Kuvien (c) Ziki

Florencia fer YLA2 24.12.2007 - 09.05.2010

Virallinen nimi: Florencia fer  "Flora"
Rotu:
Suomalainen Puoliverinen
Rekisterinumero:
VH03-031-9683
Säkäkorkeus:
160 cm
Syntynyt, Ikä:
24.12.2007, VHKR, täytti 4 v. 22.04.2008, kuoli 28 vuotiaana
Väri:
Ruunikko
Sukupuoli:
Tamma

Painotus:
Esteratsastus
Koulutustaso:
re: 140 cm ko: vaB me: 120 cm
Saavutukset:
--

Omistaja:
Ziki, Cheval Delamer
Kasvattaja: nienna, Ferraro

Lokakuun yleislaatuarvostelu, YLA3, 96 pistettä [19 + 21 + 21 + 35 = 96p]
Elokuun yleislaatuarvostelu, YLA2, 115 pistettä [11 + 36 + 28 + 40 = 115p]

Tamman ostin melkein vahingossa, ostolakko päällä, Haweringilta, joka tammaa minulle tarjosi. En ole kuitenkaan tamman tavattuani katunut tätä hetkeäkään, tamman ansiosta tutustuin nimittäin tämän kasvattajaan, joka on todella kiva ihminen. :) Kasvatteja onkin tältä tullut haalittua enemmänkin.. Flora oli kuitenkin ennen ostoani YLA3 palkittu, mutta elokuussa 2009 vein tamman uuteen tilaisuuteen ja asteen paremmalla palkinnolla tultiin takaisin. Tamma on hienosti pärjännyt niin este- kuin kenttäkilpailuissa, sekä periyttänyt tämän tamman jälkeläisillekin. Tamma on oikeasti ansainnut lepopaikkansa, ikävä tammaa kuitenkin jää meille jokaiselle.

|| 08.06.2008 || t. KRB Blueberry Fudge || Glasgow FS || Amely
|| 14.01.2008 || t. KRB Fabella || Fu's Kidssen || Hawering
|| 14.01.2009 || t. Cayenne Mer || Shadow's Flying Dutch || maxi
|| 21.03.2009 || t. Beast Mer || Passions! Closet Sexual || nienna
|| 22.06.2009 || o. Inky King Mer || Double Spy || Maijunen

Suku ja sukuselvitys

i. Blackheart Lime ii. Look Hard SWE
missä?
 iii. Nordmärker F
missä?
 iie. Bingauja D
missä?
ie. Mianc BN
missä?
 iei. Newerhill's Ghost

 iee. Meaney Shinatr

e. Winona Wannabe
YLA2 ERJ-I
ei. Frezza Mocca
ERJ-III YLA3
 eii. Count Down

 eie. Storm's Stella

ee. Fantasia FLY
ERJ-II YLA3
 eei. Escaadah

 eee. Beatrix TKH


Blackheart Lime on komea 166 cm korkea suomalainen puoliverinen ori, jolta menestystä löytyy lajista kuin lajista. Sijoituksia on niin este-, koulu-, kenttä- kuin westernkisoista. Jälkeläisiä on vain yksi, Flora. Limen isä Look Hard SWE on myöskin suomalainen puoliverinen, joskin kisoissa ei ole näyttäytynyt kovinkaan montaa kertaa. Aluekisoissa lähinnä vain kisannut, ja jälkeläisiä orilla on kaksi kappaletta. Mianc BN on luonteeltaan sisukas holsteintamma, joka muutaman vuoden iässä tuotiin Ruotsiin. Luonnetta kyllä löytyy, ja sen näkee jo kauas. Kisoissa on menestynyt kiitettävästi, mutta huippuluokan kilpaponi tamma ei kyllä ole. Yksi jälkeläinen tamman kanssa kuitenkin teetettiin kisakauden lopussa. Nordmärker F on Saksassa asusteleva holstein ori. Painotukseltaan ori on estepainotteinen, ja estekisoissa onkin ihan kiitettävästi menestynyt. Korkeiden luokkien hyppääjä, jolle eivät pienet esteet kelpaa. Myös Saksassa asuva Bingauja D on rodultaan holstein, yleispainotteinen kaunis tamma, joka ei kyllä kisoissa turpaansa ole näyttänyt. Tamma sai nimittäin jo nuorena vian jalkaansa leikkiessään ulkona tarhassa liukkaalla säällä, jonka jälkeen ei ole kuin vähän kentällä liikkunut. Jalka kun ei pitkiä ratsastusaikoja kestä. Ruotsalainen puoliverinen Newerhill's Ghost on komea herrasmies ori. Rakenteeltaan hyvä, ja näyttelyissä onkin kiitettävästi menestynyt. Estekisoissa on myös korkeilla luokilla sijoittunut pariin otteeseen suurissa kansainvälisissä kilpailuissa myös. Ruosiin tuotu suomalainen puoliverinen tamma Meaney Shinatr on hyvin menestynyt tamma. Ja menestystähän on monesta lajista, mm. koulukisoista, estekisoista, kenttäkisoista, westernkisoista ja näyttelyistä. Jälkeläisiä tammalla on muutama kappale, jotka myös hyvin kisaradoilla pärjänneet.

Winona Wannabe, tutuille vain Windy, on trakehner tamma. Painotukseltaan tamma on kenttäpainotteinen, ja korkeutta tammalta löytyy 172 cm. Väriltään tamma on ruunikko. Tamma on menestynyt este, koulu, maastoeste ja kenttäkisoissa loistavasti, ja myös palkintohyllyssä tämä näkyy: tamma on palkittu hienosti YLA2 ja ERJ-I palkinnoilla. Frezza Mocca on hieno trakehner ori, joka on kilparadoilla pärjäämisen lisäksi palkittu YLA3 ja KRJ-III palkinnoille. Luonteestakaan ei vikaa löydy, rakenteeltakin ori on hyvä. Jälkeläisiä orilla on yhteensä neljä, joista kolme on tammaa ja vain yksi on ori. Fantasia FLY on rodultaan trakehner tamma, jolla myös kilparadoilta menestystä löytyy. Laatuarvosteluissa on myös käynyt, ja onkin palkittu YLA3 ja ERJ-II palkinnoille. Jälkeläisiä tammalla on kaksi, jotka molemmat tammoja ovat. Count Down on trakehner ori, joka on ulkomailla menestyksekkäästi kilpaillut. Jalostukseen on myös usein haluttu, niin ulkomailla kuin kotimaassa. Storm's Stella ei ole jalostuksessa ollut yhtä haluttu, vaikka menestynyt onkin kilparadoilla. Tamman neljästä jälkeläisestä vain yksi on menestynyt. Escaadah on hieno trakehner ori joka on väriltään musta ja korkeutta löytyy 174 cm senttiä, sekä painotukseltaan on estepainotteinen. Kisoissa ori on pärjännyt melko hyvin, ja jälkeläisiäkin muutama on. Beatrix TKH on kaunis, näyttelyissä pärjännyt 170 cm korkea trakehner tamma. Luonteeltaan on kyllä melko vaikea, eikä kisoissakaan ole kovin menestynyt ollut. Näyttelymenestyksensä vuoksi ei kuitenkaan ihan unohdettu ole, vaan on jättänyt maailmaan toinen toistaan hienompaa jälkeläistä.

Hoidettaessa Flora on kiltti ja ystävällinen tamma. Tyttö on hyvin ihmisrakas, ei koskaan edes luimistele hoitajalleen. Kun karsinaan astuu, Flora on korvat höröllään innoissaan hoitajaa "vastassa". Tamma on aina pirteällä päällä jokaiselle ihmiselle, myös tuntemattomat saavat tulla hoitamaan tätä tyttöä. Hoidettaessa ei tarvitse laittaa kiinni, Flora pysyy hyvin paikoillaan ilman riimuakin. Harjatessa nauttii, usein jopa ummistaa silmänsä ja rentoutuu. Floralla on hieman herkkä ihopohja joten ei siedä kovinkaan kovaotteista harjausta. Antaa harjata päänkin hienosti, ei vetele sitä ylös tms. Kavioiden puhdistus on tämän tytön kanssa helppo homma - tamma nostaa lähes itsestään kaviot vuoronperään ilmaan ja antaa hoitajan tehdä työnsä. Varusteiden laitto ei ole kovinkaan Floran mieleen muttei se vastaankaan laita. Satuloidessa korvat saattavat lähteä kaartumaan taaksepäin ja ilme kiristyä vaikka Flora yrittääkin pysyä mahdollisimman tyynenä. Ei kuitenkaan pullistele tms. Suitsiessa laskee päänsä oikein alemmaksi jotta hoitajan olisi helpompi laittaa suitset. Ottaa kuolaimet nätisti vastaan, huonolla tuulella ollessaan voi pikkuisen pistää hampaitansa yhteen. Suojat, kuten pintelit on helppo kieritellä Floran jalkoihin. Välillä saattaa nostaa jalkojaan ilmaan mutta pääsääntöisesti seisoo paikoillaan. Tämä tamma ei vaadi hoitajaltaan siis paljoa, sillä ei ole väliä onko hoitaja pieni vai suuri, kokenut vai kokematon. Floran kanssa tulee kaikki juttuun eikä hoidettaessa varsinkaan ole yhtään haasteellinen.

Taluttaessa Flora kävelee hienosti vierellä, joskus voi lähteä vähän kirimään taluttajaansa ja hujahtaakin juosta ohitse. Ulkona tamma on muutenkin vähän pirteää sorttia jonka takia vauhtia löytyy, ei siis kannata odottaa että Flora koko aikaa jaksaisi taluttajan vauhtia mennä. Pääsääntöisesti kylläkin tottelee hyvin taluttajaansa ja kulkee hänen mukaansa. Ei koskaan lähde riuhtomaan esimerkiksi muiden hevosten perään, kesäisin voi tosin tuoreat ruohotuput viedä tamman mukanaan. Tamman kanssa on mukava käydä taluttaen myös maastoilemassa, maastossa on erittäin varma ja rauhallinen. Välillä Flora voi pysähtyä ja jäädä katselemaan useiksi minuuteiksikin maisemia. Taluttaessa hyvin näyttävä, kävelee hennoin askelein eteenpäin. Ei vaadi kovin kummoista taluttajaa, pienemmätkin ovat pärjänneet tälle hyvin.

Ratsastaessa tamma on vauhdikas ja eteenpäin pyrkivä, ottaa kuitenkin huomioon selässä istuvan ratsastajansakin. Kuuntelee ratsastajaansa hyvin, pienestäkin merkistä Flora pyrkii miellyttämään tätä parhaansa mukaan. Tamma on siis erittäin yhteistyön haluine. Hyvä ratsastaja selässään Flora näyttää todella hyvältä, kokemattomilla menee ihan ok muttei silloin jaksa panostaa juurikaan. Omaa vähän epämukavat askeleet, pomppua siis löytyy niistä. Ravi tuntuu takapuolessa erittäin inhottavalta, varsinkin jos harjoitusravia mennään. Laukka on sitten jo vähän pehmeämpää mutta sekin lennokasta. Flora kuuntelee hyvin kuolain- sekä istunta-apuja. Suustaan hitusen herkkä, ei siis pidä suusta vetämisestä, pienet merkit riittävät hyvin. Istunnalla Floraa on helppo ajaa eteenpäin, ratsastajan täytyykin tämän tamman selässä keskittyäkin istuntaansa jotta saa sen kulkemaan oikein. Kuuntelee myös pohjeapuja, niitä on hyvä käyttää varsinkin kääntymisissä ja ennen estettä hoputtaa eteenpäin. Tyttö kääntyy hyvin olipa vauhtia sitten kuinka paljon, laukassa voi tosin mutkat venyä hieman. Flora on painotettu esteratsastukseen jossa se on erittäin pätevä. Tamman tekniikka on hyvä, osaa arvioida itse ponnistuspaikan eikä liitovaiheessakaan ole moittimista. Ei arastele suurempiakaan esteitä, kieltäytyy todella harvoin. Joskus kuumenee ihan millisti jolloin alkaa kiihdyttämään ja ryöstää ohjasta. Ratana Flora hyppää hienosti lähes puolitoista metriä, irtona vielä enemmän. Kouluratsastuksen Flora taittaa myös hyvin. Tamma taipuu vaativa b tasolle asti, osaten perusasioiden lisäksi vaikka mitä hienoja liikkeitä. Hallitsee mm. avo- ja sulkutaivutukset, vaihdot, nostot, peruutukset, pysähtymiset jne. Maastossa Flora on varmajalkainen pelittäjä, vauhtia voi tosin tulla hiemalti lisää. Ei säiky taikka hypi ojiin syömään. Maastossa tulisi olla kuitenkin toinenkin hevonen tämän tamman mukana, muuten voi olla hieman epävarma. Sietää hyvin muut hevoset tunnilla vaikka tulisivatkin takamukseen saakka. Flora ei vaadi ratsastajaltaan loppujen lopuksi paljoa, kokemattomatkin voivat sillä huoletta ratsastaa. Mutta jos sen haluaa näyttävän oikeat taitonsa, tarvitaan selkään sitä parempi ratsastaja. Kilpailuissa Flora hyppää kuten kotiradalla. Ratsastajan hermostuneisuus tosin saa tamman hyvin helposti myös hermostumaan, jolloin itse kisasuorituksesta ei tule mitään.
Luonne (c) Hawering

Kilpailut

ERJ:n alaiset kilpailut:
Sijoituksia: 106
|| PVM || Paikka || Jaos || Luokka || Sijoitus 

|| 07.01.2008 || Kutsu || ERJ || 140cm || 1/4
|| 07.01.2008 || Kutsu || ERJ || 140cm || 2/4
|| 08.01.2008 || Kutsu || ERJ || 130cm || 2/7
|| 08.01.2008 || Kutsu || ERJ || 140cm || 2/4
|| 11.01.2008 || Kutsu || ERJ || 120cm || 2/60
|| 12.01.2008 || Kutsu || ERJ || 130cm || 1/6
|| 13.01.2008 || Kutsu || ERJ || 120cm || 2/60
|| 17.01.2008 || Kutsu || ERJ || 110cm || 2/10
|| 19.01.2008 || Kutsu || ERJ || 90cm || 6/115
|| 25.01.2008 || Kutsu || ERJ || 120cm || 5/30
|| 25.01.2008 || Kutsu || ERJ || 140cm || 4/30
|| 26.03.2008 || Kutsu || ERJ || 120cm || 4/16
|| 26.03.2008 || Kutsu || ERJ || 130cm || 2/12
|| 28.03.2008 || Kutsu || ERJ || 120cm || 1/19
|| 28.03.2008 || Kutsu || ERJ || 130cm || 2/14
|| 31.03.2008 || Kutsu || ERJ || 130cm || 3/23
|| 31.03.2008 || Kutsu || ERJ || 140cm || 1/16
|| 01.04.2008 || Kutsu || ERJ || 140cm || 1/16
|| 03.04.2008 || Kutsu || ERJ || 130cm || 1/23
|| 14.04.2008 || Kutsu || ERJ || 130-140cm || 2/13
|| 16.04.2008 || Kutsu || ERJ || 140cm || 3/16
|| 16.04.2008 || Kutsu || ERJ || 130cm || 4/20
|| 16.04.2008 || Kutsu || ERJ || 140cm || 2/16
|| 16.04.2008 || Kutsu || ERJ || 140cm || 2/16
|| 17.04.2008 || Kutsu || ERJ || 130cm || 1/19
|| 17.04.2008 || Kutsu || ERJ || 140cm || 3/15
|| 18.04.2008 || Kutsu || ERJ || 110-120cm || 2/46
|| 18.04.2008 || Kutsu || ERJ || 110-120cm || 2/46
|| 18.04.2008 || Kutsu || ERJ || 110-120cm || 6/46
|| 23.04.2008 || Kutsu || ERJ || 130cm || 2/12
|| 23.04.2008 || Kutsu || ERJ || 140cm || 2/7
|| 23.04.2008 || Kutsu || ERJ || 140cm || 1/7
|| 23.04.2008 || Kutsu || ERJ || 130cm || 2/12
|| 28.04.2008 || Kutsu || ERJ || 90cm || 1/33
|| 28.04.2008 || Kutsu || ERJ || 90cm || 1/33
|| 29.04.2008 || Kutsu || ERJ || 130cm || 2/19
|| 29.04.2008 || Kutsu || ERJ || 150cm || 4/16
|| 29.04.2008 || Kutsu || ERJ || 130cm || 4/19
|| 01.05.2008 || Kutsu || ERJ || 140cm || 2/13
|| 01.05.2008 || Kutsu || ERJ || 140cm || 3/9
|| 03.05.2008 || Kutsu || ERJ || 140cm || 3/9
|| 06.05.2008 || Kutsu || ERJ || 120cm || 1/29
|| 06.05.2008 || Kutsu || ERJ || 110cm || 1/36
|| 07.05.2008 || Kutsu || ERJ || 130cm || 1/16
|| 07.05.2008 || Kutsu || ERJ || 150cm || 1/9
|| 11.05.2008 || Kutsu || ERJ || 150cm || 1/16
|| 12.05.2008 || Kutsu || ERJ || 130cm || 1/12
|| 12.05.2008 || Kutsu || ERJ || 140cm || 3/9
|| 12.05.2008 || Kutsu || ERJ || 130cm || 2/12
|| 13.05.2008 || Kutsu || ERJ || 100cm || 3/43
|| 16.05.2008 || Kutsu || ERJ || 130cm || 3/12
|| 16.05.2008 || Kutsu || ERJ || 130cm || 1/12
|| 16.05.2008 || Kutsu || ERJ || 150cm || 2/9
|| 19.05.2008 || Kutsu || ERJ || 140cm || 2/9
|| 19.05.2008 || Kutsu || ERJ || 140cm || 3/9
|| 19.05.2008 || Kutsu || ERJ || 140cm || 3/9
|| 03.06.2008 || Kutsu || ERJ || 130cm || 1/30
|| 03.06.2008 || Kutsu || ERJ || 130cm || 2/30
|| 10.06.2008 || Kutsu || ERJ || 150cm || 2/23
|| 10.06.2008 || Kutsu || ERJ || 150cm || 2/23
|| 14.06.2008 || Kutsu || ERJ || 130cm || 2/16
|| 14.06.2008 || Kutsu || ERJ || 130cm || 4/16
|| 10.07.2008 || Kutsu || ERJ || 130cm || 1/22
|| 10.07.2008 || Kutsu || ERJ || 130cm || 2/22
|| 23.07.2008 || Kutsu || ERJ || 140cm || 1/15
|| 23.07.2008 || Kutsu || ERJ || 140cm || 3/15
|| 07.08.2008 || Kutsu || ERJ || 110cm || 1/32
|| 07.08.2008 || Kutsu || ERJ || 150cm || 5/26
|| 08.08.2008 || Kutsu || ERJ || 140cm || 2/20
|| 10.08.2008 || Kutsu || ERJ || 140cm || 1/9
|| 10.08.2008 || Kutsu || ERJ || 140cm || 3/9
|| 10.08.2008 || Kutsu || ERJ || 140cm || 2/9
|| 10.08.2008 || Kutsu || ERJ || 120cm || 2/12
|| 23.08.2008 || Kutsu || ERJ || 110cm || 1/18
|| 23.08.2008 || Kutsu || ERJ || 140cm || 3/13
|| 23.08.2008 || Kutsu || ERJ || 140cm || 3/13
|| 22.08.2008 || Kutsu || ERJ || 140cm || 3/38
|| 26.08.2008 || Kutsu || ERJ || 120cm || 1/21
|| 26.08.2008 || Kutsu || ERJ || 120cm || 3/21
|| 12.09.2008 || Kutsu || ERJ || 150cm || 4/47
|| 23.09.2008 || Kutsu || ERJ || 120cm || 3/31
|| 24.09.2008 || Kutsu || ERJ || 150cm || 2/20
|| 27.09.2008 || Kutsu || ERJ || 130cm || 3/28
|| 30.09.2008 || Kutsu || ERJ || 150cm || 4/20
|| 17.12.2008 || Kutsu || ERJ || 120 cm || 4/42
|| 19.12.2008 || Kutsu || ERJ || 140 cm || 5/36
|| 16.01.2009 || Kutsu || ERJ || 110 cm || 4/60
|| 18.01.2009 || Kutsu || ERJ || 120 cm || 5/60
|| 20.01.2009 || Kutsu || ERJ || 100 cm || 3/60
|| 29.01.2009 || Kutsu || ERJ || 130 cm || 2/98
|| 14.02.2009 || Kutsu || ERJ || 110 cm || 6/43
|| 15.02.2009 || Kutsu || ERJ || 90 cm || 1/34
|| 15.02.2009 || Kutsu || ERJ || 130 cm || 1/27
|| 25.02.2009 || Kutsu || ERJ || 80 cm || 4/40
|| 27.02.2009 || Kutsu || ERJ || 80 cm || 1/40
|| 01.03.2009 || Kutsu || ERJ || 100 cm || 8/70
|| 01.03.2009 || Kutsu || ERJ || 110 cm || 1/60
|| 02.03.2009 || Kutsu || ERJ || 80 cm || 5/40
|| 04.03.2009 || Kutsu || ERJ || 90 cm || 5/47
|| 05.03.2009 || Kutsu || ERJ || 110 cm || 4/43
|| 08.03.2009 || Kutsu || ERJ || 140 cm || 6/67
|| 20.03.2009 || Kutsu || ERJ || 140 cm || 5/40
|| 21.03.2009 || Kutsu || ERJ || 100 cm || 5/100
|| 27.03.2009 || Kutsu || ERJ || 100 cm || 5/36
|| 28.03.2009 || Kutsu || ERJ || 110 cm || 8/95
|| 28.03.2009 || Kutsu || ERJ || 130 cm || 8/67

KERJ:n alaiset kilpailut:
Sijoituksia: 14
|| PVM || Paikka || Jaos || Luokka || Sijoitus 
|| 13.04.2008 || Kutsu || KERJ || CCI/CIC** || 2/7
|| 30.04.2008 || Kutsu || KERJ || CCI/CIC** || 2/6
|| 30.04.2008 || Kutsu || KERJ || CCI/CIC** || 2/6
|| 30.04.2008 || Kutsu || KERJ || CCI/CIC** || 2/6
|| 10.06.2008 || Kutsu || KERJ || CCI/CIC** || 1/19
|| 11.07.2008 || Kutsu || KERJ || CCI/CIC** || 4/16
|| 11.07.2008 || Kutsu || KERJ || CCI/CIC** || 4/16
|| 23.07.2008 || Kutsu || KERJ || CCI/CIC** || 3/10
|| 20.06.2009 || Kutsu || KERJ || CCI/CIC***** || 6/41
|| 24.06.2009 || Kutsu || KERJ || CCI/CIC***** || 1/41
|| 01.08.2009 || Kutsu || KERJ || CCI/CIC*** || 3/16
|| 04.08.2009 || Kutsu || KERJ || CCI/CIC***** || 5/36
|| 04.08.2009 || Kutsu || KERJ || CCI/CIC* || 3/16
|| 01.09.2009 || Kutsu || KERJ || CCI/CIC***** || 1/13

Päiväkirjamerkinnät

27.01.2009
Otin Floran tänään vähän maneesiin koulua treenaamaan, ja onnistuikin aika hyvin. Alkulämmittelyksi teimme muutamat pohkeenväistöt, ja sitten alettiin siirtyä pikkuhiljaa taivutuksiin. Sulkutaivutukset onnistuivat hetken muistuttelun jälkeen, kun taas avotaivutuksia sai alkaa melkein uudestaan opettamaan. Onneksi tamma muisti muutaman muistutuksen jälkeen taas, että mistä oli kyse. Laukanvaihtoja tai muita laukkaharjoituksia emme koittaneet, ne säästettäisiin sitten seuraavaan kertaan. Jäähdyttelyiden jälkeen päästin tamman tarhaan heiniä syömään.

10.04.2009
Flora on hyvin sopeutunut talliin, kavereita saanut ja muuta. Otin Floran vähän maneesiin juoksemaan vapaana, ja sitten vähän itrohypytin tammaa. Esteet Flora hyppäsi hyvin kuten aina, ja nautti kun pääsi vähän liikkeelle ja tekemään jotain. Sarjaesteillä Floralla oli vähän turhan kova vauhti, mutta hyppäsi esteet kuitenkin yli. Esteiden korkeus kasvoi melkoisen nopeasti, ja lopettelin hyppäämisen siihen, kun tamma oli hypännyt puolentoistametrin okserin. Korjasin esteet, laitoin Floralle mukaan ottamani kevyen loimen ja lähdimme sitten ulos kävelemään. Pienen kävelyn päätteeksi Flora pääsi ulos tarhaan ilman loimea.

10.05.2009
Flora on ollut tallin ilopilleri jo vähän aikaa. Tamma on aina ollut menossa, liikkeellä, energiaa täynnä. Näyttäisi Floralla olevan kevättä rinnassa, tai sitten vain kiima. Orit ovat tammaa taas alkaneet enemmän kiinnostaa, ja selvästi lähempää tuttavuutta haluaisi tehdä... Tänään kuitenkin oltiin maastoilemassa, ja maastoesteitä kokeilemassa. Flora laukkasi rataa pitkin niin, että tanner tömisi. Vauhtia siis riitti, ja piti pellon ympäri kävellä pariin otteeseen, kun tamma kuumeni liikaa. Hypyt olivat kuitenkin tasaisia ja hyviä, eikä siinä ongelmaa siis ollut. Vedessä oli ensin pari hirviötä, mutta toisella kertaa kun tulimme vesiesteelle, olivat ne onneksi jo kadonneet. Vedessä olisi ainakin Floran mielestä ollut kiva jäädä vilvoittelemaan, mutta matkaa piti silti jatkaa. Ratsastuksen jälkeen Flora pääsi tarhaan ruokailemaan.

10.06.2009
Tänään harjoittelimme esteratsastusta Floran kanssa. Tamma oli aivan innoissaan, meinannut nahoissaan pysyä. Lämmittelyt sujuivat reippaasti, samoin pienimmät esteet. Metrin esteillä Flora alkoi kuitenkin keskittyä jo enemmän, ja oli rauhallisempi. Lähesmymiset olivat reippaita, mutta sai kuitenkin hyvin askeleet laskettua esteelle, ja ponnistettua sitten esteen yli. Pudotuksia ei tullut, eikä kieltäytymisiäkään. Muuri kun tunnetusti hevosia syö, niin oli pelottava. Kun vähän aikaa tähän oli tutustuttu, niin uskalsi kuitenkin yli hypätä ihmettelemättä. Ratana esteet hoituivat hienosti, keskittyi hyppäämiseen, ja tulos todella hieno. Yleislaatuarvostelusta ennen YLA3 palkinnon saanut, mutta ilmoitin tamman kuitenkin uudestaan, jos palkintoa korotettua saisi. Toivotaan parasta!

10.08.2009
Tänään uutena tallille tuotu Bella sai heti tammalauman kimppuun, mutta lopulta sitten Flora sekä Fanni onnistuivat ystävystymään Bellan kanssa. Floran annettiin hetki olla laitumella, mutta lopulta otettiin Flora töihin. Harjauksen ja varustoinnin jälkeen mentiin maneesiin, jossa sitten vähän esteitä hypättiin. Talliavustaja Anna oli auttamassa, puomeja nostelemassa ja esteitä korottamassa. Lämmittelyiden jälkeen aloitettiin pienillä esteillä, jonka jälkeen esteet alkoivat nousta jo metrin korkeuteen. Flora keskittyi suurimman osan ajasta hyppäämään, vaikka välillä ulkoa kuuluikin toisten hevosten hirnumista ja laukkaavien hevosten kavioiden kopsetta - Bellaa ilmeisesti paimennettiin koko lauman voimin. Lopetimme treenit hyppäämällä kerran 130 cm korkeiden esteiden radan läpi, eikä tammalla ollut pienintäkään ongelmaa tässä. Tiukat käännökset ja sarjat, trippelit ja okserit kaikki Flora ylitti. Jäähdyttelemään menimme maastoon pienelle lenkille, ja menimme samalla laitumen ohi. Bella söi kaikessa rauhassa Fannin kanssa kauempana, ja toiset yhtenä laumana muualla. Maastolenkkimme jälkeen Flora pääsi huuhdeltavaksi vesiletkun alle, ja lopulta laitumelle.

© Riikka K. / Valomerkki
Florencia fer on virtuaalihevonen