Kasvatus

Suomalaiset puoliveriset ovat elegantteja, sopusuhtaisia ja ryhdikkäitä. Rakenteeltaan nämä kevyet puoliveriset soveltuvat loistavasti esteille, kouluun kuin muihinkin lajeihin. Tavoitteemme Lyne Studissa ovat korkealla: haluamme rotumääritelmän mukaisia hevosia tasaisella suvulla ja mahdollisimman laadukkailla sukulaisilla. Hevosemme tulevat pääosin suoraan käyttöön, joten hyvän rakenteen lisäksi varsojen pitää olla selväpäisiä. Yritämme tuoda maailmalle mahdollisimman monipuolisia hevosia erilaisilla suvuilla varustettuina, jotta virtuaalisten suomalaisten puoliveristen sukuihin saataisiin uutta verta. ”Parasta parhaalla ja toivotaan parasta” on oikein osuva sanonta kasvatustoiminnastamme. Yritämme vaikuttaa kasvatteihimme nimenomaan käyttämällä vain parhaimmilla ominaisuuksilla varustettua ori vastaavanlaiseen tammaan ja toivoa sen jälkeen vain sitä, että tästä yhdistelmästä tulee jotain hienoa.


Kasvatuksemme tavoitteena on tosiaan yhdistellä sopivia hevosia, jotta varsasta tulisi kaikkine ominaisuuksiensa puolesta yksilö, joka soveltuu suomalaisten puoliveristen jalostukseen. Pääosin olemme aloittaneet kasvatustyömme täysin tyhjästä – tuontihevosista. Näin alamme luoda omia, uusia linjoja suomalaisten puoliveristen sukuihin, mikä on tietenkin rikkaus. Toki meiltä löytyy niitä pidempikin sukuisia hevosia, mutta poikkeushan vahvistaa säännön. Yritämme valikoida vanhemmiksi ne yksilöt, joissa toivotut ominaisuudet esiintyvät ja palauttaa nämä ominaisuudet yhä uudelleen verilinjaan, tarkoituksenamme estää hyvien ominaisuuksien laimenemisen sukupolvesta toiseen. Sisäsiittoisuutta yritämme luonnollisesti välttää parhaamme mukaan, mutta valitettavasti etenkin pidemmissä suvuissa tämä on lähes väistämätöntä. Toki tätä vaikeuttaa luonnollisesti se, että kyseessä on virtuaalihevoset. Toisin sanoen kaikki ominaisuudet eivät periydy, kaikki riippuu omistajasta. Kuitenkin, tiivistääkseni tämän kaiken, on tavoitteenamme luoda mahdollisimman hyvät pohjat varsoille ja toivoa, että tuleva omistaja haluaa jatkaa samaa mallia kasvattimme kanssa.

Toiveinamme tulevilta kasvattien omistajilta on aktiivisuus. Toivomme kilpailuja, valmentautumista ja jälkeläisiä. Etenkin jälkipolvet ovat hyvin toivottuja jo ihan suvun jatkumisen kannalta. Toivomme, että vastavuoroisesti panostukseni varsan vanhempiin, omistaja panostaa yhtä lailla hevoseensa. Tällä tavoin molemmat saavat parhaan mahdollisen hyödyn! Jälkeläisemme tunnistat liitteestä LYN tai Lyne, joka voi olla niin nimen edessä kuin takanakin. Jos olet kiinnostunut jostain kasvatista tai mahdollisesta yhdistelmästä, otathan yhteyttä sähköpostin kautta, jotta voimme jutella asiasta tarkemmin. Olemme myös kiinnostuneita kuulemaan, jos sinulla olisi tarjolla oria jollekin tammallemme, tai olet kiinnostunut käyttämään jotain oriamme omalle hevosellesi. Hevosella tulee olla mahdollisimman tasainen suku ja sama painotus. Jos hevonen on yleispainotteinen, painotuksella ei kuitenkaan ole väliä.

Olet siis kiinnostunut hankkimaan kasvattimme? Voit kysellä tilaushevosia sähköpostin kautta, kerrot vain hevosen tulevaisuudesta ja mahdollisesta toiveyhdistelmästä. Myös myytävistä kasvateista voit ottaa yhteyttä sähköpostin kautta. Toivon kovasti, että saisin kuulla tulevaisuudensuunnitelmista ja nähdä mahdollisia sivu- ja kilpailunäyttöjä. Muistathan olla tarkkana siitä mitä lupailet, sillä liika on aina liikaa. Lupaukset pitäisikin siis pitää realistisina. Muutenkin tarjoukseen kannattaa panostaa, sillä se on ainoa kriteeri millä varsa lähtee juuri sinulle.

Muutamia myyntiehtoja

- Sivuille merkittävä kasvattajaksi linkitettynä unni, Lyne Stud
- Kasvatti on rekisteröitävä VRL:n rekisteriin. Kasvattajaliitteeksi tulee riippuen Lyne tai LYN, kasvattajaksi LYNE8320
- Kasvatin kuoltua tulee tehdä tälle muistosivut
- Jos hevonen vaikuttaa hylätyltä, enkä saa omistajaan yhteyttä, pidätän oikeudet ottaa kasvatin takaisin
- Sivut tulee tehdä kahden viikon kuluessa ja ilmoittaa ne minulle. Samoin osoitteen muuttuessa uusi osoite tulee antaa minulle

Kasvatteja on syntynyt Lyne-liitteellä 0 ja LYN-liitteellä 1. Yhteensä kasvatteja on 10.

Katso myytävät hevoset täältä!

Kasvattilista 2011

s. 21.02.2011 t. Bluebird Craw i. Wet Jasper fla e. Elaine Mer om. jää kotiin
s. 02.03.2011 o. Crimson Craw i. Inertia Creeps e. Hit and Run om. Frida
s. 04.03.2011 o. RAW Nine Lives i. Let's Kill The Terminators e. Earth Intruders om. Tory
s. 05.03.2011 t. Natoma Alley Craw i. Inception Mer e. Ilithyia SdGER om. Ziki
s. 20.04.2011 t. RAW June Evenings i. DeWaal Solo e. Elaine Mer om. Ziki
s. 15.05.2011 o. RAW Jilly Armeen i. The Boho Dance e. Vivid Youth om. jää kotiin
s. 25.05.2011 t. Temptation Craw i. Inertia Creeps e. Hit and Run om. Kaneli
s. 25.05.2011 o. Illusion RAW i. Darkwave PB e. Elaine Mer om. -Ansku
s. 20.06.2011 o. RAW Depardieu i. Stark Adler e. Earth Intruders om. Donna
s. 27.07.2011 o. Smokey Taboo LYN i. Inception Mer e. Joga Mer om. jää kotiin


LYNE STUD ON VIRTUAALITALLI