieman valmennuksen kulusta, eli tänään hypättäisiin esteitä ja etenkin lähestymisiä hiotaan kuntoon! Lämmittelyissä tamma vaikutti hieman tahmealta, ja ehdin jo ajatella mitä tästä oikein tulee. Pian tamma alkoi kuitenkin heräillä, etenkin kun tämä sai pienen näpäytyksen raipan päästä. Katerina ratsasti tammaa hyvin eteen, ja kun lähestyimme ensimmäisiä esteitä, Visse hyppäsi esteen hyvin yli. Nostin esteitä korkeammaksi, ja aloin tarkkailla ratsukon lähestymistä. Tamma liikkui maltillisesti, ehkä jopa hieman liian maltillisesti. Kehotin ratsukkoa ottamaan hieman enemmän vauhtia, jonka seurauksena tamma hyppäsi paremmin ja käytti enemmän selkäänsä hypyssä. Hieman lyhyemmällä lähestymisellä tamma oli hieman ongelmissa aluksi, mutta pian hypyt alkoivat parantua. Puolipidätteillä tamma piti hyvin yllä tasaista tahtia ja rytmiä askeleissaan, jonka ansiosta hypyt näyttivät aina vain paremmilta! Lopetimmekin hyvään suoritukseen, kun tamma hyppäsi kaksi pystyestettä ja okserin lyhyenä ratana. Valmennus sujui erittäin hyvin omasta näkökulmasta, ja toivottavasti myös ratsukko sai jotain irti valmennuksesta!

Ryhmä 2. kouluvalmennus 2/2 TÄYNNÄ

miwwy - Õepa Jaagup
Tämä komea musta eestinhevosori piti huolen kaikkien kuulevan tämän kun tämä saapui tallille! Tämä saikin aikaan oikean kunnon orkesterin tammojen vastaillessa orille. Itse valmennuksen alkaessa Jaakko oli edelleen yhtä innoissaan tammoista, mutta nyt oli aika saada huomio kiinnitettyä ratsastukseen tammojen huutelun sijaan. Miwwy otti orin huomion tottuneesti heti alusta asti, ja alkulämmittelyiden jälkeen ori oli hyvin kuulolla. Päätin tehdä vaihtelevasti eri tehtäviä, alkuun aloitimme pohkeenväistöllä käynnissä ja ravissa. Ori suoritti tehtävät hyvin, kun tämä oli vertynyt tarpeeksi. Seuraava tehtävä, lisätty ravi, tuotti alkuun ongelmaa. Orin tahti ei pysynyt yllä ja tämä ei ollut enää pohkeen välissä. Hetken kuluttua, kun Jaakko oli jälleen kuulolla, lisätty ravi meni jo huomattavasti paremmin. Kehotin miwwyä lisäämään painoa enemmän taakse, ja ori liikkui heti reippaammin ja lisäsi askeleisiin korkeutta. Laukassa ori liikkui lisätyissä askellajeissa huomattavasti paremmin ja tahdikkaammin pysyen kuitenkin kuulolla ja pohkeen välissä. Ori näytti tyytyväiseltä, mutta vielä oli valmennuksessa aikaa jäljellä! Loppuun otimme hieman tarkkuutta vaativia tehtäviä, mutta silti aivan perusasioita: pysähtyminen ja liikkeelle lähtö! Alkuun käynnistä siisti pysähdys ja liikkeelle lähtö, jonka jälkeen siirryttiin raviin. Ei ylimääräisiä askeleita, ja lähdön kuuluu lähteä terävästi. Ravissa tehtävä sujui hyvin, Jaakko oli hyvin kuulolla. Laukassa oli alkuun ongelmia, mutta loppua kohden meni hyvin! Viimein annoin luvan aloittaa loppujäähdyttelyt. Hyvä suoritus molemmilta!

Miltsu - Snilli Onu
Onu saapui kentälle rauhallisesti käyskennellen, eikä tämä paljoa ihmetellyt uutta paikkaa. Miltsu varoitteli orin saattavan olevan hieman rauhallinen ainakin alkuun, ja niin tämä kyllä olikin! Tämä ei turhana ottanut reippaita askeleita, ja sanoinkin, että heti alkuun reipas tahti että jossain vaiheessa ori heräisi. Onu vastasi pohkeisiin kyllä, ja pienellä innostuksella orista alkoi lähteä liikettä! Ravissa ori vastasi paremmin pyyntöihin, joten aloitimme harjoittamalla perusasioita. Pysähdykset tietyssä kohdassa, ei ylimääräisiä askeleita ennen tai jälkeen pysähdyksen ja pysähtymisen tulee olla tarkka. Käynnissä tehtävä sujui hyvin, mutta ravissa oli jo enemmän ongelmia. Onu otti muutaman käyntiaskeleen ennen raviin siirtymistä, joten kehotin Miltsua laittamaan istuntaa taakse. Näin Onu lähti paremmin liikkeelle ja saimme tarkkuutta liikkeisiin. Laukassa pysähtyminen oli hieman hankala, mutta kunnolla valmistelemalla Onu pysähtyi erittäin tarkasti ja otti vain pari askelta ennen itse pysähtymistä! Laukkaan lähtö sujui myös hyvin, joten saimme paljon paremmaksi tätä Onun innokkuutta ja räjähtävyyttä! Otimme vielä pohkeenväistöä loppuun, ja Onu liikkui erittäin kepeästi ja sulavasti käynnissä pohkeenväistöä. Ravissa oli hieman enemmän ongelmia tahdin kanssa, eikä pohkeenväistö ollut niin puhdasta. Lopuksi Onu liikkui erittäin hyvin, kun muistutin Miltsua myös kantamaan itsensä eikä saa tippua apuja antaessa! Loppukommenteiksi sanoisin, että erittäin hyvin meni valmennus, ei ole valitettavaa!


ULKOASUN © MILKA L. 2009
SIVUN KUVASTA KIITOS ANNELI KÄO / WWW
KYSEESSÄ ON VIRTUAALITALLI