Saharas Ros Rocky ox, 27.11.2006 - 27.04.2009

Kauniit muistot eivät koskaan kuole, eivätkä milloinkaan jätä yksin.

Virallinen nimi: Saharas Ros Rocky ox "Rocky"
Rotu:
Arabialainen Täysiverinen
Rekisterinumero:
VH-25410
Säkäkorkeus:
151 cm
Syntynyt, Ikä:
27.11.2006
Kuoli:
27.04.2009, 29 vuotiaana
Väri: Rautias
Sukupuoli:
Ori

Painotus:
Esteet
Koulutustaso:
re: 130 cm ko: vaA me: 120 cm
Palkinnot:
YLA3
Saavutukset:
SIN1, BIS3

Omistaja ja Kasvattaja:
Ziki, Cheval Delamer

 
Kuvien (c) La Movida Portal


Rocky oli silmäteräni, tallin komein ja paras. Orin kanssa tähdättiin pitkälle, mutta iän myötä jalat alkoivat mennä aina vain huonompaan kuntoon. Rocky on ensimmäinen kasvattimme, ja syntyi kahdesta hienosta arabialaisesta. Luonteeltaan Rocky oli leikkisä, mutta ajan kanssa oli myös rauhallinen. Kisoissa Rocky pärjäsi hyvin, ja sai elämänsä aikana reilusti yli 50 sijoitusta. Lepää rauhassa, sinua jäävät kaipaamaan kaikki, jotka sinut tunsivat.

i. Rocco De La Silent ox
ox-o. 156 cm
este 130 cm
ii. Rocco Von´ Silent  ox
ox-o.154 cm
 iii. Rocco du Silentes´t ox
 iie. Giselle Von` Lady ox
ie. Hilary de la Star ox
ox-t. 145 cm
 iei. Henry la Good ox
 iee. Ariann de Starie´s ox
e. Saharas Phantom ox YLA3
ox-t. 154 cm
este 120 cm
ei. Silver Phantom ox †
ox-o.157 cm
 eii. Black Storm ox †
 eie. Black Phantom ox †
ee. Saharas Little Girl ox †
ox-t. 154 cm
 eei. Little Boy ox †
 eee. Lemon In The Sahara ox †

i. Rocco De La Silent on taitava hyppääjä, hyppää yli 170cm korkeita esteitä. Hyppytyylinsä Rocky on perinyt isältään, innokkaan katseen ennen jokaista estettä. Koulua ei mene yhtä taidokkaasti kuin esteitä, mutta menee silti Vaativaa B luokkaa, eli ei ole ihan huono koulussakaan. Ollut monissa näyttelyissä ja voittanutkin pari. Kaunispiirteinen kaartaessaan kaulansa ja astellessaan korkealle. En yhtään jäät ihmettelemään, keneltä Rocky on perinyt siron ulkomuotonsa ja innokkaan katseen ennen estettä. Lisäksi ilon hypätä esteitä. Rocco on tärkeä osa Rockyn elämästä, ilman sitä Rocky ei varmaan koskaan olisi päätynyt esteratsuksi, vaan koulua alkanut menemään.
ii. Rocco Von' Silent ox on komea ruunikko arabialainen täysiverinen ori, jolta löytyy käytöstapoja ja tiettyä herrasmiesmäisyyttä. Esteillä Rocco on pärjännyt ihan kiitettävästi.
ie. Hilary de la Star ox on kuvan kaunis tamma, rodultaan arabialainen täysiverinen ja väriltään kimo. Hilary on taitava niin esteillä kuin koulussakin.
iii. Rocco du Silentes´t ox on luonteeltaan äkkipikainen ja helposti ärsyyntyvä arabialainen täysiverinen ori, rautias ja 151 cm korkea estepainotteinen herra.
iie. Giselle Von` Lady ox on hyvin näyttelyissä pärjännyt ruunikko estepainotteinen arabialainen täysiverinen tamma, jolta löytyy menestystä lähes joka maasta.
iei. Henry la Good ox, tutuille Henry, on arabialainen täysiverinen ori, väriltään musta, painotukseltaan estepainotteinen ja kisannut ympäri Eurooppaa. Menestynyt hyvin.
iee. Ariann de Starie´s ox on rautias arabialainen täysiverinen tamma. Säkäkorkeutta löytyy 153 cm. Kisoissa Ariann on menestynyt kiitettävästi, niin koulu kuin estekisoissakin.

e. Rauhallinen ja kärsivällinen yleensä, mutta vaatii ihmisiltä yleensä myös kärsivällisyyttä, oli kuinka vaikealla päällä kuin mahdollista. Saharakin on aika hyvä hyppääjä, mutta Rocky on kuitenkin perinyt este taitonsa isän puolelta. Sirot ja kauniit liikkeet ovat tulleet Rockylle Saharalta, siitä ei ole epäilystäkään. Koulua Sahara menee Helppoja luokkia, mutta paranemassa kokoajan. Tamma on kuitenkin iästään huolimatta energinen tapaus, ei muuta voi sanoa. Rakenne kuvaa tammalla ei ole, eikä ole siksi näyttelyissä pärjännyt. Laukka on ihanaa ja pehmeätä. Ei siedä toisia tammoja, eikä päästä niitä lähelleen, ovat kuin kilpailijoita jotka ovat valtaamassa hänen tarhaansa. Laitumelle voi onneksi laittaa.. mutta tämä tamma on ihana, ollut jo aika kauan minulla mutta aina se yllättää minut tempulla tai kauniilla liikkeillään.
ei. Silver Phantom aka Silver oli musta arabialainen täysiverinen ori, joka menestyi kilpakentillä kuin näyttelykehissäkin. Silver kuoli vanhuuteen.
ee. Saharas Little Girl aka Lilly oli kimo arabialainen täysiverinen tamma, 155 cm korkea kilpahevonen. Tamma menestyi esteillä ja koulussa, mutta kuoli ähkyyn 15 vuotiaana.
eii. Black Storm ox oli komea ja hyvätapainen herrasmies, rodultaan arabialainen täysiverinen ja väriltään musta. Estekentillä tuli menestystä, kuoli vanhuuteen.
eie. Black Phantom ox oli upea ja menestyvä arabialainen täysiverinen tamma,. 150 cm korkea ja väriltään musta, mutta kuoli kuitenkin auto-onnettomuudessa.
eei. Little Boy ox oli komea, niin näyttelyissä kuin esteradoilla menestyvä kimo arabialainen täysiverinen ori, joka kuoli vanhuuteen 25 vuotiaana. Säkäkorkeutta löytyi 145 cm.
eee. Lemon In The Sahara ox oli kuvan kaunis arabialainen täysiverinen tamma, väriltään kimo ja 156 cm korkea. Menestyi näyttelyissä ympäri maata, muissa kisoissa ei kisannut.

Rauhallinen ja leikkisä. Rauhoittuu kun antaa aikaa. Mutta leikkisä osaa olla, ja on paljon energiaa kaikkeen. Osaakin jo avata karsinan oven itse, mutta olen laittanut siihen toisenlaisen lukon, ettei pääse. Luottaa aika harvaan ihmiseen. Mutta tulee toimeen silti aika monen kanssa silti. Saanut jo monta kaveria laitumilla, ja leikkii niiden kanssa. Useimmiten kukaan ei yhdy leikkiin. Ihan pettyneen näköinen, ja menee lähimpään heinäkasaan syömään. Karsinassa pyörii ja hyörii, piehtaroi ja makaa hiljaa paikoillaan. Rentoutuu, ja rauhoittuu vasta kun on yksin.

Varsin kiinnostavaa on, kun putsataan kavioita. Se nostetaan, ja laitetaan joku vekotin sinne, ja sitten lika lähtee kaviosta. Sitten se lasketaan alas. Tutkii koko ajan mitä tehdään. Kumisukakin on hauska, ja seuraa sitäkin. Muut harjat eivät ole niin kiinnostavia kuin nämä kaksi. Rakastaa, kun kumisuolla ”raaputtaa” sen sään kohdalta. Ei pidä karkeista harjoista, ja alkaa luimia. Pehmeällä harjalla antaa harjata päänsä. Kulkee hieman steppaillen. Kiinnostuu lähes joka asiasta mikä liikkuu. Pyöräilijät ovat hämmästyttäviä, ihmiset outoja, muut hevoset pelottavia, autot kiinnostavia. Kulkee kyllä ihan nätisti perässä, jos antaa "tilaa" antamalla tarpeeksi narua. Ja saa myös jäädä syömään. Orien lähettyvillä höristää korviaan ja hörisee. Voi myös hirnua jos oriit vastaavat sen hörähdykseen. Tulee kyllä perässä, ja jää vain harvoin siihen nököttämään orien viereen. Tammojen kiima-aikana voi jäädä eikä suostu liikkuman, mutta useimmiten tulee kyllä rauhallisesti. Pitää hyvin paljon talutus harjoituksista. Pidetään usein tarhassa. Kulkee silloin kauniisti perässä. Usein vieraankin ihmisen kanssa. Tulee käskystä luokse ravaten, kävellen tai laukaten. Kun on ollut pitkällä reissulla, ja pääsee kotiin.. laukkaa laitumellaan ja pukittelee. Ja sitten ravaa luokse ja kerjää nameja hienosta esityksestään. Ahne heppa. Jos joku tulee silittelemään, voi näykkäistä tai uhkailla näykkäisevänsä. Ainakin luimistelee, jos ei ole ketään jonka tuntee. Ei voi laittaa toisen tuntemattoman oriin kanssa samaan aikaan laitumelle, sillä saa itse potkun tai potkii sen lyttyyn laitumen kaukaisimpaan nurkkaan. Tanssahtelee ja ihmettelee, mitä on ympärillä. Voi pelästyä mitä tahansa, jos haluaa huomiota. Pelkää kyllä pyöriä, autoja ja välillä ihmisiäkin jotka putkahtavat jostakin kulman takaa vain. Tulee perässä nätisti, kun antaa tarpeeksi narua. Syö ruohoa, ja kannattaa siinä vaiheessa antaa, ettei tule pientä potkua jalkaan. Tammojen perään on katsonut välillä, mutta saa helposti ”vedettyä” pois. Ihmettelee kaikkea, ei pelkää, vain ihmettelee. Hörisee jopa heinille. Mutta tarvitsee kaverin mukaansa, jotta olisi jotain tekemistä. Inhoaa yksin oloa. On myös kaveri laitumella. Heinää kyllä mutustaa ihan rauhassa, mutta laumaeläin, niin tarvitsee oman ”lauman” aina mukaansa. Ei potki muutakin kuin silloin kun ei ole ollut trailerissa pitkään aikaan.

Kaikkea hyppää, pystyesteitä, muureja, oksereita ja tietysti vesiesteitä. Hyppää korkealta ja taidokkaasti, voi jopa tuntea kun se latautuu seuraavaan hyppyyn. Kun näkee esteen, muuttuu energisesti, jos ei saa hypätä sitä niin alkaa hankalaksi. Kiihdyttää paljon ennen estettä, mutta aivan ennen estettä hidastaa ja ponnistaa lähes pystysuoraan. Kun kunnolla innostuu, alkaa pukitella ilon pukkeja ympäri kenttää/ maneesia. 
Kouluratsastuksessa osaa kulkea muodossa, kaulakaarella. Aluksi luultiin Rockyn tulevan kouluratsuksi, mutta tulikin esteratsuksi. Osaa jo lisätyn laukan ja ravin. Askellajit, ravi laukka ja käynti, ovat pehmeitä. Pohkeenväistöä menee helposti ravissa ja käynnissä.  Korkein luokka mitä on mennyt, on Vaativa A jossa joutuu jo keskittymään hyvin paljon. Laukassa innostuu, ja menee usein lisättyä laukkaa. Ravi on lennokasta mutta pehmeää. Kulkee muodossa usein, kun keskittyy. Kun ei keskity, pitää kaulan suorassa ja menee nopeampaa kuin yleensä.
Maastossa vetää pari pukkia kun laukkaa. Ilonpukkia tietenkin. Kulkee innokkaasti, vaikka sataisi. Ravaa nätisti, mutta reippaasti. Höristää koriaan ja hörisee kaikelle ja kaikille. Laukka on villiä, ja pukittelee matkalla. Välillä myös heiluttelee päätään ja kiihdyttää vauhtiaan. Nousee mäkiä kauniisti, ja tuntuu kuin menisi pystysuoriakin mäkiä tuosta vaan. Kun kävelee aina maastossa lammen ohi, se katsoo sinne kaipaavasti, ihan kuin haluaisi sinne uimaan. Mutta jatkaa silti vielä senkin jälkeen innokkaasti matkaa.

Kisoissa Rocky on taitava, itsevarma ja energinen. Ennen radalle menoa steppaa ja on koko ajan menossa. Kun vihdoin ja viimein radalle pääsee, tuntuu kuin Rocky olisi mennyt tavalliselle iltakävelylle. Liitää esteiden yli, ei katsele ympärilleen vaan keskittyy pääsemään jokaisen esteen yli mikä eteen sattuu. Silloin kuuntelee harvinaisen tarkasti ohjas apuja, ettei vahingossakaan hyppää väärää estettä. Radalta tultuaan on ihan kisatunnelmissa ja loistaa koko loppu viikon. Ja sitä loistetta ei mitenkään helposti saa sammutettua. Koulukisoissa ei ole aivan niin innokas, eihän silloin saa hypätä. Tekee kuitenkin keskiverto suorituksen, että pääsee mahdollisimman nopeasti takaisin kotiin hyppäämään. Maastoestekisoissa on aivan yhtä innokas kuin rataesteillä. Tosin ei steppaa yhtä paljoa, kun yleisöäkään ei ole kisojen aikana paljoa.

Sutsu - Turpa on erittäin suloinen, ja pää hyvänmuotoinen. Arabille ominaiset piirteet. Hieno, irtonainen ravi ja kivasti lihaksia. Rakennetta ei voinut kunnolla arvostella.

Robbi - Todella kaunis muodokas pää. Aivan ihana väritys. Ilme todella iloinen, utelias ja valpas. Silmät kirkkaat ja iloiset. Korvat hyvät. Hieno, aavistuksen paksu, mutta pitkä kaula. Sopivat lihakset edessä. Etujalat sirot ja pitkät. Pitkälle selkään vievä säkä. Vatsa hyvän kokoinen. Vähän kulmikkaat lautaset. Ei liian hento takapää. Tarpeeksi voimakasta lihasta takana. Takajalat pitkät ja ohuet, juuri sopivat runkoon. Todella kaunis hevonen tämä Rocky :)

Helmi - Hyvän näköinen, lihaksikas ori. Hyvin hoidettu karva ja jouhet. Hienosti kovera pää. ja lihaksikas kaula. Kaulan liittymiskohta on hyvän näköinen. Hienot, tarkkaavaiset korvat ja vahvat jalat.

Kilpailut

ERJ:n alaiset kilpailu
Sijoituksia: 57
|| PVM || Paikka || Jaos || Luokka || Sijoitus 
|| 30.04.2007 || Kutsu || ERJ || 120-130 cm || 2/39  
|| 08.05.2007 || Kutsu || ERJ || 130 cm || 1/40
|| 21.05.2007 || Kutsu || ERJ || 120 cm || 3/27
|| 25.07.2007 || Kutsu || ERJ || 120-140 cm || 6/81  
|| 14.01.2008 || Kutsu || ERJ || 130 cm || 6/40 
|| 17.01.2008 || Kutsu || ERJ || 125 cm || 4/60 
|| 17.01.2008 || Kutsu || ERJ || 130 cm || 1/30
|| 19.01.2008 || Kutsu || ERJ || 100 cm || 7/75
|| 16.04.2008 || Kutsu || ERJ || 110-120 cm || 5/70
|| 18.04.2008 || Kutsu || ERJ || 130 cm || 2/91
|| 24.04.2008 || Kutsu || ERJ || 100 cm || 3/25
|| 29.04.2008 || Kutsu || ERJ || 110 cm || 8/91
|| 29.04.2008 || Kutsu || ERJ || 120 cm || 3/25
|| 03.05.2008 || Kutsu || ERJ || 110 cm || 2/24
|| 03.05.2008 || Kutsu || ERJ || 120 cm || 3/17
|| 05.05.2008 || Kutsu || ERJ || 120 cm || 6/36
|| 06.05.2008 || Kutsu || ERJ || 110 cm || 8/79
|| 08.05.2008 || Kutsu || ERJ || 110 cm ||
4/40
|| 09.05.2008 || Kutsu || ERJ || 100 cm ||
1/26
|| 10.05.2008 || Kutsu || ERJ || 100 cm || 5/32
|| 10.05.2008 || Kutsu || ERJ || 120 cm || 1/26
|| 10.05.2008 || Kutsu || ERJ || 130 cm || 2/21
|| 10.05.2008 || Kutsu || ERJ || 120 cm || 3/99
|| 11.05.2008 || Kutsu || ERJ || 110-120 cm ||
3/39
|| 16.05.2008 || Kutsu || ERJ || 120 cm || 1/31
|| 20.05.2008 || Kutsu || ERJ || 120 cm || 1/40
|| 14.06.2008 || Kutsu || ERJ || 100 cm || 7/141
|| 21.06.2008 || Kutsu || ERJ || 120 cm ||
2/100
|| 22.06.2008 || Kutsu || ERJ || 110 cm || 5/97
|| 23.06.2008 || Kutsu || ERJ || 120-130 cm || 3/33
|| 25.06.2008 || Kutsu || ERJ || 90 cm ||
2/41
|| 25.06.2008 || Kutsu || ERJ || 100 cm || 6/40
|| 25.06.2008 || Kutsu || ERJ || 90 cm || 1/41
|| 25.06.2008 || Kutsu || ERJ || 100 cm || 1/40
|| 30.06.2008 || Kutsu || ERJ || 120 cm || 7/74
|| 03.07.2008 || Kutsu || ERJ || 110 cm || 7/50
|| 04.07.2008 || Kutsu || ERJ || 110 cm || 7/89
|| 04.07.2008 || Kutsu || ERJ || 110 cm || 8/83
|| 04.07.2008 || Kutsu || ERJ || 120 cm || 3/76
|| 06.07.2008 || Kutsu || ERJ || 110 cm || 1/27
|| 09.07.2008 || Kutsu || ERJ || 100 cm || 3/43
|| 09.07.2008 || Kutsu || ERJ || 90 cm || 6/38
|| 10.07.2008 || Kutsu || ERJ || 80 cm || 1/40
|| 10.07.2008 || Kutsu || ERJ || 70 cm || 1/40
|| 10.07.2008 || Kutsu || ERJ || 110 cm || 1/18
|| 10.07.2008 || Kutsu || ERJ || 110 cm || 1/18
|| 11.07.2008 || Kutsu || ERJ || 90-100 cm || 4/45
|| 15.07.2008 || Kutsu || ERJ || 70 cm || 2/26
|| 16.07.2008 || Kutsu || ERJ || 100 cm || 4/40
|| 21.07.2008 || Kutsu || ERJ || 100 cm || 3/100
|| 25.07.2008 || Kutsu || ERJ || 100-110 cm || 3/86
|| 26.07.2008 || Kutsu || ERJ || 120-130 cm || 6/134
|| 09.08.2008 || Kutsu || ERJ || 90-100 cm || 2/56
|| 23.08.2008 || Kutsu || ERJ || 120 cm || 2/18
|| 23.08.2008 || Kutsu || ERJ || 110 cm || 3/18
|| 23.08.2008 || Kutsu || ERJ || 120 cm || 1/18
|| 23.08.2008 || Kutsu || ERJ || 110 cm || 4/18
|| 10.09.2008 || Kutsu || ERJ || 120 cm || 1/22

Muut jaoksen alaiset kilpailut:
Sijoituksia: 18
|| PVM || Paikka || Jaos || Luokka || Sijoitus 
|| 26.04.2007 || Kutsu || KERJ || Va A, 70cm, 65cm || 3/11
|| 22.07.2007 || Kutsu || KERJ || He A, 110cm, 100cm || 7/80
|| 30.07.2007 || Kutsu || MEJ || 100cm || 2/30
|| 20.08.2007 || Kutsu || MEJ || 100cm || 6/54
|| 24.09.2007 || Kutsu || KRJ || Vaativa B || 2/6
|| 25.09.2007 || Kutsu || KRJ || Vaativa B || 2/13
|| 25.09.2007 || Kutsu || KRJ || Vaativa B || 1/7
|| 24.01.2008 || Kutsu || KERJ || he b / re 100 / me 95 || 4/30
|| 31.01.2008 || Kutsu || KRJ || Helppo A || 7/54
|| 13.06.2008 || Kutsu || VMJ || 50 km || 1/1
|| 01.07.2008 || Kutsu || KERJ || CCI/CIC*** || 3/13
|| 05.07.2008 || Kutsu || KERJ || CCI/CIC* || 1/29
|| 10.07.2008 || Kutsu || KRJ || Helppo A || 8/72
|| 11.07.2008 || Kutsu || KERJ || CCI/CIC*** || 4/16
|| 11.07.2008 || Kutsu || KERJ || CCI/CIC*** || 1/16
|| 17.07.2008 || Kutsu || KRJ || Vaativa A || 6/41
|| 25.08.2008 || Kutsu || MSY || Liikekuvat || SIN1
|| 29.08.2008 || Kutsu || KERJ || Helppo luokka || 1/38

Jälkeläiset

|| PVM || Varsa || Emä || Omistaja ||
|| 16.07.2007 || t. BT Ros Jemenna ox || Nany Jimina ox || Hamzi
|| 27.09.2007 || t. Saharas White Angel ox || Golden Heart ox || euphoria

Päiväkirjamerkinnät

16.02.2009
Tänään olimme Rockyn kanssa pienellä maastolenkillä, kävelimme koko matkan vain. Rocky liikkui melko hitaasti köpötellen, ihmekkös kun ei ole vähään aikaan päässyt liikkumaan kunnolla. Muutenkin orin jalat ovat melko huonossa kunnossa, joten retkestä ei meinannut tulla mitään. Lopulta tallilla Rocky sai lähteä ulos tarhalle.

27.02.2009
Tänään oltiin taas orin kanssa pienellä maastoreissulla, ja ori liikkui taas hitaasti liukastellen tilsoja kenkiinsä keräten. Rockyn jalat eivät olleet nytkään erikoisen hyvässä kunnossa, mutta kyllä näyttävät jo hieman paremmalta. Jos vain ori saisi useammin jotain liikuntaa, niin eiköhän jalatkin ala pikkuhiljaa parantua. Ainakin toivottavasti.

© Riikka K. / Valomerkki
Saharas Ros Rocky ox oli virtuaalihevonen