Lime Tree Solo ERL-II

Virallinen nimi: Lime Tree Solo Rekisterinumero: VH11-031-0151
Rotu: Suomalainen puoliverinen Säkäkorkeus: 165 cm
Syntynyt: 20.12.2010, ikääntyminen Sukupuoli, väri: Ori, ruunikko
Painotus: Esteratsastus Koulutustaso: ko: VaB, re: 150 cm
Kasvattaja: Yogi, Solo Omistaja: unni (VRL-10242), Lyne Stud


Kilpailukalenteri      --       Päiväkirja      --       Valmennukset

Elokuun Esteratsujen Laatuarvostelu 2011, ERL-II 86,14 % (100 - 76,67 - 55 - 100 - 85 - 68)!

     

Luonne

Lime Tree Solo, kaikille tutummin Teri on hieno estehevonen, jolla on suuret tulevaisuudentoivot. Se on perinyt emänsä itsepäisen luonteensa, joten välillä sen käsitteleminen on oikea tahtojen taisto. Ori osaa tosiaankin olla kuin uhmaikäinen pikkulapsi, joka ei aina saa tahtomaansa läpi. Sen kanssa tulee olla tarkkana, sillä jos se pääsee niskan päälle, ei ole mitään hyvää luvassa. Kuitenkin, kunhan arvoasteikko on kohdillaan, saa tästä orista hienon hevosen suurimpiinkin tavoitteisiin. Tiivistettynä Teri on hieno hevonen, jota kuvaa parhaiten sanat impulsiivinen, temperamenttinen ja äkkipikainen.

Lime Tree Solo, kaikille tutummin Teri on hieno estehevonen, jolla on suuret tulevaisuudentoivot. Se on perinyt emänsä itsepäisen luonteensa, joten välillä sen käsitteleminen on oikea tahtojen taisto. Ori osaa tosiaankin olla kuin uhmaikäinen pikkulapsi, joka ei aina saa tahtomaansa läpi. Sen kanssa tulee olla tarkkana, sillä jos se pääsee niskan päälle, ei ole mitään hyvää luvassa. Kuitenkin, kunhan arvoasteikko on kohdillaan, saa tästä orista hienon hevosen suurimpiinkin tavoitteisiin. Tiivistettynä Teri on hieno hevonen, jota kuvaa parhaiten sanat impulsiivinen, temperamenttinen ja äkkipikainen.

Ratsastaessa yleisesti Teri on erittäin vahva ja vaativa hevonen, jolta löytyy varmasti annettavaa kunhan sitä osaa vaatia. Vaikka Teriltä löytyykin voimaa, se on erittäin herkkä ratsastaa. Ennemminkin sen voima esiintyy ulkonäöllisesti, sillä parhaimmillaan orin meno on todella hienon ja komean näköistä. Orilla on suuret ja näyttävät liikkeet, jotka ovat helposti säädeltävissä. Käynti on tahdikasta ja hyvännäköistä, kuten ravikin. Ravissa voi olla haastava istua, mutta pääasiahan on ulkonäkö kuin ratsastajan kärsivät vatsalihakset! Laukka on pitkää ja pyöreää, jota tosiaan pystyy lyhentämään ja pidentämään todella helposti.

Esteillä Teri innostuu helposti ja välillä vauhti meinaa nousta turhan kovaksikin. Se kuuntelee kuitenkin pidätteitä, joten jos on pakko hidastaa, tämä ei tuota suurempia ongelmia, vaikka eihän ori tietenkään mielellään vauhtia laske. Käsky on kuitenkin käsky, jota tämä hevonen noudattaa, mutta nyrpeästi. Terillä on hyvä hyppytyyli ja asento. Se ei mielellään kieltele saati pudottele esteitä; se yrittää aina viimeisen päälle vetäen jalkansa tiukasti vartaloonsa kiinni! Orilla on hyvä silmä katsoa itsekin oikeaa hyppypaikkaa, mikä helpottaa suuresti myös siltä osin ratsastaessa. Teri on hyvin notkea hevonen, ja koska sen askeleet ovat muutenkin hyvin säädeltävissä, on se oikein näppärä ja tehokas hevonen esteille. Sen kanssa tulee varmasti onnistumisen tunteita, sillä kaikessa vaativuudessaan se kuitenkin haluaa työskennellä ja miellyttää ratsastajaansa.

Vaikka periaatteessa Terillä riittäisi liikettä myös kouluratsastuksen saloihin siitä huomaa, ettei se nauti siitä niin suuresti kuin esteistä. Se kyllä keskittyy ratsastajaan ja sen apuihin herkästi ja noudattaa niitä hyvin, mutta joltain tapaa sen intohimo ja halu tehdä puuttuu lähes kokonaan. Ori kyllästyykin välillä turhan helposti, joten sille pitää olla koko ajan keksimässä tekemistä, ettei se alkaisi hölmöilemään. Maastossa Teriä kuvaa parhaiten sana kuuma. Sitä voi olla vaikea hallita, sillä se haluaisi vain mennä kovaa. Energisimpinä päivinä maasto ja Teri yhdessä on lähes sama asia kuin itsemurha.

Kisoissa Teri on hieman tavallista kuumempi ja hermostuneempi, mikä tietenkin on aivan normaalia. Sille kannattaa pistää varalta punainen rusetti häntään, sillä se reagoi tavallista vahvemmin toisiin hevosiin. Radalla sen vauhti ei enää olekaan niin säädeltävissä niin kuin kotikentällä, mutta se ei kuitenkaan kaahota täysin päättömästi. Tämä korvaantuu järjettömän kokoisilla hypyillä. Yleisesti ottaen ratsastajalta vaaditaankin hieman enemmän kilpailuissa kuin kotona. Teri on kuitenkin hieno kisakumppani, jonka kanssa on suhteellisen miellyttävä toimia. Tästä orista odotetaan todellakin suuria, sitä ei voi olla toistamatta!

Jälkeläiset

     o. Rebel Rebel FRE      s. 11.09.2011      La Linda F      om. Annika N.

Teri on tarjolla jalostukseen ottaen vastaan myös tallin ulkopuolisia hevosia. Teri periyttää jälkeläisilleen itsepäistä luonnetta, ruunikkoa väriään ja suuria askeleita. Myös ratsastaessa kuumentuminen saattaa periintyä. Otathan yhteyttä sähköpostin kautta, jos olet kiinnostunut käyttämään oria jalostukseen!

Sukutiedot

   i. Whip Barrier
   holst, m, 168 cm
   ii. Jason Barrier
   holst, rt, 169 cm
    KTK-III
   iii. VIR MVA Ch Chorwat
   holst, rn, 168 cm
    ERJ-III YLA2
   iie. Rosaria GER
   holst, rn, 165 cm
   ie. Trick or...Trapped! PB
   holst, rn, 167 cm
    ERJ-I YLA2
   iei. Tristan GER
   holst, m, 168 cm
    ERJ-II YLA1 SJP-I
   iee. Nephritic FRA
   holst, rn, 168 cm
    ERJ-II YLA2
   e. Rowland's Dark Asylum
   fwb, rn, 164 cm
   ei. Red Fox SWA
   xx, km, 168 cm
   eii. Yellow Cab
   xx, rn, 170 cm
    ERJ-II
   eie. Polarfuchs xx
   xx, rt, 158 cm
   ee. Sixtynine Ways to Kill PB
   fwb, rn, 162 cm
    ERJ-II YLA3
   eei. Ch Don Corleone
   hann, rt, 167 cm
   eee. Narcissa Black
   hann, rn, 165,5 cm
    ERJ-III YLA2

Lime Tree Solon isä, Whip Barrier on upea musta holsteiner. Se on pärjännyt kisoissa loistavasti, sillä on 54 sijoitusta, joista korkeimmat luokat ovat 150 sentin korkuisia. Koulukilpailuissa se ei olekaan käynyt, joten se on selvästi estepainotteinen hevonen. Luonteeltaan tämä 168 cm säkäinen ori on todella kiltti, vaikkakin se ei täysin luonteeton tietenkään ole. Se ei ole saanut muita jälkeläisiä kuin Terin, joten se ei ole kaikkein yleisin nimi puoliveristen suvuissa.

Terin isänisä, Jason Barrier on myös hieno, estepainotteinen holsteiner-ori. Uransa aikana se on haalinut yhteensä 34 sijoitusta, joista suurimmat luokat ovat olleet 160 cm korkuisia. Ori on palkittu hienosti KTK-III -palkinnolla. Luonteeltaan tämä rautias ori erittäin energinen ja kovatahtoinen. Ori on saanut elämänsä aikana vain kaksi jälkeläistä, joista molemmat ovatpärjänneet aivan kiitettävästi. Chorwat on myöskin hieno estepainotteinen holsteiner. Tummanruunikko ori on kerännyt uransa aikana hienot 96 ERJ-sijoitusta. Estekorkeudet ovat olleet maksimissaan 130 sentin luokissa. Säkäkorkeudeltaan se on 168 senttiä. Ori on palkittu VIR MVA Ch, ERJ-III ja YLA2 palkinnoilla! Terin isänisän emä, Rosaria GER on ruunikko holstein-tamma, joka on säkäkorkeudeltaan 165 cm. Tämä hienoliikkeinen tamma on sijoittunut uransa aikana 78 kertaa, joista 15 on voittoja. Hienoliikkeinen tamma on hypännyt aikanaan metrin luokkia. Jälkeläisiä se on saanut kahdeksan, joista lähes jokainen on menestynyt suhteellisen kivasti.

Trick or... Trapped PB on Terin isän emä. Sekin on myös estepainotteinen holsteiner, joka on uransa aikana hypännyt 160 sentin luokissa huimat 87 sijoitusta. Se on saanut uusimpien tietojen mukaan kolme jälkeläistä Terin isänisän lisäksi. Tamma on palkittu hienosti ERJ-I ja YLA2 palkinnoilla. Tristan GER on Terin isänisänisä, estepainotteinen holstein-ori myös. 168 cm säkäinen ori on kisannut 160 sentin luokissa huimat 131 ERJ-sijoitusta. Ori on vahvasti estepainotteinen, eikä olekaan tietojen mukaan käynyt koulukilpailuissa. Se on saavuttanut hienoja palkintoja, kuten VRM MVA Ch, ERJ-II ja YLA1. isänisän emä, Nephritic FRA on hieno YLA2 ja ERJ-II palkinnoilla palkittu tamma. Tämä holsteiner on kisannut 140 sentin luokissa hurjat määrät kisoja, 217 lähtöä! Sillä on kahdeksan jälkeläistä, joista viisi on erittäin laadukkaita ja useasti palkittuja hevosia. Terin isän puolen suku on vahvasti estepainotteinen ja hienosti menestynyt kaiken kaikkiaan ja siinä esiintyy hieman harvinaisempiakin nimiä.

Rowland's Dark Asylum, Terin emä on kaunis suomalainen puoliveristamma. Luonteeltaan tämä estepainotteinen tamma on vahvatahtoinen ja haasteellinen hevonen. Tällä hetkellä se on saavuttanut 31 ERJ-sijoituista, joissa maksimiluokat ovat olleet 150 cm. Sillä on myös muutama palkinto näyttelyiden puolelta, joten mahdollisuudet ovat vielä auki esimerkiksi laatuarvosteluihin. Se on saanut vain yhden jälkeläisen Terin lisäksi.

Terin emän isä, Red Fox SWA on komea kimonvärinen englantilainen täysiverinen. Sekin on Terin suvun tapaan estepainotteinen ja hypännyt aikoinaan 130 sentin luokkia. Se on sijoittunut esteratsastusjaoksen alaisissa kisoissa 28 kertaa. Luonteeltaan näpsäkkä, vaikkakin omapäinen ori sai elämänsä aikana vain kaksi jälkeläistä, joista molemmat ovat pärjänneet hienosti. Yellow Cab on Terin emänisänisä, ruunikko täysiverinen hevonen. Se on haalinut kasaan 43 sijoitusta esteiltä, joista maksimiluokat olivat 160 sentin korkuisia. Hieman poiketen Terin muusta suvusta, ori on käynyt myös muutamissa koulukisoissa, joissa se on saavuttanut yhteensä viisi sijoitusta. Ori on palkittu ERJ-II palkinnolla. Se on saanut 11 jälkeläistä, jotka ovat pärjänneet vaihtelevalla menestyksellä. Emän isän emä, Polarfuchs xx on myös englantilainen täysiverinen. Kaunis rautias tamma on seurallinen ja ystävällinen neiti, joka on saanut kerätty aikanaan 36 sijoitusta esteiltä. Se on kisannut myös hieman kenttäratsastusta, joista se on sijoittunut viisi kertaa. Tamma kerkesi saada kolme jälkeläistä elämänsä aikana.

Sixtynine Ways to Kill PB on hieno Skurvashin kasvatti. Hannover-tamma on kuollut 4.12.2009, mutta kerkesi uran aikana sijoittua esteille 38 kertaa, joissa luokat olivat maksimissaan 140 sentin korkuisia. Se sai neljä jälkeläistä, joista osa on pärjännyt hienosti. Tamma on myös palkittu YLA3 ja ERJ-II palkinnoilla! Terin emän emän isä, Don Corleone on hieno rautias hannoverinhevonen. Säkäkorkeudeltaan 167 senttinen hevonen on kisannut korkeintaan 160 sentin luokkia 46 sijoituksen verran. Se on pyörähtänyt myös muutamassa koulukilpailuissa, joissa se on saanut vain 3 sijoitusta. Toisin sanoen tämä omapäinen ori on vahvasti estepainotteinen. Ori kerkesi astua elämänsä aikana useamman hevosen ja sen jälkeläiset ovat olleetkin kohtalaisen menestyneitä. Emän emän emä Narcissa Black on hieno estepainotteinen hannovertamma. Uransa aikana se kerkesi kisata maksimissaan 160 sentin luokissa hienot 57 sijoitusta. Luonteeltaan vaikea tamma on saanut kuusi vaihtelevalla menestyksellä pärjännyttä jälkeläistä. Tamma on palkittu ERJ-III ja YLA2 palkinnoilla!

3 vuotta - 27.12.2010
4 vuotta - 27.02.2011
5 vuotta - 27.04.2011
6 vuotta - 27.06.2011
7 vuotta - 27.08.2011
8 vuotta - 27.10.2011
9 vuotta - 27.12.2011
10 vuotta - 27.02.2012
11 vuotta - 27.04.2012
12 vuotta - 27.06.2012
13 vuotta - 27.08.2012
14 vuotta - 27.10.2012
15 vuotta - 27.12.2012
16 vuotta - 27.02.2013
17 vuotta - 27.04.2013
18 vuotta - 27.06.2013
19 vuotta - 27.08.2013
20 vuotta - 27.10.2013
21 vuotta - 27.12.2013
22 vuotta - 27.02.2014
23 vuotta - 27.04.2014
24 vuotta - 27.06.2014
25 vuotta - 27.08.2014
26 vuotta - 27.10.2014
27 vuotta - 27.12.2014

LIME TREE SOLO ON VIRTUAALIHEVONEN
TEKSTIT © UNNI, KUVAT © M. SCHWÖBEL & BERND EYLERS