Seventh Son

Virallinen nimi: Seventh Son Rekisterinumero: VH11-031-0431
Rotu: Suomalainen puoliverinen Säkäkorkeus: 164 cm
Syntynyt: 17.06.2011, ikääntyminen Sukupuoli, väri: Ori, ruunikko
Painotus: Esteratsastus Koulutustaso: ko: VaB, re: 150 cm
Kasvattaja: Donna, Antoisa Omistaja: unni (VRL-10242), Lyne Stud


Kilpailukalenteri      --       Päiväkirja      --       Valmennukset

Luonne

Ventin tulevaisuuden tavoitteet ovat hyvinkin korkealla. Mutta mitäpä muutakaan tästä orista voi tulla kuin hieno, sillä on erittäin hyvä hyppytyyli puhumatta sen hyvin hienosta suvusta! Pistäkäähän mieleen orin virallinen nimi Seventh Son, sillä se tulee olemaan näkyvillä! Ventti saapui Lyne Studiin tilausvarsana, joten saimme juuri sitä mitä halusimme – ja enemmänkin. Ori on nimittäin erittäin viisas ja ajattelevainen ori, ja hyvin, hyvin rauhallinen. Välillä se toimii kuin ajatuksesta, ja se on erittäin herkkä hoitajansa mielentilalle ja energiatasolle.

Ventti on tosiaan luonteeltaan todella älykäs ja rauhallinen ori. Itse asiassa se on jopa niinkin rauhallinen että välillä vaikuttaa sen olevan unessa. Kuka tietää, jokainen joka on Venttiä käsitellyt, ei epäilisi hetkeäkään sen koisivan 95 prosenttia ajasta. Mutta eihän se mitään haittaa, helpottaa vain työurakkaa kun toinen ei korvaansa lotkauta oikeastaan millekään hoitotoimenpiteelle. Eipä sillä, ei Ventti ole muutenkaan ongelmallinen hoidettava. Se omaa hyvän peruskäyttäytymisen ja ymmärtää arvojärjestyksen – ja noudattaakin sitä – mukisematta. Ventillä ei ole myöskään tapana pelleillä sen kummempia, sillä eihän siihen riitä aika kaikelta pohdinnalta ja filosofisoinnilta, mitä tämä ori selkeästi harrastaa hyvinkin paljon. Toisaalta myös sitä käsittelevän ihmisen energiat ovat paljonkin oriin vaikuttava asia. Jos energiataso on matalalla, ei Ventti mitä luultavimmin ole lainkaan vaivaksi. Ja jos energiat ovat korkealla, on ori omaan vaivattomaan tapaansa vaikea. Ristiriitaista ehkä, mutta kun tähän oriin tutustuu, on tämä oikein selkeä asia.

Hoidettaessa Ventti on juuri niin rauhallinen kuin voisi kuvitella. Oikeastaan, tässä toimenpiteessä jokainen on varma, että se nukkuu. Muissa tekemisissä siitä on korkeintaan vain epäily. Ja koska ori on unessa, eivät hoitotoimenpiteet tuota ongelmia. Kaikkialta saa harjata aivan mielin määrin sen kummempia varomatta, eikä edes mahan alta kutita. Kaviot se nostaa hyvin näppärästi ja vaivattomasti, ainoa vain, että Ventti tuppaa hieman laittamaan painoa kädelle turhan paljon. Mutta eihän kaikkea voi jaksaa tehdä! Pienellä äänellä se aina havahtuu hetkeksi kannattelemaan itse jalkaansa, mutta valitettavan nopeasti tämä kuitenkin unohtuu. Satuloiminenkaan ei ole ongelma eikä mikään, pullistelusta ja vastaan hangoittelusta ei ole mitään tietoa. Suitsien laittaminenkin on sitä samaa vanhaa kaavaa ilman ongelmia. Melkeinpä tylsää! Joku voisi ajatella, että Ventti on passiivinen ja sisäänpäin kääntynyt hevonen, mutta tarkemmin hevoseen tutustuessa tulee selväksi, ettei näin ole. Se vain ei koe tärkeäksi tehdä suurta haloota jokaisesta asiasta ja lisättynä tähän tietenkin sen luontainen rauhallisuus.

Taluttaessa ori on kuin mikäkin unissakävelijä. Ventti vain haahuilee sinne tänne, ties vaikka kävelisi pahki johonkin jos taluttaja ei ole tarkkaavainen. Ainakin se on luottavainen jos ei muuta. Muuten se on kyllä oikein näppärä talutettava, sillä ei ole tapana lähteä esimerkiksi vedättämään ruohikolle tai muuten vain ohitella taluttajaa. Ja kun tarhoille tai laitumelle on päästy, karistaa ori kaikki mahdolliset unenrippeet irti päästyään. Ventti karauttaa kyllä sellaiset lähdöt kera komeiden pukkien, että harvoin näkee. Ja tämä tapahtuu siis joka ikinen kerta! Tämän jälkeen mennäänkin sitten seurustelemaan hieman muiden laumatovereiden kanssa, jonka jälkeen tapahtuu simahtaminen suoraan niille paikoille. Laumassa Ventti on melko keskitasoa: sillä ei ole tarvetta päästä lauman johtajaksi, muttei se kuitenkaan suostu täysin muiden poljettavaksi. Kultainen keskitie on se paras tie ainakin tämän orin mielestä.

Ratsastaessa Ventti on tapojensa mukaisesti rauhallinen. Sillä ei ole kiire minnekään, eikä se hössötä turhempia. Laiskaksi tai tahmeaksi sitä ei voi kuitenkaan sanoa, sen perusvauhti on vain hitaanlainen ja pyynnöstä se kyllä liikkuu oikein näppärästi eteenpäinkin. Sen askeleet ovat hyvin korkeat ja pitkät, joten sen ravissa ja laukassa istuminen voi olla hyvinkin haastavaa. Ne ovat myös hyvin joustavat ja elastiset, sekä ihan muutenkin Ventti on hyvin notkea ja tasapainoinen ratsu. Pitkistä askelistaan huolimatta sen askeleet ovat hyvin säädeltävissä, ja se laukkaisi vaikka paikoiltaan parhaassa tapauksessa. Se reagoi annettuihin apuihin nopeasti, vaikkei olekaan kaikkein herkimmästä päästä. Ei Ventti kuitenkaan mikään täysin turtunut pökkelö ole, aika tavallinen vain. Ori on todella palvelunhaluinen hevonen, ja se varmasti yrittää kaikkensa miellyttääkseen ratsastajaansa, kunhan ratsastaja vain sen mielestä ansaitsee sen. Toisin sanoen ratsastus sujuu, kunhan ratsastaja osaa hommansa. Kokemattomalla ratsastajalla Ventti mitä todennäköisimmin käyttää unenlahjojaan ja ottaa torkut keskellä kenttää.

Ventti on esteratsuna uskomattoman rehellinen. Se on valmis yrittämään jokaiselle esteelle, vaikka asento taikka ponnistuspaikka olisikin vähän haastavampi. Sen tekniikka hypätä on vertaansa vaille ja ori käyttää vartaloaan erinomaisesti. Esteillä ori saattaa todennäköisesti hieman innostua ja edetä hieman tavallista nopeammin, sekä toki pyynnöstä lisätä vauhtia vielä enemmänkin. Ventin kanssa ei kuitenkaan ole mitään ongelmia kuumumisen kanssa, sillä se ei ole orilla tapana. Ori on tosiaan notkea ja tasapainoinen ratsu, ja se säilyttää todennäköisesti tasapainonsa tilanteessa kuin tilanteessa. Venttiä on todella kiva ratsastaa esteillä, sillä kaiken edellä mainitun lisäksi sillä on vielä todella hyvä imu esteille, ja se oikeasti nauttii. Mitäpä kaikesta tekniikasta, jos hevonen ei oikeasti nauttisi tekemisistään. Ventillä on se tunne ja halu hypätä, mikä on tietenkin kaikkein olennaista. Se on rohkea hyppääjä, ja hyppäisi vaikka katolta jos sitä siltä vaaditaan. Toki sillä on sopivassa suhteessa sitä varovaisuuttakin. Kuten kaikki ovatkin jo voineet päätellä, ori on oikein miellyttävä ja ketterä ratsu, jonka kanssa on ilo työskennellä!

Kilpaillessa ori on juuri niin kuin muulloinkin. Toki meluisa ja levoton ilmapiiri syö hieman Ventin luontaista rauhallisuutta, sekä tietenkin ne iki-ihanat tammat. Niille toki pitää hieman esitellä itseään, mutta se pysyy silti aivan kohtuuden rajoissa. Alkuverryttely on suoritettava luonnollisesti ajan kanssa ja hyvin, jotta ori on varmasti valmis radalle suorittamaan suuren luokan esteitä. Tällä radalla ori on tapansa mukaan varma ja rauhallinen. Sillä ei ole turhan kiire etenemään, jonka vuoksi se kerkeää itsekin keskittyä tuleviin esteisiin paremmin. Pitkät askeleet ja rauhallinen tempo takaavat hyvän ajan, joten siitä ei ole syytä huoleen. Ventti on todella mukava ja miellyttävä kilpakumppani, jonka kanssa ei tarvitse turhia stressata ja panikoida!

Jälkeläiset

Ventti on tarjolla jalostukseen ottaen vastaan myös tallin ulkopuolisia hevosia. Ventti periyttää jälkeläisilleen hyvää hyppytekniikkaa, rauhallista luonnetta ja ruunikkoa väriä. Otathan yhteyttä sähköpostin kautta, jos olet kiinnostunut käyttämään oria jalostukseen!

Sukutiedot

   i. Olive Twist Solo
   fwb, rn, 163 cm
   ii. Smoker 73
   fwb, m, 162 cm
    YLA2 ERL-III
   iii. C'mon and love me
   fwb, rn, 163 cm
    YLA3

   iie. Satisfaction
   fwb, m, 167 cm
   ie. C' Bohemian Ballad
   fwb, rn, 165 cm
   iei. Goldfever
   fwb, rn, 171 cm
    ERJ-II YLA1 SJP-I
   iee. VIR MVA Ch Miss Sparrow
   kwpn, rn, 160 cm
   e. Mary Jane Mer
   fwb, rt, 172 cm
    SPL-I YLA2 KRJ-II ERL-II
   ei. Kamikaze fla
   fwb, rn, 170 cm
   eii. Little Mantel
   fwb
   eie. Shadow's Snow Star
   fwb, rn, 165 cm
   ee. MB Dream Weaver
   kwpn, rt, 162 cm
   eei. Romeor Fia
   kwpn, trn, 165 cm
   eee. Dream Catcher
   kwpn

3 vuotta - 24.06.2011
4 vuotta - 24.08.2011
5 vuotta - 24.10.2011
6 vuotta - 24.12.2011
7 vuotta - 24.02.2012
8 vuotta - 24.04.2012
9 vuotta - 24.06.2012
10 vuotta - 24.08.2012
11 vuotta - 24.10.2012
17 vuotta - 24.12.2012
13 vuotta - 24.02.2013
14 vuotta - 24.04.2013
15 vuotta - 24.06.2013
16 vuotta - 24.08.2013
17 vuotta - 24.10.2013
18 vuotta - 24.12.2013
19 vuotta - 24.02.2014
20 vuotta - 24.04.2014
21 vuotta - 24.06.2014
22 vuotta - 24.08.2014
23 vuotta - 24.10.2014
24 vuotta - 24.12.2014
25 vuotta - 24.02.2015
26 vuotta - 24.04.2015
27 vuotta - 24.06.2015

SEVENTH SON ON VIRTUAALIHEVONEN
TEKSTIT © UNNI, KUVAT © C. PESTANA