Inception Mer SPL-I YLA1 ERL-II

Virallinen nimi: Inception Mer Rekisterinumero: VH11-031-0019
Rotu: Suomalainen puoliverinen Säkäkorkeus: 168 cm
Syntynyt: 26.12.2010, ikääntyminen Sukupuoli, väri: Ori, ruunikko
Painotus: Esteratsastus Koulutustaso: ko: HeA, re: 160 cm
Kasvattaja: Ziki, Cheval Delamer Omistaja: unni (VRL-10242), Lyne Stud


Kilpailukalenteri      --       Päiväkirja      --       Valmennukset

Elokuun Esteratsujen Laatuarvostelu 2011, ERL-II 84,43 % (100 - 86,67 - 70 - 70 - 75 - 56)!
Elokuun Suomalaisten Puoliveristen Laatuarvostelu, SPL-I 106p (16-20-20-20-20-10)!
Elokuun Yleislaatuarvostelu, YLA1 139p (29 + 34 + 40 + 36)!

              

Luonne

Inception Mer, tutummin Inno on komea ja upealiikkeinen ori. Se tulee hienosta ja pitkästä suvusta, jossa on myös hieman harvinaisempiakin nimiä. Luonteeltaan se on persoonallinen hevonen, joka tasan tarkkaan tietää oman arvokkuutensa. Vähintään prinssin arvossa itseään pitävä ori vaatii täsmällisyyttä ja oikeita otteita, sillä muuten se ei toimi niin hoidettaessa kuin ratsastaessakaan. Innolle ei tulla ryppyilemään, onhan se lauman ehdoton pomo. Vaikka kovasta ja orimaisesta luonteestaan huolimatta sillä on käytöstavat, eikä se esimerkiksi pure tai potki. Sen kanssa tulee aina olla erittäin tiukkana, sillä muuten Inno käyttää häikäilemättömästi tilaisuutensa nousta johtoasemaan. Kuitenkin, arvojärjestyksen ollessa kohdillaan, se osaa olla todella herttainen ja kiltti hevonen kaikessa itsekeskeisyydessään. Innosta voisikin sanoa, että kovan kuoren alla piilee rakastettava ja suloinen ori, joka vain pitää saada esille.

Hoitaessa Inno on parempi pitää sidottuna. Sillä on inhottava tapa pyöriä hoitaessa, jolloin varpaat ovat vaaravyöhykkeellä. Ori on loputtoman utelias, pikkupoikamainen ja valtavan hössöttävä hevonen. Inno on tarkka mistä harjaa ja miten harjaa! Välillä ori esitteleekin sitten hampaitaan ja näykkii ilmaa, mutta sillä ei ole tarkoitustakaan osua ihmiseen. Kaviot Inno nostaa nätisti ilmaan, vaikkakin on hieman malttamaton. Se yrittää helposti laskea jalan liian nopeasti maahan, tietenkin varpaille tähdäten. Satuloiminen on aivan normaaliin tapaan helppoa, kunhan ori vain pysyy paikoillaan. Suitsien suhteen ori meinaa hieman heittää päätä ilmaan, mikä voi tuottaa hieman vaikeuksia, onhan orilla nimittäin hieman kokoakin. Taluttaessa Inno on hyvin kiinnostunut kaikesta ja kaikista, jonka vuoksi se saattaa yrittää lähteä vedättämään toiseen suuntaan. Se kuitenkin uskoo hyvin pienestäkin komennuksesta, ainakin siihen saakka kunnes jotain mielenkiintoista tulee vastaan. Tammojen lähettyvillä se saattaa hieman rehennellä ja höristä tai hirnua, mutta pysyen kuitenkin käsissä.

Muiden seurassa Inno osaa käyttäytyä melko asiallisesti. Se on hyvin sosiaalinen ja tuleekin toimeen usein todella hyvin muiden hevosten parissa - ainakin jos se on lauman hierarkian korkeimmalla sijalla arvoasteikolla. Kaikki sujuu silloin oikein mallikkaasti, kunhan sen paikkaa laumassa ei kukaan yritä viedä. Harvemmin kukaan hevonen tälle uskaltaakin osoittaa mieltään, sillä Inno oikein huokuu johtajamaisuutta ja ryhdikästä olemusta. Ihmisten kanssa se tosiaan on hieman kovapäinen, mutta hyvin miellyttävä poni, kunhan se on sillä alimmalla tasolla. Jos se pääsee ihmisen niskan päälle, ei lopputuloksena voi oletettavasti olla mitään hyvää. Siksipä, ainoa hyvä neuvo, minkä voin omistajana antaa Innoa käsittelevälle ihmiselle: ole tiukkana. Sillä pärjää tämän orin kanssa pitkälle.

Ratsastaessa tämä Innon "prinssimäisyys" esiintyy parhaiten. Se ei koe arvolleen sopivaksi noudattaa epäselvempiä apuja, etenkään sellaiselta ihmiseltä jota se ei kunnioita. Osaavalla ja määrätietoisella ratsastajalta Innosta löytyy kuitenkin todella hyvää keskittymistä ja jopa pientä palvelualttiutta. Ori on todella hienon näköinen ratsu, etenkin silloin kun ratsastajan ja hevosen kemiat kohtaavat. Silloin ori näyttää toimivan kuin ajatuksesta, ja loihtivan tyhjästä ilmaan erittäin hienoja liikkeitä ja suorituksia. Yleisesti ottaen sen askeleet ovat melko haastavat: sen käynti on erittäin matkaa voittavaa ja pitkää. Ravi on melko korkeaa ja suurta, ja se vaatiikin yllättävän paljon vatsalihaksien käyttöä ratsastajalta. Laukka taas on pitkää ja hyvin pyöreää, jossa onkin taas todella miellyttävä istua. Kaikki askellajit ovat hyvin helposti säädeltävissä. Inno on erittäin eteenpäinpyrkivä, eikä se vaadi kovinkaan paljoa eteen ajavia apuja. Se on myös hyvin herkkä istunnalle, ja parhaimmillaan sitä pystyy ratsastamaan lähes pelkästään istunnan avulla.

Esteillä Inno on kuin kotonaan. Sillä on erittäin täsmällinen tapa liikkua ja kuten mainittua, hyvin säädeltävät askellajit. Se on myös todella notkea hevonen, joten sen kanssa suoriutuu kuin leikiten haastavammistakin teistä. Se on myös hyvin notkea hevonen, joka edistää tätä onnistunutta ratsastusteistä suoriutumista. Ori onkin hyvin näppärä hevonen esteille koostaan huolimatta. Innolla on hyvä tapa hypätä - se vetää jalat tiukasti itseensä kiinni esteen päällä ja se takaa sen, ettei Inno tiputa puomeja lähes koskaan. Hylkäämiset radalla johtuukin yleensä joko ohimenemisestä tai kieltämisestä, mutta onneksi Inno ei kuitenkaan harrasta tällaisia kovin usein. Innolla on hieman taipumuksia kuumua, mutta se kuitenkin hiljentää vauhtia, kunhan vain tarpeeksi käskee. Suusta ei saa jäädä kuitenkaan vetämään, sillä siitä Inno osaa hermostua hyvinkin kovasti, jolloin se saattaa esitellä hyvin mielellään melko kivan kokoisia pukkejaan. Pieneksi ongelmaksi on osoittautunut erikoisesteet, jotka joskus saattavat olla kovinkin pelottavia. Nämä kummitukset ovat usein kuitenkin helposti voitettavissa, jonka jälkeen sama este ei tuota enää ongelmia, ainakaan sen ratsastuskerran aikana. Useimmiten nämä pelot ovat kuitenkin nopeasti poissa, usein riittää jo pelkkä esteeseen tutustuminen ja ensimmäisellä hyppykerralla hieman tomerampi ratsastustyyli.

Kouluratsastuksen suhteen Inno ei jaksa oikein innostua. Töitä tehdään vain sen verran mitä vaaditaan ja nekin hieman heikosti, etenkin huonoimpina päivinä. Hyvä ratsastaja osaa kyllä kaivaa tästä hevosesta kouluratsun puolia, mutta ne saattavat usein olla kovan työn takana. Kuitenkin, parhaimmillaan Inno osaa kyllä toimia todella hienosti ja jopa keskittyen. Siitä pitää vain löytää se into, mikä sillä on esteillekin. Harmittavan usein se on kuitenkin hyvin kadoksissa, mikä on myös todella huono juttu senkin suhteen, että Inno voisi oikeasti olla hieno kouluratsu herkkyytensä ja näyttävyytensä vuoksi. Ei pidä kuitenkaan valittaa, orilla on nimittäin todella hyvä hyppykapasiteetti. Kaikkea ei voi saada, pitää olla tyytyväinen siitä mitä on annettu.

Kisoissa Inno ei käyttäydy mitenkään erityisen erikoisesti. Tietenkin uusi paikka hieman stressaa ja saa orin entistä tietoisemmaksi ympäristöstä. Tokihan se pistää merkille kaikki sen mielestä niin ihanat tammat, mutta osaa se kuitenkin käyttäytyä pienestä esittämisestä huolimatta. Onhan se ihan ymmärrettävää, että nuoren ja vireän hevosen pitää saada hieman esitellä itseään. Onneksi se kuitenkin kunnioittaa hoitajaa samalla tavalla kuin kotona, joten esimerkiksi tammoja ohittaessa ja yleisesti käsiteltäessä ei tule sen suurempia ongelmia kuin kotonakaan. Verryttelyt tulee suorittaa tavalliseen tapaan huolellisesti, ihan yhtä lailla kuin kotonakin. Kisasuorituksen aikana se keskittyy täysillä tehtäväänsä eikä uhraa ajatustakaan radan ulkopuolisille asioille. Inno onkin oikein miellyttävä kisakumppani ja sen kanssa tulee varmasti jokaisesta kilpailuista edes jonkinlaista onnistumisen tunnetta.

Jälkeläiset

     t. Natoma Alley Craw      s. 05.03.2011      Ilithyia SdGER      o. Ziki
     o. Longsight M13 Mer      s. 01.08.2011      Last Kiss Goodbye WAS      o. Annika N.
     o. Smokey Taboo LYN      s. 27.08.2011      Joga Mer      o. jää kotiin

Inno on tarjolla jalostukseen ottaen vastaan myös tallin ulkopuolisia hevosia. Inno periyttää jälkeläisilleen hyvää hyppytekniikkaa, itsepäistä luonnettaan, ruunikkoa väriään ja keskimääräistä suurempaa kokoa. Otathan yhteyttä sähköpostin kautta, jos olet kiinnostunut käyttämään oria jalostukseen!

Sukutiedot

   i. Rockin' Roo-Roo WAS
   fwb, rn, 170 cm
   ii. N' Director
   fwb, rn, 166 cm
    SPL-II
   iii. KWB Alessandro
   fwb, rn, 164 cm
    ERJ-II KRJ-II YLA1
   iie. KL Alert la Paris
   fwb, rn, 164 cm
   ie. Nemesis Mer
   fwb, m, 163 cm
    KTK-III
   iei. Shadow's Dino
   fwb, rn, 172 cm
    SJP-III
    Rosy Ape
   fwb, rn, 159 cm
   e. Mephit Mer
   fwb, rt, 166 cm
   ei. WNG Jon-Jewel
   fwb, rt, 166 cm
   eii. JK's Jewel Of Cee
   fwb
    YLA2

   eie. Mendota WPS
   fwb, rt, 165 cm
    ERJ-III YLA2 SJP-II
   ee. Twisting Mer
   fwb, rn, 165 cm
   eei. Chandler LOCK
   hann, rt, 165 cm
    YLA2 HANN2
   eee. Disaster U
   fwb, rn, 165 cm
    YLA2

Innon isä on Rockin' Roo-Roo WAS on komea suomalainen puoliverinen. Säkäkorkeudeltaan tämä ruunikko ori on 170 cm. Se on todella utelias ja hyvätapainen ori, jolla on valtava hyppykapasiteetti. Se on mennyt 150 sentin ratoja menestyksekkäästi. Jälkeläisiä sillä ei ole tällä hetkellä muita kuin Inno, joten ainakaan näillä näkymin se ei ole yleisin nimi hevosten suvuissa.

N' Director on Innon isänisä, valtavan upea ja komea hevonen. Rodultaan se on suomalainen puoliverinen ja väriltään tummanruunikko. Nikke on vilkas ja utelias luonteeltaan, niin kuin poikansakin. Säkäkorkeudeltaan 166 cm hevonen on sijoittunut esteille luokissa 160 todella hyvin, jopa yli 60 kertaa! Se on sijoittunut myös kenttäratsastuksen puolella yli 20 kertaa. Isänisän isä, KWB Alessandro, on todella hieno suomalainen puoliverinen. Väriltään tämä punaruunikko ori on varsin säpäkkä ja energiaa pursuava hevonen. Se on säkäkorkeudeltaan 164 senttiä korkea. Se on sijoittunut esteille 71 kertaa, joista korkeimmat luokat ovat olleet 130 cm. Sillä on myös muutamia sijoituksia koulun ja kenttäratsastuksen puolelta. Ori on palkittu laatuarvosteluissa meriiteillä ERJ-II, KERJ-II ja YLA-I! Isänisän emä KL Alert la Paris hurmaa kaikki suloisella luonteellaan ja ulkonäöllään. Luonteeltaan se onkin varsin herttainen ja kiltti, vaikka hieman ujo tamma. Väriltään se on punaruunikko ja säkäkorkeudeltaan 164 cm. Ratsastaessa reipas tamma on kilpaillut 140 sentin luokissa hyvällä menestyksellä. Tamma on myös esikantakirjattu!

Nemesis Mer on Innon isän emä, rodultaan muiden sukulaisten tapaan suomalainen puoliverinen. Se on erittäin kaunis hevonen mustalla värillään ja ryhdikkäällä olemuksellaan. Säkäkorkeudeltaan tamma on 163 senttiä korkea. Se on kilpaillut luokissa 150 cm korkeimmillaan menestyen. Luonteeltaan se on seurallinen ja menevä hevonen, ratsastaessa todella varma ja miellyttävä. Shadow's Dino on Innon isän emän isä, hieno SJP-III meriitin ansainnut suomalainen puoliverinen. Tämä ruunikko ori on säkäkorkeudeltaan 172 cm. Esteillä se on sijoittunut hienosti 65 kertaa, joista korkeimmat luokat ovat olleet 160 cm. Tämä todistaa sen olevan vahvasti estepainotteinen, vaikka se on myös muutaman kerran kenttäpuolella. Jälkeläisiä se ei ehtinyt saada elämänsä aikana kuin yhden, joten sekin on hieman harvinaisempi nimi suvuissa. Isän emän emä, Rosy Ape CHR on kivannäköinen ja sympaattinen suomalainen puoliverinen. Väriltään se on ruunikko. Säkäkorkeudeltaan 159 senttiä korkuinen tamma omisti valtavan hyppykapasiteetin – se on sijoittunut 60 kertaa jopa luokissa 160 cm! Jälkeläisiä se kerkesi saada elämänsä aikana kolmen verran.

Innon emä, Mephit Mer on kaunis rautias tamma, joka on säkäkorkeudeltaan 166 senttiä. Rodultaan tämä suomalainen puoliverinen on luonteeltaan hyvin rauhallinen ja kiltti, mutta varsin utelias. Sillä on hyvä hyppytyyli ja varmana hyppääjänä se onkin sijoittunut 150 sentin luokissa menestyneesti. Jälkeläisiä tammalla on tällä hetkellä vain yksi, meidän Inno.

WNG Jon-Jewel oli hieno suomalainen puoliverinen rautiaalla värityksellään ja 166 sentin korkeudellaan. Ori kerkesi esteuransa aikana päästä 68 sijalle korkeintaan 140 sentin luokissa. Luonteeltaan se oli hyväkäytöksinen ja rauhallinen ori. Se jätti jälkeensä vain kaksi jälkeläistä, joten tämä on hieman harvinaisempi nimi suvuissa. Valitettavasti tämä ori on jo kuollut saavuttaen hienot 31 vuotta. JK's Jewel of Ceestä ei valitettavasti tiedetä paljoa. Rodultaan se on suomalainen puoliverinen ja rekisterin mukaan se on saanut kaksi jälkeläistä. Ori on palkittu yleislaatuarvostelussa toisella palkinnolla. Mendota WPS, aka Domi, on 165 cm korkea suomalainen puoliverinen tamma. Painotukseltaan Domi on estepainotteinen, ja kapasiteettiä löytyy 160 cm korkeisiin luokkiin. Domin suvusta löytyy monia näyttelymestareita, mutta itse tamma ei ole menestynyt sen kummemmin näyttelyissä.

Emän emä Twisting Mer on todella hyvännäköinen ja utelias ruunikko tamma. Rodultaan se on myös suomalainen puoliverinen. Säkäkorkeudeltaan 165 senttiä oleva hevonen omaa suuren hyppykapasiteetin ja se onkin sijoittunut 160 sentin luokissa jo yli 50 kertaa tällä hetkellä. Tamma on saanut tähän mennessä vain yhden jälkeläisen. Innon emän emän isä, Chandler LOCK oli komea, rautias hannoverinhevosori. Villi ja vauhdikas ori kerkesi saada uransa aikana hienot 100 sijoitusta esteratsastuksessa, luokissa jotka olivat korkeintaan 160 senttiä korkeita. Ori sai yhteensä viisi jälkeläistä. Se palkittiin myös yleislaatuarvostelussa YLA2 ja hannover-laatuarvostelussa HANN2 -palkinnoilla. Ori kuoli korkeassa 30 vuoden iässä. Disaster U oli rodultaan suomalainen puoliverinen, väriltään ruunikko ja säkäkorkeudeltaan 165 senttiä. Tämä reipas ja pieni tamma hyppäsi menestyksekkäästi suurissa, jopa 160 sentin luokissakin. Se kerkesi sijoittua elämänsä aikana hienosti 81 kertaa. Tamma on jättänyt jälkeensä kuusi hienoa jälkeläistä, joista jokaisesta odotetaan jotain hienoa!

3 vuotta - 02.01.2011
4 vuotta - 02.03.2011
5 vuotta - 02.05.2011
6 vuotta - 02.07.2011
7 vuotta - 02.09.2011
8 vuotta - 02.11.2011
9 vuotta - 02.01.2012
10 vuotta - 02.03.2012
11 vuotta - 02.05.2012
12 vuotta - 02.07.2012
13 vuotta - 02.09.2012
14 vuotta - 02.11.2012
15 vuotta - 02.01.2013
16 vuotta - 02.03.2013
17 vuotta - 02.05.2013
18 vuotta - 02.07.2013
19 vuotta - 02.09.2013
20 vuotta - 02.11.2013
21 vuotta - 02.01.2014
22 vuotta - 02.03.2014
23 vuotta - 02.05.2014
24 vuotta - 02.07.2014
25 vuotta - 02.09.2014
26 vuotta - 02.11.2014
27 vuotta - 02.01.2015

INCEPTION MER ON VIRTUAALIHEVONEN
TEKSTIT © UNNI, KUVAT © BERND EYLERS, SILKE, ILKA GROßE, M. SCHWÖBEL, KUVISSA SAMA HEVONEN