VIR MVA Ch Dyfra frá Bylur ARJ-I YLA2

25.07.2007-23.02.2010

Virallinen nimi: Dyfra frá Bylur "Dyfra (suom. Sumu)"
Rotu:
Islanninhevonen
Rekisterinumero:
VH3-030-1425
Säkäkorkeus:
134 cm
Syntynyt, Ikä:
25.07.2007 , VHKR, täytti 4 v. 22.11.2007, kuoli 31 vuotiaana
Väri:
Ruunivoikko
Sukupuoli:
Tamma

Painotus:
Askellajiratsastus
Koulutustaso:
re: 60 cm ko: heB me: 40 cm arj: 5-käynti
Saavutukset:
4 x irtoSERT, 3 x LKV2, 2 x LKV1, 2 x MVA-SERT, BIS3, PUN1, BIS2

Omistaja:
Ziki, Cheval Delamer
Kasvattaja:
Bylur

ARJ-II - [9 + 8 + 9 + 9] + 30p. + 0p. + 5p. = 70p.
ARJ-I - [9 + 8 + 8 + 8] + 45p. + 0p. + 5p. = 83p.
VIR MVA Ch-arvonimi myönnetty 25.10.2008.
YLA2 - 34 + 29 + 26 + 34 = 123 p.


Kuvien (c) Gestüt Schloßberg

Muisteluita

Tamman ostin tavallaan vahingossa, kun uutta rotua halusin kokeilla. No siinä oli sopivasti issikoita myynnissä, ja Dyfrasta sitten tarjosin. Tamma lähti sitten Cheval Delameriin, vaikka ei minulla mitään askellajiratsastusnäyttöjä ollutkaan. Lupasinkin tammalle hyvän kodin, jossa tultaisiin varmaan kisaamaan askellajikisoja ja menestymään pyrittäisiin, vaikka aluksi näyttikin ihan toivottomalta. Yhdellä issikalla kun ei pitkälle pötkitä. Kyllä sitä aina välillä sijoituttiin, mutta ei mitään huimia määriä, joten toinen issikka tarvittaisiin.

No, toinen issikka, mistä sellaisen nyt saisi ilman näyttöjä? Ei mistään, eihän toista niin hyvää tuuria voi käydä kuin Dyfran kanssa. Niin Dyfra sai ensimmäisen varsansa, jotta saisin jonkun Dyfran kisakaveriksi. Onpas näitä issikoita tullut hankittua itsekkäistä syistä... No niin, matka jatkuu ja nyt olikin kaksi issikkaa joilla kisata. Menestystä tuli, ja pikkuhiljaa alettiin sitten lisää hankkia issikoitakin. Pian oli jo kolmas issikka, Brella, josta myöhemmin tulikin Dyfralle todella tärkeä ystävä. 

Tietenkin Dyfralla oli myös ihmispuolella ystäviä, ja pitkän ajan Dyfraa hoitikin Snniif. Välissä Snniif lopetti, mutta tuli jo jonkin ajan päästä takaisin Chevalin porukkaan tammaa hoitamaan. Ja ajattelin jo silloin, että Snniif pitää sitten Dyfran muistotekstissä mainita, haa, lupaus piti! Kun Snniif kuitenkin jo toisen kerran lopetti, siirsin issikat kaikki lisäsiipeen, jonka olin rakentanut issikoille vähän matkan päähän Cheval Delameristä. Nyt uusin nimin varustautuneina Ådessa palasi jälleen, mutta issikoiden siirryttyä toiseen talliin, otti Ådessa sitten Kessun hoitoponikseen. Hyvin Ådessa kyllä Dyfraa hoiti, kiitokset siitä siis.

Noh, Dyfra oli jo melko menestynyt muuttaessaan, ja issikoideni lauma oli kasvanut jo melkoisesti. Enää ainut syyni ei ollut hankkia lisää kisattavia, vaan päin vastoin, olin alkanut kiinnostua vielä enemmän issikoista ja nyt niitä sitten halusin ihan kunnolla alkaa kasvattaa. Jälkeläisiä olikin jo kertynyt neljä kappaletta, joista uusin oli Viikinki. Ori asusteli meillä vielä silloin, mutta nykyään on Snniiffin omistuksessa. Myös toinen jotenkin Dyfralle sukua oleva issikka on Snniiffin omistuksessa, nimittäin Dyfran ensimmäisen jälkeläisen jälkeläinen Dellingur frá Brynhildur

Menestystä oli Dyfra niittänyt jo Cheval Delamerissä, ja niiltä ajoilta onkin saatu jopa palkintoja. Ensin tamma sai ARJ-II palkinnon, mutta kuka siihen nyt tyytyy, ykkönen sen olla pitää! Joten kiisimme seuraavaan tilaisuuteen uusintana, ja sieltähän sen ykkönen tulikin! VIR MVA Ch palkinto oli vähän hankalampi saada, kun kaikki MVA-sertit muuttuivat irtoSERT:eiksi. Mutta sieltä se lopulta tuli, ja ylpeitä ollaan. YLA2 palkinto on uusin meillä, ja siitäkin nyt tietenkin ylpeitä ollaan. Hienosti pärjännyt tamma siis kaiken kaikkiaan.

Keväällä 2009 oli tammalle jo alkanut kertyä tuota ikää, joten tamma pääsi nauttimaan rauhasta ja lomasta kisaputkensa päätteeksi. Yhteensä 79 sijoitusta tamma siis keräsi uransa aikana, eikä se ole ihan vähän se. Tamma on myös jälkeläisilleen periyttänyt tätä menestymistä, sillä Akkur, Dyfran ensimmäinen jälkeläinen, on pärjännyt myös hienosti niin näyttelyissä ja laatiksissa. Ch, ARJ-I ja YLA2 palkittu ori on ollut ilo kasvattaa, ja äiti voi tosiaan olla ylpeä pojastaan.

Näin siis Dyfran elämä lyhykäisyydessään meni. Ostamista ei ole tullut kaduttua hetkeäkään, eikä siihen ole tarvettakaan ollut. Hienon elämän tamma on elänyt, ja on ollut ilo olla osa sitä. Kiitokset siis Dyfra kaikista yhteisistä ajoistamme. <3

Luonne

Dyfra frá Bylur, aka Dyfra on aika jääräpäinen, mutta samalla todellinen hellyyden kipeä tamma. Koko paketissa upea tamma, jolla on edessä upea tulevaisuus.

Dyfra on kiltti, varsinkin hoitaessa. Se tykkää kun sitä rapsutellaan, varsinkin kaulasta, tai sään päältä. Se saattaa olla vähän kateellinen jos sen viereisessä karsinassa olevaa hevosta rapsutellaan, niin se alkaa potkia karsinan seiniä korvat luimussa, heti kun sitä tullaan rapsuttelemaan, sen asenne muuttuu kokonaan. Mutta välillä on päiviä, jolloin mikään ei suju niin kuin pitäisi. Dyfra saattaa seistä karsinassaan korvat luimussa, ja ei haluaisi ketään karsinaansa. Mutta silloin siitä ei kannata välittää yhtään ja päättäväisesti mennä sen karsinaan ja alkaa harjailla sitä, ja tehdä kaikki asiat mitä normaalistikin, koska se ei kuitenkaan satuttaisi ketään tahallaan. Harjatessa sen voi harjata ihan painamalla, tältä lähtee karvaa aika paljon. Sen selästä se kannattaa harjata vähän varovammin, nimittäin tällä on erikoisen herkkä selkä. Muuten tämä tamma on hyvin vahvaa tekoa. Dyfra ei tee mitään kun sitä harjaillaan, tai nostellaan kavioita, toisaalla se nauttii sitä, kun sitä vaan hellitään, ja silloin se menee ihan hulluksi jos sille antaa porkkanaa, tai omenaa, niitä se rakastaa koko sydämestään. Päänkin se antaa ihan hyvin harjata, mutta sitä pitää sen jälkeen kiittää, siitähän se on hyvät tavat oppinutkin.

Dyfra on aika reipas, se on herkkä suustaan, muuten sitä saa välillä ajaa vähän eteenpäin. Käynnissä se vielä laiskottelee erikoisen paljon, mutta kun kiristää vähän ohjia, niin se alkaa pikku hiljaa heräilemään. Sillä kannattaa tehdä erilaisia siirtymisiä, jos sillä alkaa kilpailemaan, koska se alkaa silloin kuuntelemaan vähän enemmän ratsastajaa. Tietyissä tilanteissa Dyfra osaa olla hyvin itsepäinen, vaikka silloin jos se on kunnon vauhdissa, niin se ei haluaisi välttämättä pysähtyä, mutta silloin kannattaa käyttää mieluummin painoapuja, ja vähän pidättää, nimittäin Dyfran suu ei kestä kovia otteita, ja silloin se nappaa kuolaimista kiinni, ja lähtee painamaan. Esteillä tämä neiti menee ihan kiltisti, saattaa esteitä ennen mennä vähän lujempaa, mutta silloin se pääsee sen paremmin. Vaikka nyt ei kovin korkeita hyppääkään, niin se silti menee esteet ihan hyvin, ja nätisti. Kouluakin Dyfra menee ihan kivasti ja nätisti, mutta saattaa välillä ottaa tölttiä ja passia. Askellaji ratsastuksessa se siis pärjää huomattavasti paremmin. Dyfran menee kaikki askellajit todella helposti ja kuin vettä vain. Ratsastajan tarvitsee antaa vain pienet selvät avut, niin se ymmärtää mitä pitää tehdä. Maastoilla Dyfra tykkää, koska sen mielestä siellä olisi kiva mennä vähän lujempaa, ja tuskin aina ratsastaja vastaankaan laittaa. Uittamisesta Dyfra ei oikein tykkää, koska vei on melkein ainut asia mitä se pelkää. Se ei suostu menemään veteen, paitsi herkkujen avulla ja silloinkin että sen polvet edes kastuvat.

Dyfra ei ota paineita kilpailemisesta, tosin se vähän vilkuilee muita hevosia. Se kannattaa pitää muista hevosista ihan jonkin matkan päässä, nimittäin se voi potkia niitä, nimittäin se ei oikein muista hevosista piittaa. Potkimiselta vältytään, jos joku hevonen ei tule sen ihan perässä. Dyfra kannattaa lämmitellä kunnolla, tai se saattaa jäädä vähän turhan jäykäksi, eikä hevonen silloin mene niin kuin pitäisi, siis rennosti ja upeasti. Suorituksen jälkeen sitä kannattaa taputtaa paljon, vaikka se ei nyt kovin hyvin menisi.
Luonne (c) iitu. 

Arvostelut

Robbi - Dyfra on hyvin ilmeikäs ja kaunis poni. Pää todella siististi muotoutunut ja kaunis. Kaula voisi olla yläosasta kaarevampi, muuten hyvä. Lihakset ihan hyvät edessä. Etujalat todella hyvän kokoiset ja eivät liian pitkät. Kaviot ihan vähän liian pienet. Normaali hyvä säkä, vatsa ei liian suuri vaan juuri sopiva. Lautaset heikosti kulmikkaat. Paremman lihakset takana kuin edessä. Erittäin hyvät takajalat kooltaan ja pituudeltaan. Kaviot pienet. Häntä lähtee oikeasta kohdata ja Dyfran häntä erittäin siistisi "ojennuksessa".

Helmi - Upea issikka. Hieno, lihaksikas ruumis. Jalat näyttävät hyviltä ja vahvoilta. Runsaat jouhet. Hieno pää, ja ihanat korvat. Tarkkaavaiset ja ystävälliset silmät.

Suku ja sukuselvitys

i. Rauðdreki frá Demantur
isl-o. 137 cm
askellaji 5-käynti
ii. Hjólmur frá Moldóttur ARJ-I †
isl-o.
 iii. -
 iie. -
ie. Vargynja frá Demantur
isl-t.
 iei. Hrynjandi frá Demantur
 iee. Lenja frá Demantur
e. Bjalla frá Vindur
isl-t. 137 cm
askellaji 5-käynti
ei. Tía frá Icemoon
isl-o.
 eii. -
 eie. -
ee. Gísl frá Hejelt †
isl-t. 139 cm
 eei. -
 eee. -


i. . Dyfra frá Bylur'in isä, Rauðdreki frá Demantur, on rautias islanninhevos ori. Suomaksi tämän nimi on Punainen Lohikäärme. Yleisesti "Raud" on tahdokas aina yrittämään, sekä hyvin vahva luontainen ori. Säkäkorkeus on 137cm. Raud menee koulua helppo b tasolla, sekä esteitä 50cm tasolla. Ratsastaessa tämä ori on eteenpäin pyrkivä, ja hyvin voimakas, joten sitä pitää ratsastaa rauhassa, mutta oikein. Jälkeläisiä tällä on vain yksi, eikä mitään saavutuksia ole. Kilpailuja on kalenterissa jo jonkin verran, mutta niistä sijoituksia on kaksi, mutta voittoja ei vielä näy. Painotuksena Raud'illa on askellaji ratsastus. Muutenkin tämä ori omaa upean rakenteen, jolla varmasti pärjäisi näyttelyissä.
ii. Dyfra frá Bylur' in isänisä, Hjólmur frá Moldóttur, aka Jolle. Tällä orilla on upea rakenne, sekä omaa ihanan kirjavan värinsä. Tämänkin painotus on askellaji ratsastus. Jolle on saavuttanut uljaasti ARJ I palkinnon, pistein 84. Jälkeläisiä ei ole kuin yksi. Jolle on käynyt muutamissa näyttelyissäkin (NJ), sekä todella paljon kisoja ARJ'n alaisista kisoista. Ensimmäisiä sijoja löytyy, niin kuin muitakin sijoituksia. Näyttelyissäkin ollaan pärjätty ihan hyvin.
ie. Dyfra frá Bylur' in isänemä, Vargynja frá Demantur , aka Rinja, kuoli vakavaan virustautiin. Kuitenkin kilpailuja ehti kertyä, ja melkein jokaisessa oltiin sijoitettu. Rinja oli upea ratsu, jolla oli todella hallussa askellajit, ja se tiesi koko ajan mitä piti tehdä. Tämä ihana tamma kuoli 14,3 vuotiaana, mutta ei ehtinyt saavuttaa mitään. Myös kolme jälkeläistä se sai. Rinjan suvussa liikkuu esikantakirjattuja, sekä ARJ II, sekä III, sekä I palkintoja saaneita.

e. Dyfra frá Bylur' in emä, Bjalla frá Vindur, on islanninhevostamma, joka on askellajiratsastus painotteinen. Tamma on rekisterissä, ja säkäkorkeus on 137cm. "Bjalle" on pelokas uusille asioille, joten se pitää totuttaa kaikkeen rauhassa ja maltilla, tämän hevosen kanssa ei saa palaa pinna. Suomeksi Bjallen nimi on auringon aamu/päivänpaiste. Kilpailuja ei ole vielä paljoa kalenterissa, mutta yksi sijoitus löytyy kuitenkin kaiken seasta. Jälkeläisiä on vain yksi. Tälläkään ei saavutuksia oikein vielä ole, mutta tulevaisuudessa saattaa tulla.
ei.
Dyfra frá Bylur' in emänisä, Tía frá icemoon, aka Isse on ollut hieno askellaji hevonen, jolta onnistui askellajit kuin askellajit. Tällä hetkellä se toimii opettavana issikkana, sekä talutusratsuna, koska on jäänyt jo eläkkeelle. Saavutuksia ei ole, mutta kilpailuja kyllä löytyy kalenterista. Säkäkorkeus on 139cm, joten se on muihin tämän suvun hevosiin verrattuna aika suuri. Tämä ori menee ratana koulussa he B'tä, ja esteillä 70cm ratoja. Näyttelyissäkin Isseä käytettiin, mutta ei oikein mitään saatu.
ee. Dyfra frá Bylur' in emänemä, Gísl frá Hejelt, aka Heli on hienorakenteinen islanninhevos tamma. Väriltään se on myös kirjava, ja saanut palkinnon ARJ II. Muita saavutuksia oli Kantakirja II. Heli sai viisi jälkeläistä, mutta menehtyi viimeisen varsan saamiseen. Nyt kaikki tämän varsat ovat aika tunnettuja, no ainakin suurin osa. Heli toimi lapsille talutusratsuna, mutta sitä ennenhän kilpaili todella aktiivisesti, ja sijoituksiakin tuli jonkin verran.
Sukuselvitys © iitu.

Kilpailut

Kalenterissa vain sijoitukset!
ARJ:n alaiset kilpailut:
Sijoituksia: 79
|| PVM || Paikka || Jaos || Luokka || Sijoitus 

|| 10.12.2007 || Kutsu || ARJ || Töltti T.1 || 4/28
|| 25.03.2008 || Kutsu || ARJ || 5-käynti F.1 || 1/19
|| 29.03.2008 || Kutsu || ARJ || Töltti T.2 || 3/60
|| 30.06.2008 || Kutsu || ARJ || Speedpassi P.2 || 1/31
|| 04.07.2008 || Kutsu || ARJ || Töltti T.2 || 3/12
|| 10.07.2008 || Kutsu || ARJ || Töltti T.2 || 3/10
|| 03.08.2008 || Kutsu || ARJ || 4-käynti V.1 || 2/18
|| 03.08.2008 || Kutsu || ARJ || 4-käynti V.1 || 2/18
|| 16.08.2008 || Kutsu || ARJ || Töltti T.2 || 1/21
|| 26.08.2008 || Kutsu || ARJ || Töltti T.2 || 4/37
|| 26.08.2008 || Kutsu || ARJ || 5-käynti F.1 || 5/34
|| 27.08.2008 || Kutsu || ARJ || Töltti T.2 || 3/17
|| 28.08.2008 || Kutsu || ARJ || Töltti T.1 || 2/17
|| 28.08.2008 || Kutsu || ARJ || Speedpassi P.2 || 1/19
|| 30.08.2008 || Kutsu || ARJ || 5-käyntiluokka || 1/3
|| 30.08.2008 || Kutsu || ARJ || Töltti T.2 || 3/18
|| 31.08.2008 || Kutsu || ARJ || 4-käynti || 2/9
|| 31.08.2008 || Kutsu || ARJ || Töltti T.2 || 2/13
|| 31.08.2008 || Kutsu || ARJ || 250 metrin Passijuoksu P.1 || 4/20
|| 03.09.2008 || Kutsu || ARJ || 4-käynti || 1/18
|| 12.09.2008 || Kutsu || ARJ || 5-käynti || 4/20
|| 07.09.2008 || Kutsu || ARJ || 5-käynti || 2/17
|| 05.09.2008 || Kutsu || ARJ || 5-käynti || 1/19
|| 23.09.2008 || Kutsu || ARJ || 5-käynti F.1 || 3/29
|| 25.09.2008 || Kutsu || ARJ || Töltti T.2 || 2/20
|| 25.09.2008 || Kutsu || ARJ || 4-käynti V.1 || 1/17
|| 26.09.2008 || Kutsu || ARJ || 4-käynti V.1 || 4/17
|| 26.09.2008 || Kutsu || ARJ || 5-käynti V.1 || 1/19
|| 27.09.2008 || Kutsu || ARJ || Töltti T.2 || 4/20
|| 27.09.2008 || Kutsu || ARJ || 5-käynti V.1 || 1/19
|| 01.10.2008 || Kutsu || ARJ || 5-käynti F.1 || 1/3
|| 01.10.2008 || Kutsu || ARJ || 5-käynti F.1 || 1/11
|| 09.10.2008 || Kutsu || ARJ || Passikoe PP.1 || 3/22
|| 09.10.2008 || Kutsu || ARJ || 4-käynti V.1 || 2/24
|| 10.10.2008 || Kutsu || ARJ || Töltti T.1 || 1/22
|| 11.10.2008 || Kutsu || ARJ || Töltti T.2 || 1/25
|| 12.10.2008 || Kutsu || ARJ || Töltti T.1 || 4/23
|| 12.10.2008 || Kutsu || ARJ || Passikoe PP.1 || 3/22
|| 12.10.2008 || Kutsu || ARJ || Töltti T.1 || 2/22
|| 12.10.2008 || Kutsu || ARJ || 5-käynti F.1 || 1/21
|| 12.10.2008 || Kutsu || ARJ || Speedpassi P.2. || 3/21
|| 13.10.2008 || Kutsu || ARJ || Töltti T.1 || 1/23
|| 13.10.2008 || Kutsu || ARJ || Passikoe PP.1 || 3/22
|| 13.10.2008 || Kutsu || ARJ || 4-käynti V.1 || 1/24
|| 16.10.2008 || Kutsu || ARJ || 4-käynti V.1 || 2/26
|| 16.10.2008 || Kutsu || ARJ || 5-käynti F.1 || 2/26
|| 18.10.2008 || Kutsu || ARJ || Sekakäyntiluokka || 4/26
|| 20.10.2008 || Kutsu || ARJ || Passikoe PP.1 || 1/16
|| 01.11.2008 || Kutsu || ARJ || 5-käynti F.1 || 2/7
|| 02.11.2008 || Kutsu || ARJ || Speedpassi P.2 || 2/4
|| 09.11.2008 || Kutsu || ARJ || Töltti T.2 || 1/20
|| 26.12.2009 || Kutsu || ARJ || Töltti T.1 || 2/41
|| 28.12.2008 || Kutsu || ARJ || kouluratsastus FS1 || 2/15
|| 31.12.2008 || Kutsu || ARJ || Kouluratsastus FS1 || 2/15
|| 15.01.2009 || Kutsu || ARJ || Kouluratsastus FS1 || 2/46
|| 17.01.2009 || Kutsu || ARJ || 4-käynti V.1 || 2/32
|| 17.01.2009 || Kutsu || ARJ || Kouluratsastus FS1 || 1/18
|| 17.01.2009 || Kutsu || ARJ || Helppo 4-käynti || 2/11
|| 17.01.2009 || Kutsu || ARJ || Töltti T.1 || 4/16
|| 18.01.2009 || Kutsu || ARJ || Speedpassi P.2 || 3/28
|| 19.01.2009 || Kutsu || ARJ || Töltti T.1 || 4/37
|| 20.01.2009 || Kutsu || ARJ || Speedpassi P.2 || 4/27
|| 22.01.2009 || Kutsu || ARJ || Passijuoksu 250 m P.1 || 3/22
|| 08.03.2009 || Kutsu || ARJ || 5-käynti F.1 || 3/11
|| 08.03.2009 || Kutsu || ARJ || 250 m passijuoksu P.1 || 1/9
|| 20.03.2009 || Kutsu || ARJ || Töltti T.1 || 3/13
|| 02.05.2009 || Kutsu || ARJ || 5-käynti F.1 || 3/44
|| 03.05.2009 || Kutsu || ARJ || 5-käynti F.1 || 4/44
|| 05.05.2009 || Kutsu || ARJ || 5-käynti F.1 || 1/44
|| 07.05.2009 || Kutsu || ARJ || 5-käynti F.1 || 3/44
|| 08.05.2009 || Kutsu || ARJ || Töltti T.1 || 6/59
|| 13.05.2009 || Kutsu || ARJ || Helppo Töltti || 1/13
|| 13.05.2009 || Kutsu || ARJ || Töltti T.2 || 1/14
|| 13.05.2009 || Kutsu || ARJ || Passikoe PP1 || 3/15
|| 14.05.2009 || Kutsu || ARJ || Töltti T.1 || 5/27
|| 15.05.2009 || Kutsu || ARJ || Töltti T.1 || 2/27
|| 15.06.2009 || Kutsu || ARJ || 5-käynti F.1 || 2/69
|| 17.05.2009 || Kutsu || ARJ || Passikoe PP1 || 2/18
|| 18.05.2009 || Kutsu || ARJ || Speedpassi P2 || 2/64

NJ:n sekä MSY:n alaiset kilpailut:
Sijoituksia: 7
|| PVM || Paikka || Jaos || Luokka || Sijoitus 
|| 07.08.2007 || Kutsu || NJ || Isl-Tammavarsan aikuiskuvilla || 2/6 irtoSERT, JS
|| 19.12.2007 || Kutsu || NJ || Isl-tammat || 5/12 Kuma, JS
|| 15.04.2008 || Kutsu || NJ || Islanninhevostammat || 2/9 irtoSERT, JS
|| 30.05.2008 || Kutsu || NJ || Islanninhevostammat || 2/8 JS, MVA-sert
|| 01.07.2008 || Kutsu || NJ || Islanninhevostammat || 1/9 irtoSERT, JS
|| 27.08.2008 || Kutsu || NJ || Islanninhevostammat || 1/8 MVA-sert, JS, BIS2
|| 16.09.2008 || Kutsu || MSY || Islanninhevostammat || 1/1

Muut jaoksen alaiset kilpailut:
Sijoituksia: 6
|| PVM || Paikka || Jaos || Luokka || Sijoitus 
|| 20.01.2008 || Kutsu || ERJ || 60 cm || 6/40
|| 26.08.2008 || Kutsu || KRJ || Helppo B || 4/21
|| 26.08.2008 || Kutsu || KRJ || Helppo C || 2/21
|| 26.08.2008 || Kutsu || KRJ || Helppo B || 1/21
|| 27.08.2008 || Kutsu || KRJ || Helppo C || 1/18
|| 12.09.2008 || Kutsu || ERJ || 60 cm || 3/16

Jälkeläiset

|| 20.05.2008 || o. Strákur frá Delamer || þrádur frá Moldóttur || Ziki
|| 10.07.2008 || o. Hrimnir frá Delamer || Óskasteinn frá Moldóttur || Cressida
|| 19.10.2008 || t. Refja frá Delamer || Eldvör frá Móldottur || Aye
|| 02.11.2008 || o. Vikingur frá Delamer || Úrban frá Syndur || Snniif
|| 26.11.2008 || o. Sinir frá Delamer || Hreindýr frá Moons || Unnur

Valmennukset ja päiväkirjamerkinnät

18.02.2008 - Estevalmennus - Ziki
Snniif osasi käsitellä hyvin Dyfraa. Aina kun Dyfra oli siirtymässä ravista käyntiin, Snniif painoi pohkeensa tamman kylkiin niin ravi pysyi yllä. Muutenkin teillä meni hyvin valmennuksen ajan, Dyfra kuunteli ja oli aika reippaalla tuulella. Välillä sai kyllä sanoa että vähän nopeammin saisi mennä. Aluksi Dyfra väisti puomit, eikä mennyt yli. Snniif sai lopuksi kuitenkin Dyfran menemään puomien yli, ja pienien esteiden. Snniif nousi liian myöhään kevyeeseen istuntaan, ja se vaikeutti vähän Dyfraa joka ei saanut sitten kunnolla ponnistettua esteen yli. Kädetkin liikkuivat vähän hypätessä. Kun vähän korkeammille siirryttiin, Snniif piti kädet paikoillaan ja nousi ajoissa kevyeeseen istuntaan. Dyfra hyppäsi hyvin ja kauniisti esteen yli, ponnistaen vähän väliä liian kaukaa. Kieltäytymisiä tuli pari, ja tölttiäkin saatiin nähdä. Muuten kyllä meni ihan hyvin, ei aina voi olla täydellinen ja mennä täydellisesti. Tulette kyllä hyvin toimeen kahdestaan, ja yhteistyö pelaa.

Ulkoasu (c) Donna '09, ulkoasun kuvat (c) Christiane Slawik / slawik.com