Shamrock's Viktor

NimiShamrock's Viktor RotuHaflinger
RekisterinumeroVH-00000 Säkäkorkeus146 cm
Syntynyt, ikä05.06.2010, ikä VäriRautias
SukupuoliOri PainotusYleispainotteinen
Koulutustasore: 90cm ko: HeA Saavutukset-
OmistajaZiki VRL-05965 KasvattajaNenna, Shamrock Hill

Kilpailukalenteri  -  Päiväkirja  -  Valmennukset    


        
Kuvien © Holly Singleton

Luonne

Viki on luonteeltaan melkoisen hermoja raastava tapaus, joka ei hetkeäkään meinaa pysyä paikoillaan ja aina on mentävä katsomaan jotain uutta ja jännää asiaa uteliaisuuttaan. Ei siedä liian paljon lääppiviä ja halaavia ihmisiä, jotka eivät anna hetken rauhaa. Jos pysyy sopivan välimatkan päässä eikä koko ajan ole kiinni, ei Vikillä ole mitään ongelmaa. Tosin, orin kaikenaikainen helliminen voi olla vähän hankalaa tämän juostessa ja pyöriessä ympyrää jatkuvasti liikkuen. Ratsastaessa Viki on aivan yhtä pirteä ja ikiliikkuja kuin maastakäsinkin, joten siihen ei kannata odottaa muutosta. Pidätteitä ei tosiaan koskaan voi antaa liikaa, vaikka kyllä orin joskus voi saada keskittymäänkin. Kun orin saa kulkemaan rauhallisessa tahdissa muotodossa, voi jo ylpeänä taputtaa itseään - etenkin jo rauhallinen tahti voi olla hankala saavuttaa tämän pojan kanssa. Esteillä etenkin vauhti kiihtyy jo entisestään, eikä tilannetta auta yhtään orin oma itsepäisyys.

Jälkeläiset

o./t. NIMIs. 10.10.2010 emäisä
o./t. NIMIs. 10.10.2010 emäisä

Sukutaulu

i. Corona's Plumpo ii. Contessa's El Nino  iii. Aloma's Ruler
 iie. Bahara Thea
ie. Miss Proud  iei. Aloma's Iron
 iee. Catch a Moon Pie
e. Swee'Pea
VIR MVA Ch, YLA2
ei. Half-Blood Genie  eii. Timothy Diamond
 eie. Little Miss Chesnut
ee. Berdanette  eei. Ralph
 eee. Les Girl

Sukuselvitys

Vikin isä, Haflinger-ori Corona's Plumpo on melko tavallinen ori, joka on saavuttanut tällä hetkellä 11 sijoitusta niin esteiltä kuin koulustakin. Vaikka tällä ei olekaan hurjasti tuloksia tai meriitin meriittiä, on sen luonne ja osaaminen hienompaa luokkaa. Esteitä se hyppää 80 senttiä, mutta sen hyppytyyli ja rohkeus on vertaansa vaille. "Yli mennään, eikä meinata" -sanonta sopii Plumpolle kuin nenä päähän. Säkäkorkeudeltaan tämä estepainotteinen ori on 145 cm ja väriltään vaaleanpunarautias. Toivottavasti Plumpo pääsee vielä näyttämään kyntensä, potenttiaalia voisi sanoa sillä olevan!

Orimme isänisä, Contessa's El Nino on hieno estepainotteinen ori, jolla löytyy temperamenttiä ja hyvää rakennetta. 144 cm säkäinen poni on kiitänyt esteradoilla "tuulen lailla". Se on onnistunut keräämään sijoituksia paljon kohtalaisen lyhyen elämänsä aikana ja olikin melkoisen tunnettu nimi aikoinaan estepuolella. 14-vuotiaana ori kantakirjattiin ensimmäiselle palkinnolle, jonka jälkeen ori pääsi viettämään rauhallisia päiviään Contessan Farmille. 98:n ponin superisäksikin ori kerkesi joutaa eläkepäivinään!

Aloma's Ruler oli Ninon isä, vaalean rautias läsipää, joka myöskin hyppeli esteitä hienolla tyylillä. Parhaimpina vuosinaan 148 cm korkea ori kisasi kansallisella tasolla jopa 110 cm luokissa! Kantakirjaukseen saakka oria ei kuitenkaan kertaakaan päässyt, vaikka hyvää menestystä ja rakennettakin olikin. Näyttelyissäkin se pääsi pyörähtämään useammankin kerran ja parit kerrat nauttimaan itse luokan voittajana. Rulerilla oli reipas ja rehellinen herra, joka jätti jälkeensä joka 112 komeaa ja hienoa jälkeläistä, niin este- kuin koulupuoleltakin!

Vikin isänisänemä, Bahara Thea oli kuin varsinainen unelmahevonen. Vitivalkoiset jouhet ja kullanvaalea karva, sopusuhtainen rakenne höystettynä kuuliasella ja lempeällä luonteella. Eipä hevosesta enempää voi toivoa. Aikoinaan Teea kantakirjattiin ensimmäiselle palkinnolle. Mainetta ja kunniaa se on päässyt myös keräämään lukemattomia kertoja eriasteisissa koulukilpailuissa. Vaativan tason kouluratsu kerkesi pereyttää hienoja piirteitään usealle, toinen toistaan hienommille jälkeläisille!

Miss Proud, Vikin isänemä on myöskin estepainotteinen, 145 cm korkea vauhtihirmu. Rämäpääksikin nimetty tamma hyppeli itsensä hyville sijoille jopa 100 cm luokissa! Kokemuksen karttuessa tamma siirtyikin lopulta kansalliselle tasolle kilpailemaan. Muutaman vuoden kerkesi kilpailla tällä tasolla, kunnes jäi kisaeläkkeelle 16-vuotiaana. Eläkepäivinään tämä liinakkotamma kerkesi pyöräyttää useammankin jälkeläisen, joista suurinosa on tiettävästi vieläkin elossa!

Herrasmies-hevonen Aloma's Iron, estetykki vaalean rautiaalla värillä. Ori kerkesi viihdyttää ihmisiä useaan otteeseen erilaisissa estekilpailuissa hypäten kokoonsa nähden suuriakin esteitä. Iron hyppi vaivatta jopa 120 cm esteistä pätevällä ratsastajalla, ja olihan ori vain 144 cm korkea! Pääsihän se jopa kantakirjan toiselle palkinnolle loistavien hyppytaitojen ja hienon rakenteensa takia. Jälkeisiäkin tämä vauhdikas herra kerkesi hommata useamman hevosen verran.

Catch a Moon Pie oli Vikin isänemänemä. Tämä taidokas ja kauniin rakenteen omaava kouluratsu menestyi hienosti vaativien luokkien aluetasolla. Kaunis tama menestyi myös hienosti näyttelyissä, joihin silloin tällöin osallistui. Tamma on periyttänyt hienoja ominaisuuksiaan niin koulupuolelta vitivalkoiseen jouhitukseen asti. Monet jälkeläiset ovat päässeet jopa kantakirjoihin saakka emänsä tapaan. Tamma oli melko pieni korkeudeltaan, vain 143 cm korkea. Vikin emä, Swee'Pea on erittäin hieno liinakkotamma, joka hyppää hyvin metriä kuin myös menee koulua upeasti Vaativan Aan luokissa. VIR Mva Ch ja YLA-III on hienot saavutukset tältä oppivaiselta ja taitavalta ponilta, joka on kiertänyt myöskin paljon kisakentillä. Koululuokista on saavutettu suuret määrät sijoituksia, 53 kappaletta! Myöskin estepuolella on taitavasti ylletty 46 sijoitukseen. Varsoja Pea ei ole hirveästi kerennyt saada, vaikka onkin päässyt jo eläkkeelle asti.

emänisä, Half-Blood Genie on entinen kouluponi, joka on hiljattain siirtynyt eläkkeelle. Hienot liikkeet omaava hevonen kisasi ihan kansallisella tasolla ja olikin todella haluttu hevonen jalostuspuolella. Tämä rautias oripoika on säkäkorkeudeltaan 147 cm. Vaikka ori saikin paljon astutuspyyntöjä, suostui sen omistaja vain muutamaan ja harvaan pyyntöön. Siksipä Geniellä ei olekaan hirveästi jälkeläisiä.

Tämä hieno ori, Timothy Diamond on varsinainen monitoimiponi. Uransa aikana se kerkesi näyttää taitonsa niin este- kuin koulukentillä. Se pääsi myös kiertämään kenttää pienellä ponitallilla, jossa se oli todella suosittu tuntiratsu. Ori on komea ulkonäöltään. Rautias, piirto ja vuohissukat. Ori on myös kantakirjattu toisella palkinnolla ja se on jättänyt noin kymmenen jälkeläistä jälkeensä. Valitettavasti ori menehtyi kuitenkin ähkyyn kesken lupaavan siitosuran.

Little Miss Chesnut oli kaunis ja pieni vaaleanrautias piirtopää. Hevosella kisattiin vain pieniä seuraluokkia sillä se oli enemmänkin tuntiponi kuin suuren luokan hyppääjä tai koulutuuppari. Kuitenkin tammalla oli erittäin hieno rakenne, jota se on pereyttänyt hienosti muutamalle varsalleen, jotka se kerkesi saadea ennen ansaittua eläkettä.

Berdanette on hieno kenttäponi, joka oli säkäkorkeudeltaan 146 cm. Se menestyi hyvin kentässä ja suhteellisen hyvällä menestyksellä kerkesi kiertää myös koulu- että estekenttiä. Tähän menessä vaaleanrautias tähtipää on kerennyt saada viisi varsaa, joista suurinosa on suhteellisen menestyneitä poneja.

Ralph oli äärimmäisen komea ori, joka oli säkäkorkeudeltraan 148 cm ja väriltään voikko. Orilla kisattiin aluetasolla esteitä aina 110cm asti. Se hyppäsi menestyneesti hevosiakin vastaan ja sillä olikin iso hyppykapasiteetti, jota se on pereyttänyt värinsä lisäksi sen jälkeläisilleen. Ori kerkesi saavuttaa kunnioitettavat 29 vuotta, ennen kuin se pääsi kirmaavaan vihreille laitumille.

Les Girl oli 145 cm säkäinen kouluratsu. Väriltään rautias tamma pärjäsi hienosti aluetasolla, joskin kansallisilliakin käytiin kiertämässä hieman, mutta omistaja ei kokenut kansallisia omakseen ja tykkäsi enemmän kiertää pienemmän luokan kisoissa, vaikka tammalla olikin sinne kapasiteettiä. Valitettavasti pian kisauransa ja muutaman varsan jälkeen se lopetettiin jalkavamman takia.