Jam Session F

Virallinen nimi: Jam Session F Rekisterinumero: VH11-031-0432
Rotu: Suomalainen puoliverinen Säkäkorkeus: 165 cm
Syntynyt: 18.06.2011, ikääntyminen Sukupuoli, väri: Ori, ruunikko
Painotus: Esteratsastus Koulutustaso: ko: HeA, re: 130 cm
Kasvattaja: Frida, Faconde Omistaja: unni (VRL-10242), Lyne Stud


Kilpailukalenteri      --       Päiväkirja      --       Valmennukset

  

Luonne

Jam Session F, tutummin Jami on mitä luultavimmin yksi tallin kilteimmistä hevosista. Aluksikin, se omaa erittäin hyvät käytöstavat, eikä sillä ole tapana esimerkiksi purra tai potkia. Se on luonteeltaan myös hyvin hellyydenkipeä ja rakastaa jokaista huomionosoitusta, joka sille kohdistetaan. Se osaa olla hyvinkin huomionkipeä, eikä sitä melkeinpä voi olla huomioimatta. Miten sitä voisikaan vastustaa näin herttaista ja valloittavaa hevosta, jonka olemus on ennemminkin ruunamainen kuin orimainen. Jami vaikuttaa myös jääneen hieman vauvamaiselle tasolle ja onkin erittäin leikkisä ori. Sillä on lähes koko ajan pilkettä silmäkulmassa ja rento mieliala, jonka johdosta sitä on erittäin miellyttävä käsitellä ja hoitaa. Jami osaa kyllä tien jokaisen sydämeen ja se onkin lähes jokaisen hoitajan lellitty mussukka.

Hoidettaessa Jami on varsin suloinen. Se nauttii jokaisesta harjanvedosta silminnähtävästi - sekä kerjää sitä loputtomasti lisää. Se ei kutia erityisesti mistään ja kaikkialta saa (pitää) harjata. Se on todella uteliaskin ja se seuraa todella tarkkaan mitä hoitaja tekee ja miten. Kaviot se nostaa käskystä, eikä laita kädelle juurikaan painoa. Varusteet eivät tuota tälle pojalle mitään ongelmia, vaikka ihan kokeilun vuoksi pitää hieman pullistella ja purra hampaita yhteen. Pieni sanominen riittää, jolloin se antaakin varustaa oikein nätisti. Jami on sellainen hevonen, jonka uskaltaisi jättää vaikkapa aloittelijan tai lasten käsiin huolimatta sen enempiä. Tietenkin pitää aina muistaa, että hevonen on hevonen ja tämä on vielä orikin, joten kaikenlaista voi sattua. Vaikka Jami onkin hyvin kiltti ja säyseä hevonen, voi myös sillä ne orin vaistot nousta pintaan, vaikka aika hyvin se ne osaa peitellä.

Ratsastaessa Jami on melkein yhtä kiltti ja miellyttämisenhaluinen kuin muulloinkin. Se odottaa nätisti paikoillaan ratsastajan noustessa selkään ja liikkuu ensimmäisen kerran vasta kun ratsastaja antaa luvan. Sen askeleet ovat pehmeät ja melko tasaiset, vaikkakin selkeästihän se estehevonen on. Sillä on pitkät askeleet, jotka ovat kuitenkin helposti säädeltävissä. Jami on melko energinen tapaus ja sillä on suuri eteenpäinpyrkimys. Ori on myös melko sopivan herkkä avuille, mikä tuo lisää mukavuutta tämän orin ratsutukseen. Ja koska toki jokaisella on ne omat huonot puolensa, on Jamin huonoihin puoliin listattuna kuumeneminen ja välillä hyvinkin iloisesti lentävä takapää. Nämä huonot tavat jäävät kuitenkin hyvin helposti pois, kunhan vain Jami keskittyy tehtäviinsä kunnolla ja kun se ei kerkeä saada muuta ajateltavaa treenauksen lomassa. Välillä Jami saattaa nähdä jonkinlaisia pelottavia mörköjä ties missä, mutta työn touhussa nämäkin unohtuvat helposti. Se, että välillä saattaa oriparkaa pelottaa on kuitenkin aina hyvä muistaa, tietenkin.

Esteet ovat Jamin vahvuus ehdottomasti. Sen reippauden ja kuuliaisuuden siivittämänä esteet ylittyvät varmasti ja hyvällä tyylillä. Jami ei ole kieltelevää sorttia vaan itse asiassa se on todella rehellinen ja reilu hevonen, joka usein lähtee yrittämään, vaikka ratsastaja mokaisikin pahasti. Kapasiteettiä sillä riittää 130 sentin luokkiin, vaikka tietenkin irtona se hyppää enemmänkin. Välillä Jami saattaa kuumua liikaa, jolloin saattaa pukitkin lennellä. Ratsastajalta vaaditaankin rutkasti rauhallisuutta ja keskittymistä, jotta myös Jami jaksaa tehdä työt kunnolla. Kuten aiemmin mainittua, tämä ori saattaa hieman nähdä omia pieniä mörköjä ja säikkyä niitä. Täten erikoisesteet saattavat olla suurikin haaste Jamille, etenkin jos ratsastaja ei ole täysin mukana ja varmana selässä. Useimmiten pelottavuus katoaa, kunhan ori vain pääsee hieman tutustumaan esteeseen, mutta joskus erikoisesteet ovat silkkaa painajaista orin mielestä, eikä niiden lähelle tietenkään kannata edes mennä.

Kouluratsuna Jami on suorastaan veikeä. Vaikka se onkin koulutustasoltaan ihan kohtuullinen, Helppo A, on sillä hieman pieniä heikkouksia joukossa. Periaatteessa ori osaa kaikki vaadittavat liikkeet, mutta harvemmin se jaksaa niitä kunnolla tehdä. Sen takia meno onkin usein huvittavan ja niin, veikeän näköistä, joskin hyvin raivostuttavaa ratsastajalle. Jokainenhan tietenkin haluaisi ratsastaa kunnolla ilman hevosen hölmöilyjä, mutta usein tuntuu, että se on tältä hevoselta liikaa vaadittu. Jamilta ei yksinkertaisesti riitä samanlaista paloa koulutuuppaukseen kuin mitä siltä löytyy esteille. Välillä ori kuitenkin loihtii ilmoille varsin hienojakin liikkeitä, jos se jaksaa edes hieman keskittyä paremmin.

Maastossa Jami lähes puhkuu innosta! Sen askeleet ovat kepeät ja lennokkaat, korvat hörössä ja pää virkeästi ylhäällä. Kuten sen olemuksesta jo näkee, se on hyvin virkkuna ja lähtövalmiina. Maastossa se meinaakin aina kuumua hieman liikaa, minkä vuoksi rauhallinen kaveri on aina hyvä olla matkassa. Varsinkin laukatessa sitä ei huvittaisi lainkaan hidastaa vauhtia, saati tiputtaa raville tai käyntiin. Välillä se saattaa myös heitellä pieniä ilopukkeja, joten ratsastaja saa todellakin olla tarkkana. Aivan mahdotonhan Jami ei ole, kyllä sen kanssa maastoilla uskaltaa, mutta ratsastajalta vaaditaan tarkkaavaisuutta ja rauhallisuutta hyvin paljon!

Jami käyttäytyy kisoissa niin kuin se olisi seissyt karsinassa monta viikkoa. Sillä tuntuu olevan aivan loputtomasti energiaa ja vauhtia ja se on aivan raivostuttavan hössöttävä, aina. Sille kannattaakin varalta pistää punainen rusetti häntään, sillä se voi olla hieman liian herkkä myös muita hevosia kohtaan. Itse radalla se kuitenkin loihtii esille sen keskittymiskykyään ja miellyttämishaluaan, jolloin se on aivan mukava ratsastaa. Vauhtihan sillä meinaa äityä hieman liian suureksi välillä, mutta pääasiassa se pysyy hyvin käsissä. Jami on luontainen tähti ja se nauttii todellakin kaikenlaisesta huomiosta. Tämä ori rakastaa esiintymistä!

Jälkeläiset

Jami on tarjolla jalostukseen ottaen vastaan myös tallin ulkopuolisia hevosia. jami periyttää jälkeläisilleen sopeutuvaista ja miellyttäväkäytöksistä luonnetta, eteenpäinpyrkivyyttä ja reippautta ratsastaessa. Otathan yhteyttä sähköpostin kautta, jos olet kiinnostunut käyttämään oria jalostukseen!

Sukutiedot

   i. Crimson Craw
   fwb, km, 167 cm
   ii. Inertia Creeps
   fwb, km, 164 cm
   iii. Myth Takes
   fwb, rt, 166 cm
   iie. Fatima
   fwb, km, 165 cm
   ie. Hit and Run
   fwb, rn, 170 cm
   iei. Primeval
   holst, rt, 167 cm
   iee. Hold the Ice
   fwb, rn, 170 cm
   e. Lan Mahone RE
   fwb, prn, 164 cm
    YLA3 KTK-III
   ei. FIC Mahone
   hann, trn, 163 cm
   eii. I Call You
   hann, m
   eie. Maribell
   hann, rt
   ee. Riwallan
   hann, 162 cm
   eei. Allan
   hann
   eee. Riwall
   hann, rt

3 vuotta - 25.06.2011
4 vuotta - 25.08.2011
5 vuotta - 25.10.2011
6 vuotta - 25.12.2011
7 vuotta - 25.02.2012
8 vuotta - 25.04.2012
9 vuotta - 25.06.2012
10 vuotta - 25.08.2012
11 vuotta - 25.10.2012
17 vuotta - 25.12.2012
13 vuotta - 25.02.2013
14 vuotta - 25.04.2013
15 vuotta - 25.06.2013
16 vuotta - 25.08.2013
17 vuotta - 25.10.2013
18 vuotta - 25.12.2013
19 vuotta - 25.02.2014
20 vuotta - 25.04.2014
21 vuotta - 25.06.2014
22 vuotta - 25.08.2014
23 vuotta - 25.10.2014
24 vuotta - 25.12.2014
25 vuotta - 25.02.2015
26 vuotta - 25.04.2015
27 vuotta - 25.06.2015

JAM SESSION F ON VIRTUAALIHEVONEN
TEKSTIT © UNNI, KUVAT © BERND EYLERS