etusivu hevoset esittely toiminta

Jarpur frį Chennye

YLA2

Virallinen nimi: Jarpur frį Chennye "Jarppi"
Rotu:
Islanninhevonen
Rekisterinumero:
VH5-030-8230
Säkäkorkeus:
134 cm
Syntynyt, Ikä:
14.02.2009, ikä täällä, 3 v. 13.08.2009
Väri:
Ruunikko
Sukupuoli:
Ori

Painotus:
Askellajiratsastus
Koulutustaso:
re: 70 cm ko: heB me: 60 cm arj: 5-käynti
Saavutukset:
III-palkinto (VRNJ)

Omistaja:
Ziki, Ślfur
Kasvattaja: Chennye
Kilpailut
Päiväkirja

YLA2, 26 + 27 + 25 + 35 = 113 p.

o. Snillingur frį Delamer - 02.07.2009
o. Drangur frį Geitungur - 01.09.2009
t. Feila frį Hiisi - synt. 08.09.2011
t. Jalda frį Svandķs - synt. 15.02.2012


Kuvien (c) Stutteri Hejelte

Luonne

Jarppi on yleensä rauhallinen ja ottaa kaiken rennosti. Ei pienistä hätkähdä, eikä säikähtäisi vaikka ydinpommi naapurissa räjähtäisi. Vain parilla keinolla oriin jotain liikettä saa, ja se on ruoka ja ratsastus. Jos vain ruuan mainitseekin, Jarppi juoksee lähimmälle niitylle/heinäkasalle syömään, ikään kuin orille tulisi aina nälkä kun ruuan mainitsee. Ratsastaessa Jarppi liikkuu myös helposti ja reippaasti eteenpäin, vaikka ei siltä vaikuttaisi, kun raahaa ensin perässään talliin, ja sieltä kentälle.

Hoitaessa Jarpille ei tulisi mieleenkään, että liikkuisi. Sivumennen jos joku ruuat mainitsevat, voi hyökätä ruokakipolle, mutta eipä sen kummemmin jalkojaan tai päätään liikuttele, korkeintaan vähän häntää voi heilauttaa kärpäset häätääkseen pois. Jalat nousevat parin minuutin taistelun jälkeen, kun Jarppi vihdoin tajuaa nostaa jalkaa, ja sitten ei jaksakaan itse kantaa itseään kolmen jalan varassa, ja alkaa nojaamaan jalkaan. Varusteet menevät helposti, Jarppi ei tee elettäkään estääkseen varusteiden laiton. Kuolaimet menevät päähän kuin ei hampaita olisikaan, ja satulavyön laitossa on kuin ei edes huomaisi. Taluttaessa tulee jo jotenkin perässä, mutta tulee kuitenkin sellainen olo, että vetäisi oria perässään eikä tämä ole ollenkaan halukas tulemaan mukaan.

Ratsastaessa kuitenkin herää eloon. Heti kun ratsastaja pyytää tätä liikkumaan, lähtee ori hienossa käynnissä reippaasti liikkeelle. Jarpin askellajit ovat kokemisen arvoiset. Niissä sinänsä mitään ihmeellistä ole, mutta Jarppi vain liikkuu jotenkin omalla tavallaan ja sulavasti. Jarpilta luonnistuu nämä kolme perusaskellajia, sekä sitten myös töltti ja passi. Töltti Jarpilla on melkoisen tasainen, passin taas Jarppi on onnistunut vääntämään pompottavaksi. Esteillä Jarppi hyppää innoissaan ja korvat hörössä, aina vain eteenpäin menossa. Hypyt eivät ole mitenkään parhaita mahdollisia, mutta kyllä sillä tyylillä sentään esteiden yli pääsee. Koulusta Jarppi ei oikein pidä, mutta menee kyllä kiltisti ja reippaasti jos pyydetään. Koululiikkeet onnistuvat jotenkuten, riippuu ihan Jarpin mielialasta siihen aikaan ja sen hetken keskittymistasosta. Maastossa Jarppi on pomminvarma, ei säiky sitten mitään. Laukkapätkät hoitaa kunnialla reippaassa laukassa, mutta mitenkään erikoisen innostunut ei ole laukkaamaan kovaa vauhtia maastoteillä.

Suku ja sukuselvitys

i. Sveiši frį Trollsklo ARJ-I YLA3
isl-o. 133 cm
askellaji 4-käynti
ii. Draugur frį Kolkuósi ARJ-II  iii. Draumur frį Litra-Sedķ
 iie. Emma frį Féllskoti
ie. Angilja frį Dalvik ARJ-II  iei. Sindri frį Dalvik
 iee. Thórun frį Dalvik
e. Vęnting frį Rindi ARJ-II
isl-t. 136 cm
askellaji 5-käynti
ei. Krummi frį Sunnuhlķš  eii. Jįlfur frį Hindisvķk
 eie. Trjóna frį Sunnuhlķš
ee. VIR MVA Ch Veiga frį Grķmstungu ARJ-II  eei. Blįstur frį Bakki
 eee. Żra frį StangarholtiUlkoasu © Ziki, ulkoasun kuvat © Bob Langrish
Ślfur on virtuaalitalli, ja Jarpur frį Chennye on virtuaalihevonen!